Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кажете какво да гледам при покупка Чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кажете какво да гледам при покупка Чероки

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Ами 4 х 100 (средно) е 400 кинта, като сложиш и труда - отиват към то 700! С различна дебелина са, защото има за различните шлайфове (като отнемане от главите) - за да се запази работния обем непроменен и други работи...
    При мен е една цяла за четирите глави на тази цена.
    ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Колеги днес не знам дали стана случайно но човека с джипа ми се обади че ще мине праз Бяла Слатина да се видим.
      На пръв поглед от вън изглеждаше добре липсваха само гумените лаисни на вратите от долу вътре в купето малко мизерно но трябва да се удари една прахусмокачка салона не е кожа свети му чека каза че така го е купил.
      Двигатела работеше добре но маркучите на турбото и към колера бяха доста умаслени опита се да ме убеди че маркуч на хидравликата зе е спукал и е омаслил и така си го кара не го е почиствал видях шише с антифриз за доливане до разширителното казанче каза че му се е пукал маркуч на системата и е доливал иначе двигатела като цяло нямаше омаслено и не личеше да е мит.
      ААААААА и се похвали как пали сутрин без да греят свещите (попитах защо не греят) не знае сигорно е релето.
      Джантите лети нищо особенно гумите също.
      Да ви кажа не ми хвана окото с пръв поглед въпреки че ме убеждаваше и даваше гаранция за двигатела че никога не го е упускал да прегрява понеже му е махнал термустата.
      Нямаше време за проба понеже бързаше много.
      Какво ще кажете дали си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
        Колеги днес не знам дали стана случайно но човека с джипа ми се обади че ще мине праз Бяла Слатина да се видим.На пръв поглед от вън изглеждаше добре липсваха само гумените лаисни на вратите от долу вътре в купето малко мизерно но трябва да се удари една прахусмокачка салона не е кожа свети му чека каза че така го е купил.Двигатела работеше добре но маркучите на турбото и към колера бяха доста умаслени опита се да ме убеди че маркуч на хидравликата зе е спукал и е омаслил и така си го кара не го е почиствал видях шише с антифриз за доливане до разширителното казанче каза че му се е пукал маркуч на системата и е доливал иначе двигатела като цяло нямаше омаслено и не личеше да е мит.ААААААА и се похвали как пали сутрин без да греят свещите (попитах защо не греят) не знае сигорно е релето.Джантите лети нищо особенно гумите също.Да ви кажа не ми хвана окото с пръв поглед въпреки че ме убеждаваше и даваше гаранция за двигатела че никога не го е упускал да прегрява понеже му е махнал термустата.Нямаше време за проба понеже бързаше много.Какво ще кажете дали си заслужава.
        Бегай с 200, освен ако не ти го ПОДАРЯВА... абе и тогава не го взимай

Поздрави !
        п.п. ако не е тайна за колко пари ти го дава,

Коментар

Ами за най-елементарен ремонт или облсужване се разкача де що има маркуч (и на турбото в това число), че и не малко кабеляк! Вярно - много прост двигател е и най-вече тоя дето е решил да го слага в джип (не случйно не са много майсторите които искат да се занимават с него и знаят как). В този ред на мисли, щом като е проста работа - кажи ни на колко Nm се затягат главите и как...?!!
          Не казвам, че двигателя е лош! Просто не е за офроуд... Ако се кара кротко и се подържа правилно и редовно - си е читава машинката с оглед и на икономичността и. Перфектна схема за риболов, излети сред природата и т.н. - все неща, които не изискват шофиране в рамките на десетината градуса между момента на н@сиране и обръщането в дерето (това последното по Търтея)...
          Колега че е тясно ясно , но какви кабели ? 1 за свещите ,2 за тока и стартера ,1 датчик за температура и 1 за оборотите на вала (който всъщност е на скоростите) опа и датчика за маслото Не се заяждам Мотора е наистина прост ! Главите не ми се е налагало да ги свалям до сега , има милион теми в нета как се стягат и на колко кг. за това казах четене и мерак!
          Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
          NV 231 - COMMAND-TRAC
          3" lift

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
            Бегай с 200, освен ако не ти го ПОДАРЯВА... абе и тогава не го взимай

Поздрави !
            п.п. ако не е тайна за колко пари ти го дава,

Бартер за този бус.
            Незнам дали си заслужава да си дам буса сигорно ако го продам ще взема повече пари.
            Прикачени файлове

Коментар

, ще останеш без бус, с джип за Надин и пръст в уста, а студената вода ще е бонус
              Сериозно не се занимавай. Сега си се самонавиваш, даваш си самооспокуения и се самозалъгваш. Преспи ден, два и пак помисли. Щото и аз така се бях самонавил и накрая чувството е ужасно, веднъж щото си бройл пари (в твоя случай си се разделил с бусчето), втори път щото преди покупката си бил много енусиазиран и с голям мерак, а като почне изваждането и ремонтите всичко се изпарява. ИЗЧАКАЙ, нека мине ден, два. Отиди сред природата, събери се с компания, абе разбъркай си мислите, продухай си кратуната...
              Говоря от личен ГОРЧИВ опит, пък в крайна сметка ВСЕКИ има правото САМ да открие топлата вода.

Поздрави !
              п.п. Щом си толко голям мераклия, ако имаш път към Банско мини да покараш моето да видиш с "пипната" пома, леко надуено турбо и правилна поддръжка как мъртвия френски жребец пердаши он и оф роуд. Наистина максималната му скорост е 140км/ч ама то и аз не ходя по състезания, пък на бавните в гората въртящият момент е задоволителен. Поддръжката на мотора е повече от проста и ефтина, части бол, ремонтопригоден.

Коментар

Задължително отвори капачката на разширителния съд и гледай за мехурчета въздух в антифриза който идва по маркуча от двигателя!
                Даже и само да се съмняваш , че има мехурчета с въздух , БЯГАЙ !
                VM са известни с това , че пукат глави . Ремонта не е сложен , но излиза скъпо.

Коментар

Долива вода защото заминава през главата, има масло по турбото защото турбото е заминало и мета масло. Общо взето всичко което каза са всичките проблеми които може да има един черок. Аз не бих го взел, защото така както го описа не виждам и какви части могат да се вземат от него демек 1600кг по 40ст му го смяташ и това е цената. НА Ванката джипа е хубав и стегнат, Ванката му къса шортите, но като тръгне от тях не го гаси докато ен се върне, Наистина тоя двигател ако е здрав, а аз съм виждал само на ванката такъв здрав се представя много добре. Но за съжаление всички останали дето съм виждал са мъртъвци

Коментар

В такъв случей категорично се отказвам от черока няма да го купувам а и вообще марката JEEP цените на частите не съ по моя джоб.
                    Ще си пусна буса за продажба пък като го продам ще вида с какво ще разполагам и тогава ще се втурвам да купувам 4х4 .
                    Благодаря на всички за СЪВЕТИТЕ.

Коментар

Aз по-евтини части за джип от на Jeep не знам да има Но Jeepа трябва да е правилния модел. За чероки това е 4,0

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                        Aз по-евтини части за джип от на Jeep не знам да има Но Jeepа трябва да е правилния модел. За чероки това е 4,0
                        Съгласен съм че 4-литровия двигател е добър но няма да ми е по джоба да го зареждам с гориво даже и на газ да е.
                        Месечно минавам около 7-800км само градско и 1-200км извън - немога да си помисла 4-литровия черок и то автомат колко гориво ще изгори.

Коментар

Съгласен съм че 4-литровия двигател е добър но няма да ми е по джоба да го зареждам с гориво даже и на газ да е.
                          Месечно минавам около 7-800км само градско и 1-200км извън - немога да си помисла 4-литровия черок и то автомат колко гориво ще изгори.
                          Четирилотровия шестак дори и с обикновено газово в пари ще ти гори колкото дизела, а на извънгардско ще си на далавера (при двойно по-високата цена на нафтата от тази на газта)! Така, че от разход не се притеснявай... За разликата между вървенето на бензиновия (4.0) и кой да е от умрелите дизели които се монтират на Черока мисля, че няма нужда да ти говоря... От автомата на Черока също не се плаши, особенно ако е в комплектация с японската кутия - неубиваема е!

Коментар

Четирилотровия шестак дори и с обикновено газово в пари ще ти гори колкото дизела, а на извънгардско ще си на далавера (при двойно по-високата цена на нафтата от тази на газта)! Така, че от разход не се притеснявай... За разликата между вървенето на бензиновия (4.0) и кой да е от умрелите дизели които се монтират на Черока мисля, че няма нужда да ти говоря... От автомата на Черока също не се плаши, особенно ако е в комплектация с японската кутия - неубиваема е!

Мислех си чи 4-литровия двигател е v-8 а той бил 6-редови може и да си променя мнението.
                            А по какво се познава японската кутия.

Коментар

Много точно казано!!!
                              Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                              O8867З7I78

Коментар

Мислех си чи 4-литровия двигател е v-8 а той бил 6-редови може и да си променя мнението.
                                А по какво се познава японската кутия.
                                С проверка по VIN кода на колата и много четене в тази тема:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=15527

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X