Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко тежки ремаркета мога да дърпам с Cherokee XJ ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко тежки ремаркета мога да дърпам с Cherokee XJ ???

Привет колеги!
    Някой може ли да ме информира, до колко тежки товари мога да дърпам с Чирока? Може да ми се наложи да дърпам ремарке тежко 2500 кг. Чирока е куц кон 2.1 ТДИ и си мисля, че може да му запаля съединителя по баирите... Но ако някой знае нещо повече от "предположения", нека сподели! Благодаря!

P.S.: Ако някой има и инфо от къде мога да си купя и теглич за Cherokee XJ, пак ще съм благодарен!
    Jeep Cherokee XJ `91
    "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
    След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

От: Колко тежки ремаркета мога да дърпам с Cherokee XJ ???

Лелеее... никой ли не знае?

Аз сега се опитах да намеря в нета и не открих, всичката достъпна информация беше за различни двигатели от 2.1 ТДИ, а в оригиналното ръководство има табличка няква, обаче ръководството е на ФРЕНСКИ, а освен всичко друго параметрите са означени с ФРЕНСКИ абривиатури, които ги няма в Гугъл транслатора... Френска раота...
    Jeep Cherokee XJ `91
    "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!

Коментар

Да теглиш 2500 кг с кола, която е с около тон по-лека от ремаркето и с най-куция мотор за модела ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ремарке без инерционна спирачка -1/2 от теглото на автомобила.Ремарке със спирачка -колкото автомобила.Другото е най-лесния начин да си видиш задния номер и тогава съединитела ще ти е най-малкия проблем че и на други хора може да извадиш бела.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Това значи, че не е добра идея да дърпам ремарке по-тежко от 1500кг. Мдааам... Много благодаря за отговорите! Съветите ви са повече от логични.
          Jeep Cherokee XJ `91

Коментар

ако гледаме "буквата" на закона, отговорът се крие в големия талон...
            Иначе, ако никой не разбере , може и 3 тона да теглиш /със спирачки/, стига да няма много стръмно и много светофари /на спри-тръгни най-бързо ще запалиш феродото/... 2.1ТД може да е куц, ама са го слагали и на бусове... Ако всичко е здраво, а не "последен дъх", ще тегли 2.5т!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

С този черок може да теглиш до 2500 кг. ремарке но трябва да е с изправни спирачки,това е особено важно поради факта че е много лек, по закон всички ремаркета над 750 кг. или категория О2 трябва да имат спирачна система е при изправна такава спирачния път почти не се променя
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Сега проверих, ремаркето има инерционна спирачка. На моя Чирок миналата година смених изцяло задните спирачки и маркучи, а предните само дискове и феродо. Сложих и нова спирачна течност. "Е" категориата е на лице, разбира се :-) Само съединителя не е сменян последните 50 000 км. Не бих казал, че е на последни издихания, но все още си отделя добре според мен. Ще видим на тестдрйва до Пловдив :-)
                Jeep Cherokee XJ `91

Коментар

Много зависи колко често и на какви преходи ще дърпаш ремаркето. Аз с Пасат 1,9 - 90 коня си завлякох 124-ката от Габрово до Варна, демек 1600+400 кг платформа. Ама не е за всеки ден тая операция. И спиране на светофар на баир беше интересно, ама се кара. Пък и Черока е по-тежък, следователно ще е по-стабилен, а това при мен липсваше, мощността беше достатъчна.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Съединитела не го мисли, нали затова имаш бавни , аз влача почти всеки ден ремарке което празно тежи 900 кг а пълно 3000 кг и отгоре и съединитела при мен 90 000 км държи
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

С Дайхатцуто, кубих и малко пясък, което е около тон и 300-400кг, може и повече да е, си го дърпам нормално, но на баир се озорва бая. Мотора си е 100 коня взе пак, а ремаркето е с инерционна спирачка. Дърпал съм го няколко пъти за около 20 км, но не повече. Спирачния път е друг и е опасно при острите завои по дефилето, тъй като ремаркето дърпа здраво.
                      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

F1: технически допустима максимална маса
                        F2: допустима максимална маса определена от компетентните органи
                        F3: допустима максимална маса на състав от превозни средства

Гледаш какво пише в талона и от F3 вадиш F2 и получаваш максималната маса на ремаркето// при мен F3 е почти 6т.//

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                          F1: технически допустима максимална маса
                          F2: допустима максимална маса определена от компетентните органи
                          F3: допустима максимална маса на състав от превозни средства

Гледаш какво пише в талона и от F3 вадиш F2 и получаваш максималната маса на ремаркето// при мен F3 е почти 6т.//
                          Именно! Ето пример:

В случая теглото на ремаркето може да е до 1200 кг. Проблем ще е, ако на мястото на цифрите в позиция F3 има ****, вместо теглото. Тогава трябва да се сменят талоните.
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Тойотата ми е 2 тона и нещо, лодката е 1200 маи, ако се кара по завои и дупки я мята яко и дърпа, та с 1500 чероки 2500кг ремарке само много леко и внимателно, ако се заклати ремаркето не виждам какво може да направи човек.

Коментар

Може ли някой да сподели моделите на кои марки имат F3 по-голямо от 4250кг? Благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X