Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на градски детевоз Чероки 2.1 ТД?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на градски детевоз Чероки 2.1 ТД?!

Еми ОК. Това само ми затвърждава мнението за тях, а и за повечето автокъщи.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Ей браво много хора сте написали по нещо.Благодаря ви за което.
      Та да си кажа сега и моето.
      Относно возията в града и това,че цели мостове+ парттайм не е желателно то лично аз нямам проблем.До сега основно съм карал коли само със задно предаване и това е правилното задвижване за мен самият.Като бонус ми идва предното такова при нужда.
      Предпочитам по сериозна здравина за сметка на малко по твърдата возия.
      Разхода не вярвам да е повече от 13 нафта което мен лично ме устройва.
      Данъците и гражданската са къде по евтини от на четири литровото.
      Кола за състезания не търся.Важно ми е точка а до б със около 100-120 километра в час.Това е оптималната скорост на дълго.
      Имам кола за по сериозни скорости която сега продавам за да мога да се сдобия с джипа,но тя за детевоз не става.
      Омръзна ми да гледам как главата на малката се клати като на ония кученца в москвичите едно време заради спортното окачване и колата дето е на 10см от асфалта.
      Та такива ми ти работи.
      На Дядо Владо ще звънна и даже,ако е удобно бих минал да се видим,че по телефона не е работа,но това с него ще се разберем.
      На другите благодаря отново.Ако се сещате още неща моля добавяйте ги към темата.
      Няма страшно в умирачката...
      Страшното е да си жив!...

Коментар

П.с.Тая джипка дето я споменавате и аз и обърнах внимание,но явно имаше защо цената да и е такава.

Коментар

Возията на Черока си е съвсем ОК, поне за мен. Аз реално от моя не мога да се оплача от друго, освен проблемите с мотора. Иначе, заема второ място в класацията на автомобилите, които съм притежавал. Първото е за една Селика 79-ти набор .
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Да ъпнем малко темата така да се каже.Продължавам да чета и да образовам относно черока.Имахме среща с Дядо Владо и пробвах там един такъв,но с бензинов мотор не че имаше значение тъй като просто седнах в него.На първо четене беше добре,но след съвета на Владо да затворя вратата се оказа,че вътре разположението на волана е леко кофти и лявата ръка се бие във вратата.В общи линии тясно ми е.Пробвах и гранд,че и такова жувотно имаше там ми и там ми е тясно. Та в общи линии нужни са компромиси.Гледах и разни други жипки,но пусто нищо не ми лови окото или това дето ми го лови хич не ми е по джоба.
            Та за сега съм решил,че ще е малкия черок с 2.1 мотора стига да се намери читав на прилични пари.
            Не бързам тъй като не съм готов с продажбата на един от другите ми автомобили и приходите за сега са недостатъчни за покупка,но пък това ми дава време за търсене и образоване.Както се казва джиповете скоро няма да свършат та имам време.
            Бих се радвал,ако някой се досети за още особености не написани до тук който трябва да се гледат при покупката и след покупката на джип чероки 2.1 тд.
            Благодаря ви отново.

Коментар

Попринцип, най-скъпата част на черокито е съединителя ! За друго гледаш като всяко обикновена кола. Течове, странни шумове, дали пали лесно и най-вече дали загрява = сдухан мотор. Покарай джипа 10тина км, по някое нанагорнище ама му давай повече зор, ако стрелката стигне 100гр. при сегашните температуеи е много вероятно да е прегряван. Като отворип капак погледни водния радятор дали няма окисляване и разни други признаци, че му е извряла водата около капачката.
              * Като цяло непоправими работи по джипа няма, само гледай да не е тотално изтормозен със здрав мотор. Ако попаднеш на читав няма да съжеляваш.

Поздрави !

Коментар

В момента във форума се продават 2 такива джипа, защо не ги погледнеш?
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

95% от лошото мнение за Чероки е заради тоя модел, айде комплект с другия дизел Освен по-малкия разход няма никакви +ове. Вобще не си струва да го лифтваш и каквото и да е. Колкото и да съм фен на Чероки, 2,1 не бих го препоръчал на никой. Няма нищо американско в него, нито лукс нито вървене нито офроуд качества...

Коментар

Ако се търсеше вървене щях да си купя 4.0 литра мотора.И сега имам един редови шестак в гаража и макар 2.0 литров си похапва доволно бензин.
                    За големият ми е ясно колко ще харчи и за ежедневка бебевоз тая кола поне в моя бюджет не влиза.Ако имах парите да си позволя подобен разход едва ли щях да пиша за 2.1 тд.Както и да е де.Ей сега ровейки в нета попаднах на тоя линк http://chiptuning.us/cars/jeep-cherokee-2-1-td/ и ми стана интересно възможна ли е тая галимация.Щото за това архаично 2.1 някакси не го виждам с чип ма ето дали хората.Вие какво мислите.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                      95% от лошото мнение за Чероки е заради тоя модел, айде комплект с другия дизел Освен по-малкия разход няма никакви +ове. Вобще не си струва да го лифтваш и каквото и да е. Колкото и да съм фен на Чероки, 2,1 не бих го препоръчал на никой. Няма нищо американско в него, нито лукс нито вървене нито офроуд качества...
                      - Взимаш си 2.1, кефиш му се. Минава време и продължаваш да се кефиш само дето постоянно нещо те гожди отвътре спомняйки си как изживяното в 4.0.
                      * Накрая, ако си достатъчно, по - скоро безвъзвратно зарибен, си взимаш 4.0 + скоростите и оркестъра да свири. Поне аз така направих с едно от многото ни черокита, само дето нямам време да го подкарам Облагата от цялата интервенция, освен удоволствието от манипулациите е, че талона не се променя и спокойно си ползваме малък данък, нормална гражданска и такива неща. За разхода още не мога да споделя окончателно. Ама както се очертава, ще си имам джипка само за през уикендите, щото за ежедневка, дори и на газ е непосилно.

Абе зависи, за пенсинери и бременни жени 2.1 е перфектно, а защо не и за средностатистически мъж на средна възраст, решил да стигне от т.А до т.Б.

Поздрави !
                      п.п. на 2.1 може да му чипосаш единствено радиото
                      Последно редактирано от I.Stoyanov; 23-02-13, 20:21.

Коментар

Бе то ясно за чипа и радиото ма ей на хората продават .Винаги може да се подкара с малко повече повей една турбо машина независимо на колко хиляди години е.
                        Дали и колко ще държи е друга работа.Като разхода хване гората и това е друга работа,но на теория всичко може.
                        Та по темата за вървежа когато се иска придвижване от точка до точка без определена цел за време мисля черока влиза в графата.
                        За мен това е достатъчно.Ако намеря подходящият който да ми хареса ще му се метна.Ако след време ми малее.Коли много.И те така.
                        В темата не се търси мнение за разликите м/у 2.1 и другите мотори,а само мнения и сведения за 2.1.
                        Благодаря отново.

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                          Бе то ясно за чипа и радиото ма ей на хората продават .Винаги може да се подкара с малко повече повей една турбо машина независимо на колко хиляди години е.
                          Дали и колко ще държи е друга работа.Като разхода хване гората и това е друга работа,но на теория всичко може.
                          Та по темата за вървежа когато се иска придвижване от точка до точка без определена цел за време мисля черока влиза в графата.
                          За мен това е достатъчно.Ако намеря подходящият който да ми хареса ще му се метна.Ако след време ми малее.Коли много.И те така.
                          В темата не се търси мнение за разликите м/у 2.1 и другите мотори,а само мнения и сведения за 2.1.
                          Благодаря отново.
                          * На т'ва дето продавам, съм му пуснахме повече горивце от помпата и леко натегнахме устгейта на турбото. Разликата е осезаема и за джип от този клас от 0-90км/ч си набира прилично. При добро желани и гуми препилва, тъй че не чак толко умрЕл.Разхода си остана същият. Е сравнено с 190к.с. и 300нм. може, ама все пак всеки според чергата /

Коментар

Това с чипосванто на радиото много ми хареса Колега то не че върви малко ама е икономично, то не върви вобще, аз познавам няколко с 2,1 черокита и всичките им присадиха 2,2 бензин от ренде. Просто не става, потърси 2,5 дизел ако имаш ужасно много късмет може да попаднеш на читав, а 2,5 цата върви доста добре и определено може да излезнеш в гората. Всички се опитваме да ти кажем че 2,1 не става, какво като ще го кара жена, даже още по-зле че ще се мъчи постоянно. Не е от най-безпроблемните двигатели, даже така по наблюдения, ако се купи здрав 2,5 ще създава по-малко ядове, просто наистина няма + 2,1 дизела.

Коментар

Гляй ся, казах как става. Купуваш си 2.1 на сносни пари. Кефиш се известно време. Намираш си донор и си правиш каквото ти душа сака. Предвид свития пазар и най-вече тоталната липса на свестен бензинов джип под 4000лв., по-добре е моят варянт И пак казвам, удоволствието от това да си сътвориш нещо в гаража е 1000 пъти по-голямао отколкото ако го купиш наготово.

* 2.5VM , чистонов да ми го дават, не бих го взел. Колкото и да е здрав, колкото и качествено и радовно да се поддържа рано или късно ще ти навлече бели на главата. Но пък и то е съвместимо с варянт 1

Поздрави !п.п. Ако ще има интервенции - САМО 4.0, другото е загуба на пари и време, накрай пак осъзнаваш, че за нищо не става. АБЕ Рено ли е бЕгай с 200.
                              Последно редактирано от I.Stoyanov; 24-02-13, 15:35.

Коментар

То как ме гоните от това рено накрая ще взема да си купя Дискавъри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X