Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с АСК на ZJ 5,2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с АСК на ZJ 5,2

Здравеите от скоро влезна в нашия гараж един ZJ 5,2 -1992.Джипката ще си е кара бащами но първо трябва да решим проблема.Колата се намира в Испания не мисля да е карам в сервиз но ако се укаже за ремонт АСК тогава ще е свалям и пращам в сервиз.
    На километража пише 91,000 но не сам сигорен дали са мили или километри.Внесена е от някъде и затова не мога да кажа със сигорност докато не разбера най общите неща за тези машини.Поизчетох доста и реших да отворя нова тема.
    Колата е докарана с пътна помощ защото на половината път е спряла да се движи,докато е карал се е движела бавно.Аз е пробавх тази неделя само е изкарах от двора и после е прибрах,тръгва само на дирктна на 1 и 2 не ще задна само на равно.Като е вкарвах на зада има лек баир и не може да го качи с по голяма инерция е вкарвам.
    Дайте съвет от къде да е захващам как да остановя дали е АСК за ремонт или с една смяна на масло и филтър ще се раъмине.
    поздрави

От: Проблем с АСК на ZJ 5,2

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
    Здравеите от скоро влезна в нашия гараж един ZJ 5,2 -1992.Джипката ще си е кара бащами но първо трябва да решим проблема.Колата се намира в Испания не мисля да е карам в сервиз но ако се укаже за ремонт АСК тогава ще е свалям и пращам в сервиз.
    На километража пише 91,000 но не сам сигорен дали са мили или километри.Внесена е от някъде и затова не мога да кажа със сигорност докато не разбера най общите неща за тези машини.Поизчетох доста и реших да отворя нова тема.
    Колата е докарана с пътна помощ защото на половината път е спряла да се движи,докато е карал се е движела бавно.Аз е пробавх тази неделя само е изкарах от двора и после е прибрах,тръгва само на дирктна на 1 и 2 не ще задна само на равно.Като е вкарвах на зада има лек баир и не може да го качи с по голяма инерция е вкарвам.
    Дайте съвет от къде да е захващам как да остановя дали е АСК за ремонт или с една смяна на масло и филтър ще се раъмине.
    поздрави
    Един приятел имаше подобен проблем оказа се че въпросния "Мозък" е имал някакви запушвания ако е ниско нивото на маслото би трябвало да върви едвам едвам и то на високи обороти. КАто гледам джипа е 1992 и оттам съдя че е малка вероятноста проблема да е електрически по скоро механичен виж О/D дали работи но това по скоро би ти правило проблем на последната скорост

Поздрави В.Василев

П.С. Имам доста части за такива скорости за модели до '96 -та година но си доста далеч
    Ти виждаш наклон и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"

Коментар

едва ли е само със смяна на маслото ще се оправи, поне виж има ли го, какъв цвят е и на какво мирише.

за аборт по телефона пиши едно лично на колегата ssspeed ако сам не види темата

Коментар

Ще я види.
        Стоянеееееее!
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Провери нивото на маслото.Диагностика .
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
            ........
            Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Стоянеееееее.........
            Кога ще дойдете на по кафе

ЗдравеЙте, от скоро влезна в нашия гараж един ZJ 5,2 -1992.Джипката ще си е кара баща_ми, но първо трябва да решим проблема.Колата се намира в Испания, не мисля да е карам в сервиз, но ако се Окаже за ремонт АСК тогава ще е свалям и пращам в сервиз.
            На километража пише 91,000, но не сЪм сигУрен дали са мили или километри. Внесена е от някъде и затова не мога да кажа със сигУрност докато не разбера най-общите неща за тези машини.Поизчетох доста и реших да отворя нова тема.
            Колата е докарана с пътна помощ,защото на половината път е спряла да се движи. Докато е карал се е движела бавно.Аз е пробавх тази неделя, само е изкарах от двора и после е прибрах,тръгва само на диркетна, на 1 и 2 не ще, задна само на равно.Като е вкарвах на задна, има лек баир и не може да го качи. С по-голяма инерция е вкарвам.
            Дайте съвет от къде да е захващам, как да установя дали е АСК за ремонт, или с една смяна на масло и филтър ще се раЗмине.
            Поздрави
            46RH. За ремонт е..........
            П.П. 1992 5.2 .....ъъъъъъъъъъ сигурно ли е ?
            Последно редактирано от дядо владо; 15-04-13, 22:28. Причина: допълителен въпрос
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Деди, помниш ли на Бронко какво му беше......маркуча за вакума ? Има ли шанс да е някоя такава болка, освен маслата, което е първото за проверка.....

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                Деди, помниш ли на Бронко какво му беше......маркуча за вакума ? Има ли шанс да е някоя такава болка, освен маслата, което е първото за проверка.....
                Не помня (старчешка деменция май ме гони, или тялото ми се мъчи да отстрани излишни натоварвания за да оцелее) но си имам книжки и ги препрочитам, и там пише че на "Д" работи това, на 1-ва ръчна работи това и онова, на задна работи онова + другото......е значи "онова" (втората спирачна лента) не работи коректно, а човек пишещ с токлова правописни грешки е по-добре да потърси сервиз

Коментар

Първоначално публикуван от venkata2 Преглед на мнение
                  Един приятел имаше подобен проблем оказа се че въпросния "Мозък" е имал някакви запушвания ако е ниско нивото на маслото би трябвало да върви едвам едвам и то на високи обороти. КАто гледам джипа е 1992 и оттам съдя че е малка вероятноста проблема да е електрически по скоро механичен виж О/D дали работи но това по скоро би ти правило проблем на последната скорост

Поздрави В.Василев

П.С. Имам доста части за такива скорости за модели до '96 -та година но си доста далеч
                  О/Д го видях вчера но май проблема е другаде.Мерси за съвета
                  поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    едва ли е само със смяна на маслото ще се оправи, поне виж има ли го, какъв цвят е и на какво мирише.

за аборт по телефона пиши едно лично на колегата ssspeed ако сам не види темата
                    О.К мерси за съвета ще погледна и помириша.Предполагам че ако не е бистро червено или мирише на изгоряло е зле работата.
                    поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                      Провери нивото на маслото.Диагностика .
                      О.к проверката ще е направя в най скоро време, предполагам че трябва да се измери на студен и напълно загрято масло.Нямам техническо ръководство но предполагам че трябва да се покара колата поне 10/15км.
                      Едно леко съмнение като е загряла се мери маслото като е на D или на P
                      Снощи погледнах малко пак е пробвах на равно място и този път 1 и 2 работеха.
                      поздрави
                      поздрави

Коментар

Леле зъбравих и да цитирам а ма за колегата с ника ,,дядо Владо,,
                        Браво добре се справяш с правописа,трябва по честичко да пиша за да си припомня че ще забравя тотално.
                        Колата е внесена от някъде си и първата дата на регистрация е 1992 мотора е 5,2 .Кое е по добре да направя всички го знаем сервиз и гаранция или по добрият вариант е новия джип.Мисля че правописа не е проблема дали да е карам в сервиз или аз да се спаравя с проблема.От доста годинки вече мойте коли не ходят в сервиз и няма да стъпнат ако не е нещо много сложно като например разглобяване на АСК.Но още в първият ми пост го казах че смятам аз да е сваля и пратя в сервиз ако се наложи да се прави АСК.

поздрави
                        Последно редактирано от zenit; 16-04-13, 09:09.

Коментар

за колегата с ника ,,дядо Владо,

Колата е внесена от някъде си и първата дата на регистрация е 1992 мотора е 5,2 .
                          И съм дядо, и съм Владо, и снимката от аватара си е моя и е актуална........
                          Като видиш някой да пише неграмотно и ти се отщява да му помагаш, защото най-често половин час трябва да обясняваш че нещото там не е "бурмъ," а "щуцер" и т.н......
                          Като дръпнеш щеката за проверка нивото на мслото в АСК-то, на нея си пише - на загрято, на работещ двигател, на неутрал.
                          92г са правени 6-таци(4л.), 93г. се появява "опцията" V8-мак(5.2л.).....все пак хвърли едно оче и на някой ВИН декодер ( примерно JEEP Энциклопедия ) за да няма изненади, за въпроси звънкай......

Коментар

Дядо Владо, чиил ман Зенит е пич и е много точен, добре се оправя и с ремонтите и тунинга.

Зенит,

Ако не успееш да намериш инструкциите за твоя джип във форума, има ги в "систематизирана информация" потърси в нета, пише там как точно се тества АСК.

Не е ли нужен ВИН за да сме сигурни коя версия точно на модела има колегата от Испания?
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

A518.
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X