Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кажете какво да гледам при покупка Чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кажете какво да гледам при покупка Чероки

Здравейте колеги мисля да си купувам.
    Jeep-чероки 95г. 2.5-дизел (Само това знам за него)
    Искам да ми кажете какви + и - има този модел.
    Четъ че раздатките са няколко модела с различни положения на лоста (3-4) с единия тип не може да се кара на сух терен с другия става.
    И какво ще кажете за този двигател скъпа ли му е поддръжката.
    От разговора по телефона собственика ми каза че са разбити два шарнира и тампоните на стаб. щанга други забележки няма и какви са цените по окачването.
    И към какво да се средоточа при огледа.
    Предварително Благодаря.

От: Кажете какво да гледам при покупка Чероки

Този двигател е на ВМ Мотори, италиански, 4 цилиндъра. Същият ккато 3.1, но един цилиндър по-малко. Частите не са кой знае колко скъпи. ГНП-то е БОШ ВП 20 (което ме учуди много, мислех, че е 36 или 37). Сега масйторите да кажат за Бош ВП 20 нещо, щото аз не съм го и чувал. Двигателя е с верига. Пистовия ремък се сменя лесно. Хидравликата се сменя лесно. Водната помпа също. Гледай раздатката каква е. Имам ги описани за всички жипки кой с каква радатка е и с какви дифове и следователно блокажи. Като цяло аз не съм доволен от ВМ Мотори, попаднах на много изтормозен екзепляр......Сега категорично съм за 4.7 бензин/газ....
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Това не беше ли двигател с 4 глави и с доста малко кадърни майстори които да го правят?
      Не съм карал такъв, но това което съм чувал за него е "бягай далеч"
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Да, с 4 глави е, има си предимства има си и недостатъци. По принцип е читав, ама да го купиш чиисто нов. При десета употреба от Италия не се знае колко километра ще искара. Майсторите нямат значение за броя на главите, дали е една или четири, все тая.

Коментар

Имам го същия от 5г. аз лично някакви сериозни проблеми с двигателя за тези годни не съм имал.Прави са колегите че е малко махнат но според мен всичко зависи от експлоатацията.Определено не става за тежък офроуд,но да идеш на риба,пикник или разходка из гората бива.Не става и да го юркаш по шосетата,отам идва основния проблем с прегряването,с механичен вентилатор е и като го угасиш веднага след зора и кипва.Във форума колеги бяха пуснали тема за присаждане на ел.вентилатор и ел.помпа вързани с термодвоика за корекция на този проблем.Като окачване обаче е много здрав,аз до сега нищо не съм сменял.Моят е с най-простата раздатка и си има всички произтичащи от това недостатъци но въпрос на късмет,на мен такава ми се падна.Ако нещо друго те интересува звънни с каквото мога ще ти помогна.С приятелски поздрав П.Лилов-0878155065
          Гори ама въри к'о мързи ви да наливате ли?

Коментар

Само да вметна, че Чероки с двигател 4.7 няма ... 4.0 е най големият двигател, който се слага на Jeep-чероки.
            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Гранд имах предвид, правя разлика. Учудвам се, че се съмняваш. Просто недоизказване имаше от моя страна.

Коментар

2.5 ВеЕм ако е здрав е много здрав и в колата има много дъх да бяга......а дали е здрав този екземпляр никой не занае. За ВеЕмеца тук е писано много, би трябвало да е с парттайм раздатката "231" ама знае ли се, гледаш ВИНа и сравняваш, гледаш да не духа като махнеш капачката за доливане на моторно масло, на голям баир да не пуши като парен локомотив когато е "с цялата газ", и т.н...............за въпроси звънкай след 10.00ч до към 19.00
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                  ... ГНП-то е БОШ ВП 20 (което ме учуди много, мислех, че е 36 или 37). Сега масйторите да кажат за Бош ВП 20 нещо, щото аз не съм го и чувал. Двигателя е с верига....
                  VP20 е с механични регулатори, VP36 е с електрически. Има го и в двата варианта, като изпълнението с VP20 е много рядко.
                  Няма вериги по тоя двигател, всички приводи са зъбни колела.
                  Верига има във VM-a на Вояджер и то втория модел.

Коментар

Абе бегай от 2,5 на ВМ - 95-ти набор, като дявол от тамян! За да си сигурен в тоя мотор, му трябва основен ремонт (ама наистина основен)! Проблема е там, че такъв ремонт струва повече от джипа...

Коментар

Аз съм с такъв двигател,както и доста колеги тук.Двигателя е бърз,динамичен и икономичен при 80-100км/ч на дълго 7/7.5л на 100, градско между 10 и 12л/100км.Както каза Владо гледай да не "духа"масло,антифриза да е бистър не ръждив, да не пуши.Обикновено има теч на масло от семеринга на коляновия вал между ДВГ и СК .Проблемни са и лулите на подгр. свещи.Частите са скъпи,но не повече от частите на други марки джипове.Обърни внимание на налягането на маслото на топъл двигател.Ангренажа е с зъбни колела заради което отпада консуматив ремък или верига.При продължително каране с над 100км започва да загрява, при изправно охлаждане бързо връща темперетурата в норма.
                      ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Лулите на свещите наистина са ппрблем, оправят се лесно, за по-малко от 10 лева се сменят целите кабели с лули.Описал съм гоо подробно в няколко теми, понеже го пправих това уппражнение. Проблем с дименето при попупка надали ще има, понеже им сипват 5 литра нафта и едно шише добавка или керосин и дименето спира. Трябва да ечитав екземпляра, иначе много ядове - както с всеки друг автомобил.

Коментар

Вече 1 година го карам този двигател и то на хард та хард оффроад и до сега не съм го счупил!! Основното е като го караш с много газ да не го гасиш преди да е поработил поне 5 мин. или докато стрелката на темп застане в нормално положение!! Редовна смяна на маслото и филтрите и проблеми нямаш, частите са прилични ако ги купуваш за алфа не за джип, двигателя е адски прост за ремонт. Раздатката е само една 231 с 3 позиции, незнам за другите ама моя не е с лули на свещите а с една медна шина 1995г. съм , може би по новите са със лули.Най-важното за живота на мотора е при смяната на водната помпа , има я с малко по-малка перка , смяна само със старата в магазина и хубаво гледане, объркаш ли я го чупиш, с правилната помпа стрелката седи закована почти винаги !
                          Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
                          NV 231 - COMMAND-TRAC
                          3" lift

Коментар

Мерси на всички за бързите отговори.
                            Решил съм в събота да ходя да го гледам така че ако някой се сети до тогава нещо да казва.
                            Тази раздатка с колко положения е (за мен са 4) а съм виждал мисля без първата позиция 2н.
                            Ако е такава става ли да се кара на всякаде с двойно (сухо и мокро)

Последно редактирано от valio zila; 14-02-13, 16:41.

Коментар

Колега, най-добре вземи с теб някой от колегите, който има такъв джип. Те със сигурност ще знаят къде и какво да погледнат и най-важното е че имат база за сравнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X