Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с АСК на ZJ 5,2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с АСК на ZJ 5,2

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    И съм дядо, и съм Владо, и снимката от аватара си е моя и е актуална........
    Като видиш някой да пише неграмотно и ти се отщява да му помагаш, защото най-често половин час трябва да обясняваш че нещото там не е "бурмъ," а "щуцер" и т.н......
    Като дръпнеш щеката за проверка нивото на мслото в АСК-то, на нея си пише - на загрято, на работещ двигател, на неутрал.
    92г са правени 6-таци(4л.), 93г. се появява "опцията" V8-мак(5.2л.).....все пак хвърли едно оче и на някой ВИН декодер ( примерно JEEP Энциклопедия ) за да няма изненади, за въпроси звънкай......
    О.К ще проверя.Вчера баща ми каза че е доливал масло,то затова сега работят 1 и 2.Нивото не е на максимум,ще допълним малко по малко на загрята кутия.Маслото ми се видя леко тъмно,не е бистро и това май не е много добре.Сега вътре има долято масло DEXRON 2 но ще го сменим стига това да е проблема.Гледах пак талона и наистина колата е 1992г но е декември в края което си е 1993г
    поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      Дядо Владо, чиил ман Зенит е пич и е много точен, добре се оправя и с ремонтите и тунинга.

Зенит,

Ако не успееш да намериш инструкциите за твоя джип във форума, има ги в "систематизирана информация" потърси в нета, пише там как точно се тества АСК.

Не е ли нужен ВИН за да сме сигурни коя версия точно на модела има колегата от Испания?
      Здравей,намерих в систематизирана информация,макар и с руския да не съм в час.Като инсталирам ще прочета.
      поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
        A518.
        Здравейте,това код за грешка ли е ? Още не знам как се проверяват тези работи,но се надаявам скоро да науча.След като става въпрос за модела преди 1996г,не знам дали това е възможно.
        поздрави

Коментар

Re: Проблем с АСК на ZJ 5,2

За проверка за грешки, включваш и изключваш на контакт 3 пъти като на третия път оставяш на контакт. След това ще почне да мига "Check Engine" лампичката и по нея се разбира номерът на грешката.
          Ето и подробна информация със снимков материал и всички кодове - http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...ines/codes.htm.
          Поздрави
          Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
          0886/872-646

Коментар

[QUOTE=zenit;2163113]Здравейте,това код за грешка ли е ?/QUOTE]

Не код за грешка.Това е модела на кутията.

Коментар

От: Re: Проблем с АСК на ZJ 5,2

Първоначално публикуван от Svetlozar Stankov Преглед на мнение
              За проверка за грешки, включваш и изключваш на контакт 3 пъти като на третия път оставяш на контакт. След това ще почне да мига "Check Engine" лампичката и по нея се разбира номерът на грешката.
              Ето и подробна информация със снимков материал и всички кодове - http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...ines/codes.htm.
              Поздрави
              тези са за двигателя, на кутията са други, но не мога да намеря сега как се тестваше тази кутия или можеше само след 96-та да се тества

Коментар

Първоначално публикуван от Svetlozar Stankov Преглед на мнение
                Поздрави

Здравейте,мерси за инфото вчера пробвах,дава няква грешка но ще погледна по внимателно тази вечер.
                Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  тези са за двигателя, на кутията са други, но не мога да намеря сега как се тестваше тази кутия или можеше само след 96-та да се тества
                  Здравейте,доколкото съм разбрал тази кутия 46РХ е изцияло хидравлична което става малко трудно за диагностика,дано да греша но имено това е енда от разликите в сравнение с по новата кутия.
                  Поздрави

Коментар

Маслото е долято,тъкмо да пробваме и стана фал с фабричната аларма,тоест мотора пали но гасне веднага.То това си е за нова тема,да не отварям нова ще помоля някой модератор да смени заглавието ако е нужно .Колата има фабрична аларма,при сваляне на акомулатора стана фала,на предния капак има един ,,датчик,, който служи за да знае алармата дали капака е отворен.Тази машинка е шчупена/не знам как се казва/ и сега е изолирана,пред скоростния лост има един дисплей който показва че предня капак е отворен.Ако има начин тази аларма да се изолира най добре.Не знам колегите как с справят с тези машини но аз специално съм доста объркан,не ми се вярва че кола от 1992г от едно никво си контактче на предния капак няма да запали.На таблото свети ,,SECURITI,, което не е ама хич весело.Дайте едно рамо сега и за новия проблем,в събота ще потярся тази част да е монтираме и пробваме какво ще стане.Но може и да пробваме да се свърже директно, все едно си е там и капака затворен.
                    Поздрави

Коментар

моя го взех с изкормена заводска аларма и не съм имал такива грижи, но все си мисля че алармата и предния капак нямат нищо общо....... то на дисплея ще ти изписва и като трябва да долееш вода в стъкломиещото, не се шашкай.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        моя го взех с изкормена заводска аларма и не съм имал такива грижи, но все си мисля че алармата и предния капак нямат нищо общо....... то на дисплея ще ти изписва и като трябва да долееш вода в стъкломиещото, не се шашкай.
                        Май проблема е в инмобилайзера,като се сваръза акомулатора се вклучи алармата,за да е изключа натиснах копченцата на дистанционото.Леле сега що не ще да се разблокира не ми е хич ясно.
                        Поздрави

Коментар

Re: Проблем с АСК на ZJ 5,2

Имобилайзера може да е загубил настройките и от там да се появява проблема Моят съвет е да се консултираш с човек, който се занимава с аларми
                          Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                          0886/872-646

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                            Май проблема е в инмобилайзера,......
                            Опитай да заключиш с дистанционното, после да отлкючиш с ключа шофьорската врата, после да запалиш........и кажи какво става.
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Джипката запали,указа се че е инмобилайзера,не работи много добре дистанционото.Имаме само едно,ще проверим батерията как е дано като се смени да се оправи.След доливане на масло в АСК до ниво махимо май се е оправила.Аз не съм е карал но ще е покарам,поне трябва да измине 20/30км да сме сигорни че всичко е наред,да не се случат пак случки като е топло маслото.

Тъмния цвят на маслото е признак на износени дискове или по скоро на старо масло?
                              Препоръчвате ли смяна на маслото веднага или да покара така докато се увери че всичко е наред?
                              Поздрави

Коментар

Тъмният цвят може да означава че триещият материал на дисковете е прегорен и е задръстил филтъра, следователно е замърсило маслото или самото масло е заминало.
                                It's a JEEP thing, something you won't understand!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X