Здравейте колеги, имам следния проблем с моя Гранд. Протече ми маркуча за високо налягане на сервото на волана, и тъй като не намерих оригинален занесох да ми направят-направиха ми и мъките започнаха, появи се теч в накрайника които влиза в помпата, свалях го над 20 пъти, сменях дефтунки, О-пръстени, затягах многократно, но теча си остана, при тея проби похабих 6 литра масло (специално за Гранд- 37лв. за литър) и не мога да разбера защо го прави - най ужасното е че не протича на място , а като го подкарам, оставял съм го да работи до половин час на място, форсирам до 4000 об.и нищо, а като тръгна и след километър става локва и то точно от този накрайник. МОЛЯ ВИ ако някой има идея да сподели. Прилагам и снимка - не знам дали ще мога че ми е за пръв път. Благодаря ви предварително. Джипа е - Grand Cherokee 2.7/ 163k./ 2002god.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с хидравликата на волана на Grand Cherokee 2.7
Свий
X
-
От: Проблем с хидравликата на волана на Grand Cherokee 2.7
Преди година ми протече същата присъединителна гайка и в Балкан Стар ми обявиха цена за гайката 145,00 лв. и 90,00 лв. за монтаж с доставка 1 мес.
Отидох на вариант побългаряване на накрайника влизащ в помпата (при същите тези , които са ти правили маркуча ) , с което вече го няма вътрешният " О " пръстен в гайката и теча също.Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
Коментар
-
Както каза колегата,побългаряване!Аз отрязах тръбата точно над гайките,приятел стругар изработи ново тяло/тръба с конус накрая,същия размер,като оригинала и холендърчето/заварихме го и не тече вече!Само едно ново О-пръстенче в канала на конуса смених,че старото беше изгоряло.Сега обаче покапва от долния семеринг на секторната кутия!Ако некой знае как и какво се сменя,нека сподели.Демек размер на семеринга и как се демонтира чудесията/кутията/та да се не блъскам много!Поздрави!
Коментар
-
Благодаря колеги за мненията, аз реших проблема по трудния начин, но с по малко нерви. От многото сваляния и слагания на маркуча (защото калпазанина дето ми прави накраиниците нещо не можа да ги докара след 5 преправяния) и 130лв. за масла и 50 лв. за побългарен маркуч ,прецаках щуцера на помпата и резбата на самата помпа- решението , маркуч втора употреба от Англия за 35 паунда (около 80 лв.) , помпа втора употреба за 150 лева, половин час сваляне и поставяне и сега няма и сълза от масло ! Моят съвет - копувайте дори и втора употреба части - но оригинални ! Успех на всички и благодаря за отзивите !
Коментар
-
Благодаря колеги за мненията, аз реших проблема по трудния начин, но с по малко нерви. От многото сваляния и слагания на маркуча (защото калпазанина дето ми прави накраиниците нещо не можа да ги докара след 5 преправяния) и 130лв. за масла и 50 лв. за побългарен маркуч ,прецаках щуцера на помпата и резбата на самата помпа- решението , маркуч втора употреба от Англия за 35 паунда (около 80 лв.) , помпа втора употреба за 150 лева, половин час сваляне и поставяне и сега няма и сълза от масло ! Моят съвет - копувайте дори и втора употреба части - но оригинални ! Успех на всички и благодаря за отзивите !If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!
Коментар
-
От известо време след като колата позагрее (>70C), и хидравликата леко зачезва. Да кажем, че работи на 60%. Лятото може да станат и 30, незнам ;-)
В задачата се пита - имал ли е някой такъв проблем и ако да, как го е решил? Смяна на течността, ясно. Но друго по-конкретно решение някой?WG 2.7 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнениеСмяна на течността, ясно. Но друго по-конкретно решение някой?Неизбежно е.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнениеОт известо време след като колата позагрее (>70C), и хидравликата леко зачезва. Да кажем, че работи на 60%. Лятото може да станат и 30, незнам ;-)
В задачата се пита - имал ли е някой такъв проблем и ако да, как го е решил? Смяна на течността, ясно. Но друго по-конкретно решение някой?
Поздрави!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнениеА кога за последно си сменявал течността на хидравликата ?
Доливано е с АТФ+4 при смяната на маркуча за високо налягане преди ~3.5 год. Предполагам 10-20% съдейки по цвета - розе.WG 2.7 CRD
Коментар
-
Така и ще направя. Това е най-лесната работа.
Въпросът ми по-скоро беше ако е имало някой със сходен симптом/проблем. На какво се е дължал при него и как го е решил.WG 2.7 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение...
Въпросът ми по-скоро беше ако е имало някой със сходен симптом/проблем. На какво се е дължал при него и как го е решил.Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнениеАми смени го, и ако не се оправи, тогава ше го мислиш.
...ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар