Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся генератор/алтернатор за Jeep Grand Cherokee 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся генератор/алтернатор за Jeep Grand Cherokee 3.1

Верно за първи път чувам за особена шайба. Моята си е обикновена. Имам генератор от 4.0 бензин - също обикновена. Това откога?
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

От когато на един ремък, дълъг почти 2 метра, накичиха камара неща за задвижване: мощен генератор с масивен ротор, помпа за хидравликата на волана, компресор на климатика, виско-подгряваща помпа, вентилатор на радиаторите и т.н. Ел. консуматорите станаха много и мощността на генераторите нарасна. Заради големия инерционен момент на ротора на генератора, при рязко спадане на оборотите на двигателя, се е наложило да направят шайбата на генератора да е инерционен съединител. В едната посока зацепва и задвижва ротора, а в обратна го освобождава и той продължава по инерция. Иначе се появяват силни вибрации в обтегача и паразитните ролки, в резултат на което същите бързо се износват.
      Ето пример, каква е разликата в работата на ремъка и обтегача при наличие на Alternator Decoupler Pulley /има видео/ и при липсата на такъв.

Ето и как изглеждат отвътре - със спираловиден зацепващ механизъм и иглен, подобен на бендикса в стартера:

Последно редактирано от Алекс Маринов; 09-04-13, 23:40.
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Колеги, не съм много наясно дали е шайба или ролка, но както каза stilnik
        По особени са! В едната посока зацепват генератора, а в другата е свободен ход. Вътре има едни игли, които се износват, и ролката блокира. Което от своя страна придава вибрации на ремъка , на успокоителната ролка. Тя започва да се колебае с по - голяма амплитуда, износва тефлоновата втулка, чупи корпуса и като краен резултат - пробива радиатора.
        Точно това е проблема при мен...

Коментар

Даже може, към ролка да добавиш супер специална.
          За кой ли път се убеждавам, че кола след '95-96 година не е за купуване.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Кой е номера на шайбата трябва да започва с INA F мисля че имам такава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X