Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки WJ - дискусия за обороти и скоростни кутии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
    На 20км. на 2000 оборота превключва на 2 скорост и оборотите падат на 1500
    На 40км. на 2000 оборота превключва на 3 скорост и оборотите падат на 1500
    На 80км. на 2000 оборота превключва на 4 скорост и оборотите падат на 1500
    На 120км. на 3 и нешто си оборота е включел 5 скорост и оборотите падат на 2200
    Това е при мен , при нормално каране
    Аз карам същия, като Вашия на снимката и моя НЯМА пета предавка поне напред. Не знам Вашия какъв модел е и кой я е присадил.
    Моят джип е 4.7 V8 1999 г. лимитед.
    Мисля си, че нещо грешите или не пишете за джипа от аватара Ви.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Аз карам същия, като Вашия на снимката и моя НЯМА пета предавка поне напред. Не знам Вашия какъв модел е и кой я е присадил.
      По принцип 45RFE няма 5-та, но е абсолютно същата като 545RFE и може да се препрограмира и да стане 5-степенна.
      Последно редактирано от javoresku; 06-02-13, 14:21.
      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
      Walter Rohrl
      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Да, има 2 "втори" скорости, но как може да се препрограмира, линк?
        П.П. моята при "леко" каране на 70-80 км/ч включва на 4-та и после заключва лок-ъп-а.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Моделите Гранд Чероки WJ до 2001 година са с 4 скоростна автоматична кутия 45RFE

Предавателните числа са:

Предавка 1 2 3 4 Задна
          Пред. Отн. 3,00 1,67(1,50) 1,00 0,75 3,00

Моделите Гранд Чероки WJ след 2001 година са с 5 степенна автоматична скоростна кутия 545RFE, създадена на базата на 45RFE, с добавена пета предавка

Предавателните отношения са

Предавка
          1 2 3 4 5 Задна
          Пред. Отн.
          3,00 1,67(1,50) 1,00 0,75 0,67 3,00
          Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
          Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Опаа, докато си редактирам мнението и са се появили две нови. Как става препрограмирането в САЩ - отиваш при дилър и искаш да изпълнят на колата ти "TSB 1802502". Обаче си нямам понятие дали Балкан стар го умеят това.
            Ето и оригиналния текст на сервизния бюлетин:
            1802501 - 45RFE AND 545RFE SHIFT QUALITY ENHANCEMENTS FOR THE 2-3, 4-5, AND 5-4 SHIFTS / ADDITION OF 5TH GEAR RATIO Date: 10/15/01 (supersedes 210900 dated 09/15/00)
            Model year(s): 1999-2001
            Description: This bulletin involves selectively erasing and reprogramming the Transmission Control Module (TCM) with new software: ’99-’01 WJ (PN 05019701AC Ver 9.3 ), and requires reprogramming of the Powertrain Control Module (PCM) for the 1999 and 2000 Grand Cherokees (with calibration 99Cal20 (1999) or 00Cal17 (2000).
            NOTE: THE 2001 GRAND CHEROKEE DOES NOT REQUIRE REPROGRAMMING OF THE PCM AS IT IS ALREADY AT THE CORRECT CALIBRATION LEVEL.
            NOTE: WHENEVER A PCM OR TCM IS REPLACED OR REPROGRAMMED, THE SOFTWARE OF THE PCM MUST BE VERIFIED AS HAVING THE LATEST REVISION LEVEL.
            Details: Some vehicles may exhibit one or more of the following performance conditions:
            1. A harsh 2-3 upshift causing a powertrain clunk or shudder when accelerating.
            2. A harsh 4-5 upshift (’01 Grand Cherokee only).
            3. A harsh 5-4 downshift (’01 Grand Cherokee only).
            NOTE: THIS REVISION TO THE TCM SOFTWARE ADDRESSES THE ABOVE SHIFT QUALITY CONDITIONS FOR ALL VEHICLES AND ADDS A FINAL GEAR RATIO TO THE 1999 AND 2000 MY GRAND CHEROKEE TRANSMISSION ONLY. (2001 MY GRAND CHEROKEES ALREADY HAVE THIS UPGRADE.)
            NOTE: Owners of 1999-2000 models who want to verify if they have the 5th gear ratio or not can check their engine RPM at 70 mph. Vehicles without the upgrade will have an RPM of around 2400-2500 while those having the new 5th gear ratio will be very close to 2000 RPM.
            “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
            Walter Rohrl
            GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              E добре де, все съм карал голям мотор... Не казах да вдига 4000 оборота... Не съм сигурен, че да го товариш на 1500 му е добре... и аз го правя, тръгвам постоянно от 3та така и така. ...
              Не знам какво си карал, но с 4-литровия в града оборотите при нормално каране се въртят около 1500, че и отдолу. На тръгване на светофар доде вдигна 2000 и малко и съм направил някоя и друга дължина на леките коли. На магистрала със 130 е на около 2100 - 2200.
              Изобщо, за какво тръгване на 3-а говориш в тази тема, като Гранд Чероки са с автоматици?!?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ето това карам аз.

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=1161

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                  Ако е модел 1999 г. значи е с четиристепенна АСК 45RFE

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                  Моделите Гранд Чероки WJ до 2001 година са с 4 скоростна автоматична кутия 45RFE

Предавателните числа са:

Предавка 1 2 3 4 Задна
                  Пред. Отн. 3,00 1,67(1,50) 1,00 0,75 3,00

Моделите Гранд Чероки WJ след 2001 година са с 5 степенна автоматична скоростна кутия 545RFE, създадена на базата на 45RFE, с добавена пета предавка

Предавателните отношения са

Предавка 1 2 3 4 5 Задна
                  Пред. Отн. 3,00 1,67(1,50) 1,00 0,75 0,67 3,00

Коментар

Прочети статията , ако неможеш има преводачи в гугъл .
                    Наблегни най вече на изречението на 10 и 11 ред

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Не знам какво си карал, но с 4-литровия в града оборотите при нормално каране се въртят около 1500, че и отдолу. На тръгване на светофар доде вдигна 2000 и малко и съм направил някоя и друга дължина на леките коли. На магистрала със 130 е на около 2100 - 2200.
                      Изобщо, за какво тръгване на 3-а говориш в тази тема, като Гранд Чероки са с автоматици?!?
                      Признавам, че моя автоматик не е на гранд и вероятно за това и може на 3та да тръва... изобщо що ли се обаждам и аз

Коментар

Признавам, че моя автоматик не е на гранд и вероятно за това и може на 3та да тръва... изобщо що ли се обаждам и аз
                        Носов,
                        На гранда автоматикът има позиции:
                        1 - само до първа
                        2 - тръгва на първа и превключва на 2-ра
                        D - тръгва на първа и превключва до 4-та (или 5-та)
                        P - паркинг
                        R - задна

При всички тези позиции тръгва на първа и на колко превключва зависи от това, колко газ е подадена.
                        При никакви обстоятелства не може (или поне аз не знам) да тръгнеш на трета.
                        Всички класически автомати, които съм карал, имат сходно поведение и същите позиции.
                        Ако си карал типтроник или стептроник - там е друга бира, включително можеш да задаваш на коя скорост да бъдеш, независимо от оборотите.

ПП А че не си карал Гранд, ми стана ясно още от първия ти пост ...

0885372997 - Дани

Коментар

Степ карам да, но има нямате ли снежен режим или нещо подобно, за да тръгва на по-висока предавка?

Коментар

Ако си карал типтроник или стептроник - там е друга бира.............
                            Би ли обяснил по подробно за другата бира.

Коментар

Степ карам да, но има нямате ли снежен режим или нещо подобно, за да тръгва на по-висока предавка?
                              Нямаме - за какво ти е снежинка при quadra drive.

Носов, нямам нищо против да обясня как са направени нещата при Гранд WJ, но се дразня, че пишеш неверни неща, вместо да питаш. Отвори тема за скорости и начин на каране на WJ 4.7 v8, с удоволствие ще споделя, каквото знам по въпроса.

Аз спирам - в тази тема говорим за газови уредби. Прави са колегите.
                              Заблудите са разсеяни, мисля че който и да чете ще научи верни неща.
                              Извинявам се за спама, ако модератор преценят за полезно - да ми изтрие постовете.

0885372997 - Дани

Коментар

Нямаме - за какво ти е снежинка при quadra drive.

Носов, няма нищо против да обясня как са направени нещата при Гранд WJ, но се дразня, че пишеш неверни неща, вместо да питаш. Отвори тема за скорости и начин на каране на WJ 4.7 v8, с удоволствие ще споделя, каквото знам по въпроса.

Аз спирам - в тази тема говорим за газови уредби. Прави са колегите.
                                Заблудите са разсеяни, мисля че който и да чете ще научи верни неща.
                                Извинявам се за спама, ако някой модератор прецени - да ми изтрие постовете.
                                Спокойно можеш да ограмотиш Насов. Темата е вече отделена от онази за газовите уредби.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X