Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко тежки ремаркета мога да дърпам с Cherokee XJ ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко тежки ремаркета мога да дърпам с Cherokee XJ ???

Аз с Чероки съм дърпал около 2 тона и вътре над 1 тон, но Ради по-горе е прав, ако ремаркето не е балансирано така хвърля по завоите или по дупките, че става страшно имаш чуство, че си на кораб и аха аха да се обърнеш от следващата вълна, опасно беше, защото дърпах бетонни колове и не бях ги балансирал добре.

Има правила за теглене и закачане на ремаркета, масово тегличите НЕ позволяват повече от 150 кг натоварване на ябълката, зависи какво ремарке имаш но 150 кг се надвишават много лесно ако ползваш т.н. туристически ремаркета.

Трябва ти голямо, дълго, триосно ремарке което да пасне като височина ТОЧНО за твоя автомобил, ако ябълкта на теглича ти на автомобила е по-ниско или по-високо от ремаркето пак влизаш в забранени натоварвания, а те са забранени точно защото става много опасно.

Четири тона са си сериозно предизвикателство за лек автомобилс тегло до 3.5 тона, аз не бих се мъчил/рискувал с кола или масовите 4х4, направо голям ван или малък камион, трактор зависи каква е целта, къде се кара, какво се дърпа и т.н.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

F3 е общото тегло на състава- теглещо мпс + ремаркето или платформата с товара. 4250 кг не е толкова много, при положение, че повечето джипове са с тегло между 2 и 3 тона. На Grand Cherokee WJ F3 e 5866 кг.
      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
      SSang Yong Kyron 2.0xdi
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Тойота Тундра или ДжиЕмСи Юкон/Шевролет Тахо със сигурност са с още по-високо общо тегло.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Гранд Чероки ZJ допустима максимална маса 5960 кг . Редовно дърпам платформата с бегачката с него с общата маса около 5900 кг без никакви проблеми , Черока вярно че е по лек , но ако в талона му пише че е разрешено допустима максимална маса по голяма от общото тегло на джипа и платформата , мисля че няма да имаш проблеми . На големите стръмнини и на спусканията карай на бавни и разположи товара така че центъра на тежестта да е по средата между двете оси на платформата - така няма да претовариш теглича както и няма да ти се влоши управлението .
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

На Гранд Чероки WK2 F3 ми е 6.5 тона.... Но гледам американците слагат допълнителни контролери за управление на спирачките на ремаркето (някои май четат и CAN)..
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              На Гранд Чероки WK2 F3 ми е 6.5 тона.... Но гледам американците слагат допълнителни контролери за управление на спирачките на ремаркето (някои май четат и CAN)..
              Прав си, при мен инструкциите бяха, следните.

Монтира се едно допълнително контролерче което взема сигнал от спирачния педал, ползва се тогава директно американското окабеляване за теглич, ОБАЧЕ трябва да имаш и такова подходящо ремарке с електрически спирачки.

Ако говорим за ремарке 2-2.5 тона, то тогава доста джипове не са проблем да го дърпат законно и безпроблемно, аз се бях заблудил, че търсим да дърпаме ремарке над 4 тона.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X