Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разсъждения на тема разход ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разсъждения на тема разход ?

Първоначално публикуван от ChimeyJimmey Преглед на мнение
    Ауспухът може ли да се запуши при такива условия?
    Може. Освен това някъде тук в този форум четох някакви страхотиЙ за воден удар през ауспуха (нещо - колата гасне по средата на гьола, при опит да я запалиш..) ... ама изобщо не си спомням коя беше темата и дали страхотиЙте не бяха в крайна сметка опровергани...
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

E, като няма никакво налягане в правилната посока - ще влязат нежеланите флуиди.
      Ама при положение, че работи... ?

Коментар

Щом има PCV не се заигравайте с тези маркучи. От клапана отива в смукателния колектор. От другата глава има маркуч, който взима въздух за вентилацията малко след MAF сензора. Този въздух се "брои" от компютъра и ако не се затапят правилно щуцерите от маркучите му се объркват сметките със сместа и започва да пише грешки. Ако се затапят правилно няма грешки, но това двигателище не може без принудителна вентилация на картера и започва да кондензира влага, направо вода в картера, която съсипва маслото

Коментар

Първоначално публикуван от ChimeyJimmey Преглед на мнение
          E, като няма никакво налягане в правилната посока - ще влязат нежеланите флуиди.
          Ама при положение, че работи... ?
          Навремето имах "Жигула" с изваден маркуч на вентилацията на картера, защото все се запушваха разни жигльори по карбуратора. Ле-е-е-е-кичко пушлявеше маслени пари оттам. Няма налягане, че да духа като ауспух. Нарочно беше вдигнат нагоре, вързан и после пуснат надолу "като обратен сифон", `щото някакъв майстор разказваше истории как някой си бил само откачил маркуча откъм двигателя, а не откъм карбуратора, бухнал се в по-дълбока локва и от пръскащата вода вкарал вода в картера.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Разбрах, няма да пипам маркуча, ще чистя по-често дросела, не е толкова сложно. Днес са ми пристигнали новите ламбда сонди по Скорпион 14 ( господ здраве да му дава), нямам търпение да ги сложа на колата и най-накрая да засека реалния разход с напълване на резервоара !!!
            TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
              Разбрах, няма да пипам маркуча, ще чистя по-често дросела, не е толкова сложно. Днес са ми пристигнали новите ламбда сонди по Скорпион 14 ( господ здраве да му дава), нямам търпение да ги сложа на колата и най-накрая да засека реалния разход с напълване на резервоара !!!
              Като ги сложиш е много важно да проследиш с OBD тестер как се движат тримовете на двете банки, най-добре първо на място, а после и в движение. Късите тримове излизат веднага, а за дългите трябват над 5 минути. Те ще ти покажат дали сместа е добре и чак тогава ще видиш реалния разход.

Коментар

Засега нищо ново под слънцето, всички сонди вече работят доказано правилно, всичко възможно е почистено до блясък, нови свещи, машината пее с нови оригинални масла и всичко както е по книга, правилна геометрия на колелата, смазани спирачни апарати без греене, борда постепенно се покачи от първоначалните 17 на 20 литра, рестартирах но пак се установява на 20 литра, и не мърда оттам въпреки изключително бавното и спокойно шофиране. Реалния разход от едно зареждане е 22.0 литра газ( плюс малко бензин), продължавам опитите защото имам съмнения че не ми напълниха добре бутилката, но дори да има разлика няма да е голяма, при сегашните цени 22 литра газ са точно 10 литра бензин или дизел, мисля съвсем прилично за тежък осмак с тази мощност и пъргавина.
                Последно редактирано от TOYO; 21-04-13, 07:57.
                TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

не че искам да ви дразня, или да говоря за преимуществата на дизела, но... миналата седмица : софия - варна +1ден мотане в района - софия = 970км = 1 резервоар гориво /76л./... и не стига това, ами като прибрах колата на паркинга в софия ми замириса на нафта, отворих капака и какво да вида, на последната дюза, "тапата" на обратната нафта се напукала и взела да поплюва! това при спокойно каране, но не бавно.
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Значи ти е дала разход от 7.835 л. на 100, което при цена на нафтата 2.58 лв. е равно на 20.21 лв. при положение, че моят 8-мак извънградско ми дава 14 на 100, при цена на газта 1.17 това прави 16.38лв. Еми предпочитам 8-мака пред .........

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                      не че искам да ви дразня, или да говоря за преимуществата на дизела ...
                      Разходът на 6-ка и 8-ка с читаво направен ГИ като пари е не по-висок от разхода на малък дизел ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Днес разглеждах един Гранд 3,1ТД на пропан-бутан.
                        Има ли някой във форума с такава чудесия - дизел на газ?
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                          Ако има то със сигурност е на някой чеченски сепаратист
                          Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                          Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                            Има интересни теми във форума - "дизел на газ". Четох ги, въпреки че дизелови коли съм имал една - две през годините.
                            Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                            O8867З7I78

Коментар

Преди:
                              Карам Гранд Чероки 4.7 вече 6-7 месеца, от самото начало разхода ми е значително по-висок от всеки друг подобен, градско даваше 25 бензин и 27 газ при най-кротко каране, навън със 70 км в час даде 19л. газ, което е сигурен признак че нещо не е наред, гледайки краткия трим всичко изглеждаше нормално, движеше се около 5% в плюс и минус, на пръв поглед нищо смущаващо. Започнах с изхвърляне на всички катализатори ( три броя) и излъгах задните две сонди за да не свети чека с грешка Р 0420, имах неработеща задна ламбда която смених с универсална ( тя не е важна за разхода), имах задържане и греене в спирачните апарати което отстраних, свещите бяха леко износени и също ги смених с нови, почистих дросела и степера които бяха мръсни. Разхода спадна съвсем леко, продължих със спортен филтър KN който даде повече въздух и борда спадна чувствително надолу, междувременно изхвърлих и задното гърне като генерацията остана само една тръба, карайки много кротко и използвайки цялото си умение на водач свалих разхода до 22л.газ с 50% градско и 50% околовръстно, по борда спаднах до 22.4л., което пак е множко. Според колегата Кинекс чиито съвети следвам неотлъчно по отношение на разхода в горните точки, много важни са предните ламбда сонди, гледах ги на скенер ( имам няколко собствени), на пръв поглед си работят сондите отлично, гледах осцилограми на всяка една поотделно, не са лениви, сутрин се включват бързо или почти мигновенно, подгряването им е наред, марката им е Денсо, единствено ме смущава че работят в много тясна амплитуда. Тези сонди са с диапазон от нула до един волт ( при пълна изправност), а синусуидата която дават моите е от 0.6 до 0.7 волта ( скъсена амплитуда), има и още една смущаваща стойност която обобщава работата на всяка една сонда в проценти, нещо като трим за съответната сонда, тези стойносто бяха много високи, за едната предна сонда B1S1 ( предна лява) даваше 96% бедно гориво, а за B1S2 ( предна дясна)показваше NA, или няма данни ( толкова са зле че не ги чете), иначе не записваше никаква грешка, задната сонда която вече бях заменил с нова си даваше собствен трим от няколко процента ( както е редно), и синусоида от 0.1 до 0.9 волта (както е редно). Зачетох братските руски сайтове защото в нашите няма нищичко по темата, там хората ми отвориха очите, ламбда сондата е консуматив, работи на галваничен принцип, нещо като батерийка, която произвежда ток и се износва, живота им е между 50 000км и 150 000км., според качеството на производителя и начина на ползване, качество на горивата, късите разстояния и т.н., ние ги имаме за вечни и чакаме да умрат напълно за да ги смениме, да ама не, те остарявайки симулират правилна работа, но компа ги разпознава неправилно като бедна смес и блъска гориво в преразход. Колегите от руския форум на JEEP са стигнали до извода че такива сонди трябва да се сменят веднага, за да се запази нисък разхода, е колко му е, става за 5 минути, имах още една универсална сонда Бош под ръка колкото за проба, навих я веднага, прехвърлих оригиналната букса и подкарах колата. Голям майтап, за 20 километра пробег борда спадна от 22.4 на 16.7 на сто по околовръстното шосе, това при положение че другата предна сонда все още е стара и нефелна. Веднага поръчах на Joro CSKA две нови сонди от Рок ауто, по двайсетина долара са специални предни на Денсо за нашите мотори, за да не ползвам универсални заместители ( не че с тях няма да стане), та сега чакам в края на другата седмица да дойдат новите сонди Денсо, и ще засека точно колко ще спадне реалния разход, убеден съм че ще постигна добър резултат. Та проверете какво е положението при вас, хваща се много лесно с подходящ скенер, за съжаление повечето майстори няма да обърнат внимание на амплитудата на синусоидата, гледат дали има осцилация, ако има синусоида всичко било наред, ужас, пълно невежество !!!
                              Сега:
                              Засега нищо ново под слънцето, всички сонди вече работят доказано правилно, всичко възможно е почистено до блясък, нови свещи, машината пее с нови оригинални масла и всичко както е по книга, правилна геометрия на колелата, смазани спирачни апарати без греене, борда постепенно се покачи от първоначалните 17 на 20 литра, рестартирах но пак се установява на 20 литра, и не мърда оттам въпреки изключително бавното и спокойно шофиране. Реалния разход от едно зареждане е 22.0 литра газ( плюс малко бензин), продължавам опитите защото имам съмнения че не ми напълниха добре бутилката, но дори да има разлика няма да е голяма, при сегашните цени 22 литра газ са точно 10 литра бензин или дизел, мисля съвсем прилично за тежък осмак с тази мощност и пъргавина.
                              Къде изчезна този добър разход от първия пост?

Мисля, че някъде писах, но не помня къде, че от K&N филтъра нямам промяна в реалния разход. Само 1 път като купих джипа 2 дена /събота и неделя/ го карах в Сф, когато гражданите са си заминали на село и тогава си спомням че ми показа 20,2/100, но си давах яко газ докато му се нарадвам как върви, а най- ниския разход беше като се прибирах от Сф към село, защото моето Волво с което бях дошъл в Сф го караше приятел и повече от 110 км/ч не вдигна и тогава ми показа 13,2/100 на бензин. Сега на разходки нормално ми показва 40/100, на газ, но си мисля че за безпътието е нормален разход. Не съм махал катализатори, само бях цепнал тръбата преди тях и 1 седмица карах така, за да видя дали разхода ще падне, но не можах да усетя някакво подобрение нито от към разход нито от динамика или мощност, само звука беше друг и по-силен и след доста мислене ги оставих. Само Пламен Кинекса ме бъзикаше за някакъв разход от рода на 10/100 бензин за V8.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ти ми кажи къде отиде ниския разход, това са фактите, аз пиша точно какво се случва, а защо се случва така, обмисляме заедно и търсиме истината !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X