Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с кормилна уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с кормилна уредба

Аз спирачките съм ги направил, даже бях написал по горе че съм сменил не само накладки а й дискове и челюсти. Смених си и спирачната течност, понеже не беше сменяна от 8 години. Относно спирачките проблем с тях нямам, преди да направя тази хирургична операция три пъти ги бях запалил накладките, в градко каране "тръгни-спри".
    А тези снимки който съм качил са от днес, забелязах че нещо ми се е разтекла хидравличната система! И бая нещо изтече! Въпросът ми е следния, възможно ли е заради този теч джипът ми да дърпа на ляво?
    It's a JEEP thing, something you won't understand!

Коментар

Колега, проблема може да е съвсем елементарен, а може и да не е.Тука само си гадаеме. Причините може да са много и трябва да го погледне човек , който се занимава с такива ремонти.Не знам от къде си, но потърси някой да установи причината-стига да знае къде да я търси!
      0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Ами намирам се във Великобритания с точност Лондон и за по голяма точност източен лондон. НАмекнаха ми че всичко идва от маркуча на хидравликата, но мен ме съмнява. Относно гадаенето, да речем че не гадаем а изключваме възможните проблеми. Все пак съм сменил предна спирачна система, шарнири горни и долни са читави, не лопат...шум не издават. По щангите на кормилната ситема няма луфтове...Гумите са с еднакво налягане...купих я септември месец, леко понадърпваше на ляво, сега дърпа доста на ляво!

Коментар

Задължително смени скъсания маркуч. Там сигурно се губи налягане в даден момент, което е необходимо на друго място.
          От снимките ми се стори, че гумите ти са различни, ако е така - това не се препоръчва. Проблема ти в момента не е от това, но може да ти докара друг.
          Успех!
          Любомир Бончев 0889216605
          Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Размени местата на предните гуми(лява-дясна).
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

С тия различни гуми ще почне да тегли на другата страна,като ги размени.И пак казвам,че щом дърпа на някоя страна при натискане на спирачка значи ,че неравномерно спират гумите.Иди на стенд с валяци.
              ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Предните са еднакви!
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Пак казвам, спирачките са наред, днес ги мерих. Предните две гуми са еднакви, само задните са различни...Дурогото нещо което забелязах е че има едно колебание във волана от порядъка на 2-3 градуса, независимо дали колата се движи или не, просто волана не реагира. Отностно маркуча, честно казано не съм го сменил по две причини, не мога да намеря същия и и нещо се затруднявам да намеря майстор който се занимава с хидравлични маркучи. Колата е с десен волан!- уточнявам го само.

Коментар

Само да вметна за гумите, предните и задните са с еднаква височина, ширина само шарката им е различна.

Коментар

Именно, имат различно сцепление с пътя.
                      ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

След дълги и за сега безаварийни километри, установих какъв е проблема на моята предница.
                        Освен течащият маркуч на хидравлика имам заминали предни амортисьори-като преден ляв е най зле, един тампон нещо скрибуца когато е студено-знам че е от ляво но не мога да разбера точно кой.
                        Ако някой пита как съм разбрал за амортисьорите че здават богу-дух споделям...При спиране, цялата предница потъва, ри минаване в неравност не спира да се тресе и да изпада в резонанс в завой просто е неуписуемо зле особено на мокро!
                        а...й още нещо левият ХА-мортисьор е омаслен и има разлика във височината от лявата и дясна предна страна, налягането на гумите е еднакво!

Коментар

Първоначално публикуван от durtiq666 Преглед на мнение
                          След дълги и за сега безаварийни километри, установих какъв е проблема на моята предница.
                          Освен течащият маркуч на хидравлика имам заминали предни амортисьори-като преден ляв е най зле, един тампон нещо скрибуца когато е студено-знам че е от ляво но не мога да разбера точно кой.
                          Ако някой пита как съм разбрал за амортисьорите че здават богу-дух споделям...При спиране, цялата предница потъва, ри минаване в неравност не спира да се тресе и да изпада в резонанс в завой просто е неуписуемо зле особено на мокро!
                          а...й още нещо левият ХА-мортисьор е омаслен и има разлика във височината от лявата и дясна предна страна, налягането на гумите е еднакво!
                          От амове - няма как да се сниши колата. Нещо по окачването е отпътувало.

Коментар

Щангите са ОК, всичко е ОК, просто самите амове са леко стари...мисля че са оригиналните!

Коментар

Първоначално публикуван от durtiq666 Преглед на мнение
                              Погледни пружините , да не би да имаш отчупено парче .
                              Виж дали имат еднакъв брой витки двете пружини .
                              Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Да не пускам нова тема, каква трябва да е хидравличната течност и колко струва горе долу? Не съм сменял моята и не знам дали мога само да долея, не е ясно каква е слагана преди, предполагам стандатната.
                                Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 10,645 в 21:34 на Вчера.

Зареждам...
                                X