Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задния диференциал на GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със задния диференциал на GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Здравейте искам да ви попитам дали е нормално когато завъртиш едното задно колело другото да се върти в същата посока .Целия заден мост е вдигнат на крик и е без гумите без скорост без ръчна раздатката в положение заден мост .Ако не нормално какво да правя и какво масло да му сипя? Има малко луфт в карето на кардана .Джипа е 09.1997 LIMETET не знам какъв е задния диференциал .Преди година му смених маслата но незнам какво са му сипали.Благодаря ви за вниманието

От: Проблем със задния диференциал на GRAND JEROKEE 2.5 TD

Нормално е, когато в задния диференциал има LSD пакет. Ако е с нормален отворен диференциал, тогава при завъртане на едното колело в една посока, другото ще се върти в обратната посока.
    За да запазиш работоспособен LSD пакета, обаче е нужно да сложиш качествено масло /Synthetic 75W-140/ със съответната добавка за него /Limited Slip Friction Modifier/, или масло с такава добавка в него.
    Последно редактирано от Алекс Маринов; 08-03-13, 09:43.
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Имаш LSD и е нормално да се върти в същата посока.Масло 75W140 LS.

Коментар

А ако LSD е сработило (повредено), двете колела няма ли да се въртят в различни посоки???
        Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
        O8867З7I78

Коментар

сработило (повредено),
          са две различни неща. За да сработи му трябва разлика в оборотите на едната полуоска в сравнение с другата, освен това, че трябва да е и изправно и с правилното масло. А ако е повредено ще е като обикновен диференциал без LSD. И тогава колелата биха се въртели в противоположна посока.

Коментар

LSD e с предварителен натяг,при работа с по голям товар се отблокира и работи като нормален диф.Ако е повредено се въртят в различни посоки.
            ПП. Икономията на силикон води до незнание какво има под капака на дифа.

Коментар

На задния диференциал пише 43225 014.7 REV H 04.18.96 а гумената тапа FK DANA 41356. На раздатката MODEL-23,1 J ASSEY 5209 -9120 SERIAL 3 24 97 3 RATIO 272

Коментар

Алекс не ме разбра - явно по нашия край така се изразяваме. Сработило и заработило за противоположни понятия. Като казах сработило подчертах в скоби - повредило. Знам че тогава колелетата се въртят все едно че нямаш LSD - в противоположни посоки.
                А икономията на силикон ми спестява проблеми според мен с протичане на дифовете, а и нямах време да ги чакам да съхнат - затова сметнах за ненужно да ги разглобявам. А съм сигурен че нямам LSD. А че не знам какво има - прав си незнам - гледам го на картинки..... Наистина ми се искаше да ги отворя и да разгледам състоянието им - но при липса на шум от тях и с ново масло, мисля че всичко е наред - мисля че не съм си претупал работата!
                O8867З7I78

Коментар

Освен това, че не знаеш дали имаш LSD, не знаеш и какво му е състоянието на този диференциал, къде е контактното петно на пиньона и короната, има ли някъде следи от износване, повредена работна повърхност на зъбите /циментация/. Също така и е желателно преди да налееш новото масло да направиш промивка на целия диференциал за да премахнеш всички отлагания, метални частици от работата на зъбите и т.н. Доста неща, отлагали се с години по дъното трябва да се отмият преди да се налее новото масло и всичко отново да се разтвори в него.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01057.JPG
Прегледи:1
Размер:322.1 КБ
ID:5460182

Коментар

Алекс, не съм безотговорен и тия неща ги знам. Промивката е важно нещо. Направил съм си спектрален анализ на старото масло. Работя в предприятие дето редукторите на возилата са по - големи от джипа ми и знам какво излиза отвътре. Този джип е пазен, предишния собственик е свестен човек (той е член на форума), отговорен е към машините си. Искам и публично тук да го похваля, но ако той реши да каже едно здравей, да не спамим темата.
                    Ти си високообразован - виждам по коментарите ти и не мисли че съм си претупал нещата - просто мисля че със старите гарнитури по ще си спестя главоболията засега. След това ще сменям масла на АСК, двигател и други дреболии, после ще обърна сериозно внимание пак на дифовете но няма да ги лепя а ще си намеря или ще си изрежа гарнитури.
                    O8867З7I78

Коментар

Омотахте се пак с тия LSD-та. При Jeep има различни видове LSD и те работят по различен начин.
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

От: Проблем със задния диференциал на GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Savador
                        но няма да ги лепя а ще си намеря или ще си изрежа гарнитури.
                        Не разбирам какво те притеснява това, че се ползва уплътнител /не е лепило/, а не гарнитури? Има си специално предназначени за целта уплътнители, както на MOPAR//, така и други със същите качества. Самият производител Chrysler препоръчва този начин за херметизиране на картерите на автоматичните скоростни кутии, на капака на на диференциала и т.н.

Аз ползвах ето това:

Като почистиш остатъците от стария уплътнител, обезмаслиш и после просто нанасяш по цялата повърхност и около отворите на болтовете по малко от уплътнителя. Има си накрайник, който се подрязва до нужния диаметър за да може да се нанася с необходимата дебелина. Уплътнява добре, лесно се сваля капака при следващото обслужване - изобщо масово се ползва за такива сглобки, без никакви проблеми.

Защо държиш да си създаваш неудобството с рязане на гарнитури, чието време май отдавна мина?
                        Поздрави!

Коментар

Прав си, но все още не се доверявам на силиконите. Купих си Дирко, бях чел твои постове... ама не ме впечатли честно...поставих малко силикон на една ламарина и зачаках...ами почти цял ден за да стегне, та затова и не ми се чакаше с отворени дифове, на един канал, да го чакам да стяга. Вакумната помпа с която изтеглихме маслото, мисля че си свърши добре работата, доста разхождах маркуча по дъното на дифовете...а това че не съм видял дали имам износване, нарушена циментация и петна по пиньона - прав си не съм ама и да ги видя, няма да предприемам нищо засега.
                          За силикона ще помисля, имам две тубички. То и на газовите уредби не бях фен ама вече съм "Горд собственик на ГИ"... Сега бръмча из цялата област и засичам разход....!
                          O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
                            ...поставих малко силикон на една ламарина и зачаках...ами почти цял ден за да стегне, та затова и не ми се чакаше с отворени дифове, на един канал, да го чакам да стяга...
                            Изчистваш стария силикон, обезмасляваш, мажеш новия, стягаш капака, наливаш новото масло и караш. Нищо не чакаш да изсъхва. Няма да протече.
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Точно така, няма смисъл да го чакаш да стяга. Той затова е и измислен - не е като обикновените силикони. Самовулканизиращ се, но запазващ еластичността си, предназначен за уплътняване на маслени картери, капаци и т.н. Издържа на механични деформации след вулканизирането си и не се отлепва. Нанася се и детаилите се монтират без да се чака да стяга /"мокро към мокро"/ и да образува "коричка" отгоре /това става след 5-10 мин./
                              The permanently elastic, temperature-resistant, siliconbased,
                              universal sealing compound.
                              Temperature stability: -50°C to +180°C.
                              This extremely versatile, high-strength sealing compound seals
                              surfaces, gaps and cracks reliably, even where there is movement.
                              Dirko’s viscosity and absolutely permanent elasticity rapidly stop
                              leakage of oil, water and air. Even structural parts with hairline
                              cracks are made functional again within minutes. Dirko is resistant
                              to ozone, sunlight, extreme weather condi-tions, hot and
                              cold water, seawater, greases, mineral oils (also with additives),
                              aliphatic hydrocarbons, detergents and numerous chemicals.
                              These advantagesmake Dirko equally suit-able for use on its own,
                              as a sealant applied from the exterior between surfaces without
                              disassembly, or in combination with flat gaskets.
                              Application:
                              Carefully remove any existing sealant residues using a plastic
                              spatula. Clean and degrease the sealing surfaces. Apply
                              Dirko. Skin formation time: approx. 5 – 10 minutes. “Wet-in-wet”
                              assembly, i. e. the parts are joined immediately before a skin
                              begins to form, ensures instant sealing.
                              Processing temperature: +5°C to +30°C.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X