Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет За Grand Cerokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет За Grand Cerokee

Здравейте Пичове,
    Преди да се регистрирам във Вашият форум, прочетох доста мнения за Гранд-а. Зная, 4е сигурно има и такива, които съм пропуснал, за което съжалявам.
    Та питането ми е следното
    1. От къде да започна с търсенето на Гранд Чероки. Тоест има едни в Мобиле-то, ама там продавачите обикноженно крият дефекти и километри, тоест замазват полойението, докчто купиш колата, а после...............троши си глвата. Може и да не съм прав.
    2. Първоначално се спряхме на двигател 2,5 дизел, но след като четох доста от мнениятя Ви, направо ме разколебахте.
    Сега си мисля, че нещо като 4 Бензин, мойе и да е по-добрия избор. Така ли е?
    Разполагаме с около 13-15 000лв., което не е много, но дали е достатъчно за машина, която да не тръгна да ремонтирам от първия ден?
    Дайте идея от къде да започна с търсенето и как да реализирам намирането?
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
    "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

До: Моля за съвет За Grand Cerokee

Добре де, защо пускаш две почти еднакви теми една след друга, ако се сетиш да допълниш нещо го направи чрез бутона "редактиране" в първата си тема, Смисъл от две теми НЯМА
    LZ1PER

Коментар

Разбрах вече. Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
        Здравейте Пичове,
        Преди да се регистрирам във Вашият форум, прочетох доста мнения за Гранд-а. Зная, 4е сигурно има и такива, които съм пропуснал, за което съжалявам.
        Та питането ми е следното
        1. От къде да започна с търсенето на Гранд Чероки. Тоест има едни в Мобиле-то, ама там продавачите обикноженно крият дефекти и километри, тоест замазват полойението, докчто купиш колата, а после...............троши си глвата. Може и да не съм прав.
        2. Първоначално се спряхме на двигател 2,5 дизел, но след като четох доста от мнениятя Ви, направо ме разколебахте.
        Сега си мисля, че нещо като 4 Бензин, мойе и да е по-добрия избор. Така ли е?
        Разполагаме с около 13-15 000лв., което не е много, но дали е достатъчно за машина, която да не тръгна да ремонтирам от първия ден?
        Дайте идея от къде да започна с търсенето и как да реализирам намирането?
        Първо ми кажи за кое Мобиле иде реч, защото ако ще го вкарваш отвън си калкулирай около 5000 лева акциз и още парички за докарване и тн...
        4.0 е добър вариант, но може да се огледаш и за 5.2. Харчлъка е почти същия, но вървенето е различно. Пак има и там тънкости с избора на моделна година и тн, но това съм го писал тук многократно, прочети пак и виж.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Става дума за Mobile.bg.
          Много ме наплашихте с тоя двигател 2,5 дизел.
          Като за човек дето нишо не разбира и кажи-речи гледа само снимките / аз съм фотограф/ има някои интересни.........
          Ама почти ме разубедихте за това 2,5дизел.
          Изобщо нямям представа какво се гледа на една кола, дето и казват "нов внос", а и това, че е с временни номера, примерно, към какви разноски ме влече.
          После това 5,2 няма ли да ме разори с бензина, ако няма газ. Това, дето ти продаваше, ми хареса, ама ............вече е късно, жалко!
          Последно редактирано от hristota; 26-08-07, 17:09.

Коментар

За 13 15 има много запазени в България.
            Аз не виждам какво може да му се маскира.
            Като го вземеш му смени консумативите още преди да си го пробвал колко вдига.
            Приготви си 1000лв за обслужването.

Коментар

Е, аз нали казвам, че нищо не отбирам, та затова питам.
              Де да знам, нали като човек тръгне да купува кола, версията почти винаги е една и същта.............." Карал я е един възрастен Швейцарец..........Немец......и прочее.............но умрял и жена му я държала в гаража сума ти време........." После идва нашия човек с мъка спазарява "семейната реликва"...............А, на мен ми я дава естествено на безценица............/, като преди това е разбъзикал киломертажа и е изкорубил оригиналното радио/ така виждам аз за съжаление родния автотърговец, та затова питам Вас, че разбирате повече от мен.
              А от друга страна и незнам каво да гледам при огледа..........никога не съм карал такава кола.
              Виждам, че тук има доста компетентни хора относно Гранд-а и много разчитам на Вашата помощ!
              Последно редактирано от hristota; 26-08-07, 18:00.

Коментар

Ами решението е лесно! Харесваш си Джипа, обаждаш се на Димата, той се обажда на мен /или на друг/, отиваме и или си тръгваш с джип или продавача си псува късмета че е попаднал на такива кандидат-купувачи

Коментар

Това звучи доста добре, като помощ. Благодаря!
                  Радвам се , че мога да разчитам на хора, които разбират, като Вас. Има обаче и още нещо, което не знам.Примерно, от къде освен от Mobile.bg в България човек, може да си намери Grand Cherokee, което става.......... Ако някой има идея, моля да я сподели!
                  Ееееееееееххххххххх,............. ако ми намерите Джип, ще черпя!!!

Коментар

Днес пак си ровя така, от сутринта по сайтове, ама имам чувството, че 90% от Грандовете, дето се продават в BG са 2,5 дизел. Незнам защо, ама май търговците на коли втора употреба само такива внасят.
                    След като прочетох тук доста отрицателни мнения за тоя двигател, вече, май не го искам.
                    Ако някой има идея за 4.0 бензин в добро състояние, дайте сигнал да го видим.
                    Неможах и да разбера, тези коли дето са с временни номера, дали трабва аз да им платя акциза, ако се стигне до покупка. Тоест това дето обявяват като цена на такава кола, колко още ще ме натовари?
                    Разбирам, че питам глупости, ама много неща не са ми ясни в това отношение.
                    Последно редактирано от hristota; 27-08-07, 09:49.

Коментар

Тия дето са с временните номера са без платен акциз и трябва внимателно да прегледаш документите на колата.
                      Преди 2 месеца си взех Г.Ч. 5.2 прочети за проблемите които имах в кат http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=13483 и много внимавай да не е пипано по ВИН номера, ако имаш съмнения за ВИН-а, а колата ти харесва се разбери с търговеца заедно да минете КАТ и след като и сложат номерата и талона е на твое име да му дадеш парите... защото ако ти задържат колата те чакат много мъки и доста месеци, ще си я наглеждаш пред някое РПУ.
                      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                        и много внимавай да не е пипано по ВИН номера, ако имаш съмнения за ВИН-а, а колата ти харесва се разбери с търговеца заедно да минете КАТ и след като и сложат номерата и талона е на твое име да му дадеш парите... защото ако ти задържат колата те чакат много мъки и доста месеци, ще си я наглеждаш пред някое РПУ.
                        При установяване на интервенция върху намера на шасито, колата НЕ се задържа! Назначава се експертиза в КАТ която да докаже дали съмненията за интервенция са верни. Ако да, се назначава трасологична експертиза която се извършва от оперативен работник в РПУ. През това време се задържат оригиналните документи на колата, а вие я управлявате с временен талон, които се подновява всеки месец.
                        Следете за правата си!

Коментар

Мерси. Значи това си е важно. Или при недоглеждане води до разправии. Тоест да си търся кола , вече регистрирана.
                          А като стана дума, нов внос ли е по добре или да търся карана тук. Май хората навън си гледат повече колите или поне ги проверяват по-редовно във фирмени сервизи. Ето например както пишеше във форума за една добавка в маслото, която не всики родни майстори слагат,или поне доста незнаят, че се слага.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                            При установяване на интервенция върху намера на шасито, колата НЕ се задържа! Назначава се експертиза в КАТ която да докаже дали съмненията за интервенция са верни. Ако да, се назначава трасологична експертиза която се извършва от оперативен работник в РПУ. През това време се задържат оригиналните документи на колата, а вие я управлявате с временен талон, които се подновява всеки месец.
                            Следете за правата си!
                            Правата ясно, обаче има много случаи в които ги задържат и висят в кат с години.
                            После ако я конфискуват я продават на търг защото собственика от който е открадната вече си е взел застраховката. На застрахователя (обикновено от чужда държава) също не му трябва.
                            Става така че на търг от държавата копуваш крадена кола с интервенции по ВИНа и мъките по регистрацията започват от начало.
                            Най добре е да се ползва ВИН декодер.

http://jeep.avtograd.ru/VIN/index.htm

http://www.wjjeeps.com/vin.htm

Така единствения риск е да има брат близнак.

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
                              Тоест да си търся кола , вече регистрирана.
                              Много често ги задържат в Софийският КАТ и то точно коли с регистрации от провинцията... не ги конфискуват а ги задържат за експертиза... която понякога трае между 6 - 12 месеца...
                              LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X