Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на градски детевоз Чероки 2.1 ТД?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на градски детевоз Чероки 2.1 ТД?!

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
    То как ме гоните от това рено накрая ще взема да си купя Дискавъри.
    - най-добре Дифендър

* Майтапа на страна. Никой не те гони, просто се опитват да те убедят,че 5кила круши тежат повече от 1 кило мандарини. Ясное, че най-доброто е най-добро. Ама във времената в които живеем се налага да се ограничаваме в границите на посилното и не чак толко the best. Ако имаш път към Банско, ела да покараш мето 2.1. Пък ако другото (четрилитрово) е готово ще ти дам да пробваш и него

Поздрави !
    п.п.Не се отказвай от черокито, няма по-ефтина за поддръжка джипка, да не говорм колко е мултипърпъс. Както винаги, получаваш това за което плащаш, само дето в единия случай минаваш 100км за 20лв, а в другия за 40лв. Ако минеш на газ нещата ще са почти еднакви, ама сано на книга. Реално, поне на това дето аз в момента си правя, разхода е доста шокиращ, ама пък звука...

Коментар

На газ с 20лв 100км само на загасен двигател по нанадолнище Тук дизела е ненадминат определено. НАистина по-евтин джип за купуване и поддръжка няма. Да не говорим че има 2 та и повече 2,1 на части като цените са подарък почти. Отделно са корави машини, като гледам какво им правиме на наще в групата и няма починал до сега Честно да си кажа може би бих предпочел 2,5 вместо 2,1. Ако е здрав 2,5 и се стопанисва се оказва че държи доста, поне на Ванката като го наблюдавам 2ра година не може да го утрепа, а определено джипа се ползва яко за офроуд.

Коментар

В общи линии не съм карал нито 2.1,нито 2.5 та най-добре ще е да пробвам и двата и да реша дали и кое ми допада.И пак имам едно наум за 2.5 мотора.
        Ако има някой в София бих се радвал да сподели с мен едно кръгче,а и да се запознаем на по сокче .Хем да си обогатя знанията,хем и да видя как ще ми пасне колата като цяло.
        П.С.Гледах много и всякакви джипове и се оказа,че имам някакъв извратен вкус и ми харесват по квадратните форми.Това чероки,г-клас и т.н.Лошото е че на джоба ми не му харесва нищо друго освен черока та явно той ще да е.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

В общи линии не съм карал нито 2.1,нито 2.5 та най-добре ще е да пробвам и двата и да реша дали и кое ми допада.И пак имам едно наум за 2.5 мотора.
          Ако има някой в София бих се радвал да сподели с мен едно кръгче,а и да се запознаем на по сокче .Хем да си обогатя знанията,хем и да видя как ще ми пасне колата като цяло.
          П.С.Гледах много и всякакви джипове и се оказа,че имам някакъв извратен вкус и ми харесват по квадратните форми.Това чероки,г-клас и т.н.Лошото е че на джоба ми не му харесва нищо друго освен черока та явно той ще да е.
          И мен лично ръбестите форми ми допадат много повече. Да не говорим спартанската решетка отпред. Особено когато се повдигне с 2-3" и се сложат 31" става перфектната визия. Абе де да знам фащай нещо за ушите и скачай. Само, че 2.5 Вм си е бая дълбока вода и ако решиш да взимаш точно такъв, ходиш с минимум 3-ма представители от форума.

Поздрави !

Коментар

Виждам, че започваш да клониш и към 2,5 VM мотора, което ти и препоръчвам. Освен, че е много по-динамичен, за много прилична сума можеш да купиш много по-нов джип от възможния 2,1 - до 2000 год. Това е от значение. Аз моя го имам от 3,5 години и го карам в планината и естествено по асвалт до нея, което в съотношение е примерно 1:3 в полза на асфалта. Имал съм основно разни контактни проблеми. Описвал съм ги във форума. Определено мотора не е за тежък офроуд и състезания, но за всичко останало си е ОК!
            Избираш го с разбирач и .. късмет, и няма да имаш проблем. Това все пак е мотора монтиран в най-много джипове и коли, дори в Тойота, не може да е чак толкова лош!
            Поздрави!
            Любомир Бончев 0889216605
            Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

За чИрок 2,5 пиши на ванката85 ли как му е ника, да се разходиет да поговорите да даде ъкъл. И мен ми харесва черока че е ръбат и чепат и е много готин, не устарява вида му, все си е готин или ми пиши на Л.С да ти дам телефона му.

Коментар

В
                Що не пробваш Терано с 2,7ТД? Единица или двойка. Разхода ще ти е с една идея нагоре, обаче данъка пак си е нисък, а мотора почти неубиваем. Ще ти е и по-широко, щом си едър. Обслужването също е минимално.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                  Що не пробваш Терано с 2,7ТД? Единица или двойка. Разхода ще ти е с една идея нагоре, обаче данъка пак си е нисък, а мотора почти неубиваем. Ще ти е и по-широко, щом си едър. Обслужването също е минимално.
                  ти дълго терано карал ли си >?

- наистина върви като самолет 2.7тди, става въпрос;
                  - наистина е широк, ама дългата база се паркира със 100 маневри., пък късото си е кофти работа
                  - предното окачване не е най-добрата му черта;
                  - двигателя наистина е неубиваем, ама терано спрямо чероки е като смярт и беларус
                  - разхода е 2-4 литра нагоре;
                  - данъка на тераното - 2.7тди 125кс. е 175лв, ан черокито е 49

Поздрави !

Коментар

Имах предвид мотора без електроника и интеркулер, както и евентуално Терано 1. Там мотора е към 100к.с.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Да си кажа,честно и тераното съм гледал като модел подходящ за мен.Фронтера А също.Но това което ме отказва в тия машини е липсата на цели мостове отпред което лично за мен макар и да не разбирам грам от джипове(освен това което съм,чел и видял до сега) е минус.
                      Относно паркирането както вече казах или може би не съм аз проблеми нямам.Ежедневно ми се налага да карам по няколко различни автомобила и бусове като се почне от фиат пунто,през мерцедес вито,та и ситроен джъмпер.И това все в София тежко градско(ма не по задръстванията,а на места дето няма къде да се паркира и чат пат се налага и огледалата да се прибират).
                      Та карането ще го мислим някак.Важното е на мен да не ми е много тясно вътре,да е дълга база тъй като малката скоро става на една година и се досещате какво е покрай нея.Да е дизел,защото първо ми трябва по нисък разход и по нормални гражданска и данък.
                      Тераното от коя година да ги гледам?
                      Няма страшно в умирачката...
                      Страшното е да си жив!...

Коментар

Терано 1(WD21) е Патфайндер за нЕкои пазари. Прави се от 1986г до 1995г. Двойката(R20) с мотор TD27 без електроника и до 100к.с. е от 1993 до 1996. Първото се прави в Япония и Индонезия, второто в Испания.
                        Фронтера А, дизел, само 2,8ТД, лично мнение. Но е над 100к.с. Иначе 2,3 мотора на Опел също е с минимална поддръжка и ниския данък, но аз лично имам резерви към него.
                        Целите мостове за 90% градско не са сериозно предимство.

Коментар

За мен каквото и да е 4x4 возило трябва да е с цели мостове. Не искам да сппорим, имам и терано 2, та от там знам че независимото окачване на джип, не е добра идея. Щом ще го кара градско, още по-добре няма да има никакви грижи с целия мост.
                          - За поддръжката да не говорим - каретата на черокито са 25лв, истински Японски, ако е под полувин милион друго по предният мост няма за ремонт. Останалото са 4 шарнира и 3 накрайника.

Поздрави !
                          п.п. Чувството в черока е сеедно си в БТР, хем не седиш на земята, като в лагерна количка, не е високо като камАз. Тераното би било перфектната машина, ако е с цял мост. Ако някога прежаля моето ще му бодна един мост отпреде и ще става горски джим, ама на дали

Коментар

Пак ще се намеся в темата. Понеже съм минал някви километри и с черок 2.1 и с терано 2.7 (късо) първо ще започна с моите данни: 186-7см под 80кг
                            Черока педалите на газ и спирачка са му много близо (ама мноооого). Иначе е що годе удобно макар и леко тесничко. Обаче вози като лодка меко и плавно се носи
                            Тераното (2.7 тди) върви доста добре, харчи си сериозно, тясно е, късото друса много (дългото би трябвало да е по добре) За градски детевоз не виждам предимство на целия мост.
                            А за данък и застраховки имайте предвид, че и кубатурата играе роля, не само конете.
                            Сега като се замисля - една дълга витара няма ли да ти е по добре? (със сигурност харчи по малко и от двете джипки)
                            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Да се включа накратко и аз като притежател от почти 7 години и половина на такъв Черок.
                              Както и другаде съм писал, най-голямото предимство на комплектацията с двигателя на Рено е разхода на гориво. При последното ни дълго пътуване, с 80 литра дизел изминахме ~ 1200 км. Това - с двама възрастни, две деца и багаж като за двуседмична почивка, без климатик, с "шосейни" гуми и при поддържане по пътя на около 2000-2200 оборота/ мин., което в скорост се равнява на 85-90 км./ ч. Това е и оптималната според мен скорост за детевоз по нашите пътища.
                              Аз също съм сменял глава поради неподдържане на охладителната система на двигателя от предходния собственик, а миналото лято правихме в Ямбол ремонт по път към морето, поради дефект в гарнитурата. Така или иначе, части (нови и втора употреба) се намират, поради съвместимостта с вгражданите на част от автомобилите Рено двигатели.
                              По ходовата част най-често за смяна са носачите на предния мост, заради остарели тампони, а може да се сменят и само тампоните, които се продават отделно. При необходимост от смяна, амортисьори се намират най-различни, както нови, така и втора употреба, най-често здрави такива, останали от други машини, след направен лифт.
                              Доколкото имам наблюдение, доста голяма част от тази модификация Чероки са с LSD на задния мост. когато се пробва такъв, е добре да се провери - дали е работоспособен или вече си е станал обикновен диф.
                              Като за финал, крайно редуцираните цени на автопазара и напредналата възраст на машините, доведоха цените на този модел с френския дизелов двигател към 2000-2500 лв., което е съвсем прилично като финанси. Отделно, с ниската кубатура и мощност, не се товари особено бюджета при заплащане на ежегодните разходи - местен данък, застраховка ГО.
                              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                                Пак ще се намеся в темата. Понеже съм минал някви километри и с черок 2.1 и с терано 2.7 (късо) първо ще започна с моите данни: 186-7см под 80кг
                                Черока педалите на газ и спирачка са му много близо (ама мноооого). Иначе е що годе удобно макар и леко тесничко. Обаче вози като лодка меко и плавно се носи
                                Тераното (2.7 тди) върви доста добре, харчи си сериозно, тясно е, късото друса много (дългото би трябвало да е по добре) За градски детевоз не виждам предимство на целия мост.
                                А за данък и застраховки имайте предвид, че и кубатурата играе роля, не само конете.
                                Сега като се замисля - една дълга витара няма ли да ти е по добре? (със сигурност харчи по малко и от двете джипки)
                                - Дългото терано вози в пъти по-добре от черокито. Само дето отзад е на пружини и товароносимостта е значително по-малка спрямо черокито. Читаво терно с 4-те фара, 2,7tdi, се намира над 6к лева. Всичко говоря от опит. Като се има предвид, че след това хвърлих още 1000лв, за обслужване, нови биелетки и водна помпа + виско. Това май е валидно за всичко дето се вземе. Тераното определно е няколко класа над черокито, предимно щото е с 15години по-ново като концепция, но наличието на повечко електроника е "-" .
                                * Многократно съм казвал, че качеството на материалите в 2-те машини не може да се сравнява. Тераното е изцяло пластмасово, ефтина пласматса и в 90% от случайте е с плюшен салон от гадна материя. Черокито, значително по-старо е почти винаги с кожа или добра екстилна тапицерия. Коженият волан и облицовка на вратите изкарва 300 000км, преди да започне да и личат следи от протриване. Таблото е от качествена пластмаса.
                                * Това което се сещам при оглед на черока е проблеми с ел. инсталацията, която определено е доста сложна, като прибавим 25+ години и тотална липса на софтуер, упростяващ инсталацията и оправлението й . Почти сигурное ключа за фаровете изпълняващ милион функции да е заминал.
                                - Провиснал таван ;
                                - Изпуснали амортесьори на задната (пластмасова) врата;
                                - Като правило е спуканият изпускателен колектор, който типично по-френски (всичките рена) се цепва посредата. Зависи от състоянието или се заварява или се заменя с нов. Като трябва да отпбележа, че при правене на процедурата в домашни условия, използването на термопаста за уплатнение м/у турбината и колектора трябва да е много прецияно извършена, защото дори една точка от пастата върху перките на турбината я разбалансират и заминава;
                                - Увиснали врати ;
                                Абе все поправими неща, ама като ги знае човек, може да свали от цената.

Поздрави !
                                п.п. В момента пазара специално за чероки е изключително беден. Реалната цена на такъв джип е около 3000лв с горните забележки и над 4к лева, ако всичко е в ред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X