Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задния диференциал на GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със задния диференциал на GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Благодаря на всички за отговорите и съветите .До колкото разбрах махам капака на диференциала измивам го слагам силикон и наливам маслото ? Само да попитам / Масло 75W140 LS /каква марка е , колко масло трябвали добавка , силикона Дирко колко време да го чакам да изсъхне , и най важното какъв ми е задният диференциал /На задния диференциал пише 43225 014.7 REV H 04.18.96 а гумената тапа FK DANA 41356 / на раздатъчната кутия / MODEL-23,1 J ASSEY 5209 -9120 SERIAL 3 24 97 3 RATIO 272 /.Диференциала с какво да го измия като сваля капака ?

Коментар

Със колко N/m да стегна капака на диференциала

Коментар

Масло 75W140 LS не е марка а означение за клас синтетични масла, с добавка за LSD. Каквото си избереш - RAVENOL, CASTROL, Mobil.
        Уплътнителят Dirko няма да го чакаш да изсъхва изобщо. Написахме го вече и аз, и onufriz. Измиваш диференциала с някакъв разтворител, който може да разтвори остатъците и утайките в него /да речем бензин/, изчакваш да се изцеди и изпари /да не остава от него вътре/, почистваш и обезмасляваш контактните повърхности на корпуса и капака, нанасяш уплътнителя, поставяш на място и притягаш равномерно болтовете. Не е нужно чак такова усилие за тези болтове, затягането им е въпрос на усет. Точният момент в Nm зависи от модела диференциал, който е монтиран на Jeep-а. Не мисля, че ще извадиш динамометричен ключ за капака на диференциала, но ето примерно за DANA35 какъв момент дават: Cover Screws _ 47.5Nm. Ако това те затруднява, може би е по-добре да отидеш в някой автосервиз, където ще знаят как да се справят със смяната на маслото. Още повече, че е препоръчително задната част на колата да е вдигната леко така, че при наливането на маслото да можеш да налееш малко повече.
        След монтажа, ако толкова се притесняваш за "изсъхването" на уплътнителния силикон, можеш да изчакаш десетина минути и после да налееш маслото. Какъв точно е твоя диференциал? Ето кой как изглежда, избери си твоя на кой прилича:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DIFFERENTIALS.jpg
Прегледи:1
Размер:126.6 КБ
ID:5460636
        Огледай все пак какво сме писали поне в тази тема по-назад, защото повечето от отговорите на въпросите ти ги има вече написани, а за Dirko-то пълните му спецификации ги има точно над твоя въпрос.
        Успех!
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Алекс, с уважение към теб, ще кажа че не съм съгласен. Без стягане на силикона, мисля че има вероятност редуктора да протече, а пък надигането на колата е повече от неправилно, това ми се струва, че някой някъде решил да вкарва повече масло, пък други няколко го повторили - ако беше така конструктора щеше да сложи пробката за наливане по-нагоре ако искаше в дифа да влиза повече масло. Аз мога да ви кажа, как да го напълним догоре дифа и хептен да объркаме циркулацията на маслото вътре. Пробките са поставени точно където трябва и в моите дифове влезе точно толкова, колкото го пише в книгите.
          Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
          O8867З7I78

Коментар

Благодаря ви много за изчерпателния отговор .Почвам да действам и после ще пиша за резултата.

Коментар

Savador
              Без стягане на силикона, мисля че има вероятност редуктора да протече, а пък надигането на колата е повече от неправилно, това ми се струва, че някой някъде решил да вкарва повече масло, пък други няколко го повторили
              Твое право е да мислиш, както искаш.
              За силикона хората са го написали "“Wet-in-wet” assembly, i. e. the parts are joined immediately before a skin begins to form, ensures instant sealing." Ти си го преведи /но не чрез Google-преводача/ и виж какво са указали. Щом за едното си склонен да спазваш стриктно указанията, значи поне тук трябва да приемеш мнението на производителя.
              За количеството масло в диференциала - това не са нечий празни хрумвания, а извод, до който са стигнали в практиката. И не е само наше - тукашно мнение, а такова на US потребителите, а там тези машини наистина са масови и ги карат във всякакви условия. И именно в това е и обяснението. Ако караш само в нормални условия и не излизаш извън пътя, вероятно така е О.К. Но, ако се случва да караш и offroad, където често наклонът на машината е значителен, тогава сам можеш да си обясниш защо е тази препоръка за наливане на малко повече масло. Тук разбира се не става въпрос да напълниш догоре диференциала, а да налееш едни сто - двеста грама повече. Дори препоръките на конструкторите за вида използвано масло в диференциала са различни, в зависимост от начина на експлоатация - 75W-140 / 75W-90.
              Как ти ще постъпиш, на твоята си кола, си е лично твоя работа. Аз просто предавам неща, до които съм стигнал, къде от личен опит, къде от прочетения тук споделен опит и знания на другите, както и от написаното от производителите в Usermanual-и и Repiremanial-и. Твое право е да се съгласяваш или не. На мен, честно казано вече леко ми омръзва да пиша едни и същи неща десетки пъти, във всяка нова тема и почти през ден да откривам още една такава със същите въпроси, често "мъдреща" се непосредствено под предишната такава.
              Поздрави!

Коментар

Здравейте при мен възникна следния проблем. Прочетох доста теми за диференциала на Гранд Чероки. Реших да сменя маслото им тъй като имам намерение да я покарам джипката повечко време. Купих Кастрол 75 W 140 LSD 4 литра и след това започнаха мъките. Тъй като съм на работа до 17,30 часа след това започнах да обикалям сервизите и масларниците в Плевен някой да го смени. Накрая намерих един майстор който се съгласи и след като прекарах колата на канала ми заяви че няма от къде да източи маслото с което направо ме преби. 120лева за масло по дяволите Моля ви помагайте има ли пробка за източване на маслото и ако не как става Явно ще търся друг майстор, но не искам и той да ме изненада с приказки че щом няма пробка и направено да не се източва и по добре да не пипам маслото тъй като дифовете са мми били "сухи" и това значи че няма нужда от смяна Джипа е Гранд Чероки 2,7 ЦРД

Коментар

Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнение
                  ми заяви че няма от къде да източи маслото
                  Сваля се капака на дифа и маслото си изтича. След това дифа се почиства и се затваря капака със специален силикон, завиват се болтовете и чакаш да стегне. После наливаш новото масло през пробката.
                  Намери си майстор, който разбира от дифове, не ходи при случайни хора за такива операции.

Коментар

Благодаря ти а този силикон откъде

Коментар

Не е нещо чак толкова специално. Това са маслоустойчиви силикони, които са предназначени за уплътняване на сглобки. Аз използвах за автоматичната скоростна кутия и диференциала този на Dirko. Има го в повечето магазини за резервни части и консумативи.

Коментар

С две ръце за Dirko !!!
                        Еди Рангелов : 0885 088 444
                        Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

благодаря ви

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X