Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вранглер JK Успокоителен амортисьор на предна щанга.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вранглер JK Успокоителен амортисьор на предна щанга.

От три години си карам Джипчето и единствения проблем който имам е с този амортисьор. Преди две години си поръчах от Щатите- Ранчо , но и той се скапа. От къде в България , и какъв да си поръчам , ги няма много, много. Благодаря предварително.

От: Вранглер JK Успокоителен амортисьор на предна щанга.

От Щатите Щом се скапва толков бързо или е бил менте или имаш някакъв проблем друг, или си с много по-голями гуми от нормалното.

Коментар

От България с около седмица доставка от Вестауто. От Щатите изборът е огромен от $45 на разни ментерливи фирми до $355 на Fox.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Измери си размера в сгънато и разгънато положение и си вземи заден ам.от който джип ти става размера,аз така карам на Г-то,че другите не държат

Коментар

Като се скапе си сложи един газов на Г-то...

Кое се скапа на Ранчото?
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanmehan Преглед на мнение
            Измери си размера в сгънато и разгънато положение и си вземи заден ам.от който джип ти става размера,аз така карам на Г-то,че другите не държат
            Браво бе! "амортесьор от който и да е джип" Скрападжиски подход на принципа "ако прилича, значи ще стане". А дали тоя съвет въобще отчита фактът че амортесьорите използвани за успокоители в кормилната система работят при bond/rebond съотношение 50/50 за разлика от тия "от който и да е джип от задното окачване" които работят при съвсем други стойности и обикновено в едната посока действат, а в другата не. А какво да кажем за газовите " от кой да е джип" дето ще ти бутат волана в едната посока ако не е предвидена дюза за зареждане и налягането не може да се променя.

Към колегата пуснал темата: Колега, в този форум се въдят много скрападжии, които обичат да монтират каквото им падне стига да прилича на това което им трябва. Я пружини от Вартбург, я амортесьори от полски Фиат. После... каквото сабя покаже, ама в общия случай "си им върши работа". Внимавай много за да не залитнеш по някой подобен "компетентен съвет"!
            Последно редактирано от elbgt; 10-03-13, 22:28.

Коментар

Колега ти да прочете някъде газов?Ползвам маслен на Г-то който действа и в двете посоки и то повече от 20 000 км.вече и нямам никакви ядове,защото съм с 33-ки 16-ки и оригиналните демпери държат половин година и струват 300 лева.А за скрападжийте не си прав, защото не си ми виждал джипа,така че си запази мнението за себе си.

Коментар

Колега, споменавам "газов" по повод следващия пост след твоя. Колкото до съвета ти той категорично е скрападжийски заради подхода с ролетката и най-вече заради "от който и да е джип". Аз не се съмнявам и още в предишния пост вече съм споменал, че скрападжийте обикновено са доволни и нямат никакви проблеми с монтирания срап. А дали ще си запазя мнението за себе си или ще го публикувам си е моя работа и най-вече мое право. Така, че моля те, не се опитвай да ми го отнемеш.

Коментар

Колега ние за ДЕМПФЕР говорим, ти го съветваш да сложи Амортисьор Чесно казано явно не знаеш каква работа върши демпфера Ники обади се на Жоро ЦСКА да ти докара един от Рокауто за 30тина $ и тва е

Коментар

Принципа е еднакъв, но разликата е в параметрите. Дори да е двойно действащ амортесьора за окачване почти никога не е 50/50. Да оставим настрана и самата настройка на клапаните и усилията при преместване. Ама нали прилича... значи става

Коментар

Че масленния работи ли в хоризонтално положение ? За амортесьора питам.
                      GSM 0877 08 99 19
                      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                        Че масленния работи ли в хоризонтално положение ? За амортесьора питам.
                        Тъкмо това щях да питам и аз, амовете не са ли мислени да работят във вертикално положение...?
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение

Към колегата пуснал темата: Колега, в този форум се въдят много скрападжии, които обичат да монтират каквото им падне стига да прилича на това което им трябва. Я пружини от Вартбург, я амортесьори от полски Фиат. После... каквото сабя покаже, ама в общия случай "си им върши работа". Внимавай много за да не залитнеш по някой подобен "компетентен съвет"!
                          Колега, на всички имат възможност да си слагат по джипките оригинални, скъпи и лъскави дрънкулки, които не винаги работят. А и лъскавите кокони с тунинг за хиляди левове ги видяхме. Патрола ми е със заден амортисьор от пажеро /такова имаше на скрапа/ и си бачка перфектно- ако искаш да си ги мерим. Престани с нападки от сорта на ''скрападжии'' във всяка трета тема- разбрахме че си с гоУЕм и лъскав джип и кво от това?
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Ами работи в хоризонтално положение и то перфектно,а за усилието- оригиналния е на 1600N,а този в момента ми е на 1500N,не мисля,че има особена разлика,но щом казваш...И да,не само прилича,но и става,че и работи и то перфектно,но всеки сам си преценя,аз не искам да споря с никой,нито да убеждавам някой,просто дадох съвет,а и не виждам нищо лошо в подходящи заменяеми части като пружините от Варбург,които споменаваш и перфектно заменят Витаровите...А за колегата Rady1st ако може да ми обясни каква работа върши демпера по различна от двойно действащия ам.,че ми е любопитно?А и какъв ще е този демпер за 30$?!

Коментар

Ами работи в хоризонтално положение и то перфектно,а за усилието- оригиналния е на 1600N,а този в момента ми е на 1500N,не мисля,че има особена разлика,но щом казваш...
                              А колко ти е bound/rebound съотношението на изровения от скрапа някакъв си заден амортесьор? Колко показа ролетката за тези параметри? Или няма значение, казваш. Върши си ти работа.

?А и какъв ще е този демпер за 30$?!
                              Този демпфер, който е за този модел и година, колега. Струва точно $34.79 в Rockauto. Това прави 52 лв. Не знам по колко ви ги раздават изровените от скрапа задни амортесьори по моргите, но едва ли си струва. Освен ако 5-10 лв за някой са фатални за бюджета.

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                              А и лъскавите кокони с тунинг за хиляди левове ги видяхме.
                              Единствения случай, когато си го виждал го знаем и аз и ти и още поне 200-300 човека. Всички видяха как от 10 кладенеца носеше вода и накрая пак го хапна напреко. Лъскав паркетник с дрънкулки и наполовина фабрична ходова част да ти отвее яката траялка Много ми е любопитно каква словесна боза ще сътвориш за да подкрепиш това дето си го написал и съм цитирал. Освен да сътвориш някаква лъжа друго не се сещам, ама да ти напомня че все някой от тия 200-300 присъствали ще го прочете.
                              Последно редактирано от elbgt; 12-03-13, 22:49.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X