Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с хидравликата на волана на Grand Cherokee 2.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с хидравликата на волана на Grand Cherokee 2.7

Здравейте колеги, имам следния проблем с моя Гранд. Протече ми маркуча за високо налягане на сервото на волана, и тъй като не намерих оригинален занесох да ми направят-направиха ми и мъките започнаха, появи се теч в накрайника които влиза в помпата, свалях го над 20 пъти, сменях дефтунки, О-пръстени, затягах многократно, но теча си остана, при тея проби похабих 6 литра масло (специално за Гранд- 37лв. за литър) и не мога да разбера защо го прави - най ужасното е че не протича на място , а като го подкарам, оставял съм го да работи до половин час на място, форсирам до 4000 об.и нищо, а като тръгна и след километър става локва и то точно от този накрайник. МОЛЯ ВИ ако някой има идея да сподели. Прилагам и снимка - не знам дали ще мога че ми е за пръв път. Благодаря ви предварително. Джипа е - Grand Cherokee 2.7/ 163k./ 2002god.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20121110_191524.jpg
Прегледи:1
Размер:149.5 КБ
ID:6000900

От: Проблем с хидравликата на волана на Grand Cherokee 2.7

Вътре в накраиника има о-пръстен. Него не можеш да го смениш. От там ти тече.
    Решението - нов маркуч и два накрайника или побългаряване.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Преди година ми протече същата присъединителна гайка и в Балкан Стар ми обявиха цена за гайката 145,00 лв. и 90,00 лв. за монтаж с доставка 1 мес.
      Отидох на вариант побългаряване на накрайника влизащ в помпата (при същите тези , които са ти правили маркуча ) , с което вече го няма вътрешният " О " пръстен в гайката и теча също.
      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Както каза колегата,побългаряване!Аз отрязах тръбата точно над гайките,приятел стругар изработи ново тяло/тръба с конус накрая,същия размер,като оригинала и холендърчето/заварихме го и не тече вече!Само едно ново О-пръстенче в канала на конуса смених,че старото беше изгоряло.Сега обаче покапва от долния семеринг на секторната кутия!Ако некой знае как и какво се сменя,нека сподели.Демек размер на семеринга и как се демонтира чудесията/кутията/та да се не блъскам много!Поздрави!

Коментар

Благодаря колеги за мненията, аз реших проблема по трудния начин, но с по малко нерви. От многото сваляния и слагания на маркуча (защото калпазанина дето ми прави накраиниците нещо не можа да ги докара след 5 преправяния) и 130лв. за масла и 50 лв. за побългарен маркуч ,прецаках щуцера на помпата и резбата на самата помпа- решението , маркуч втора употреба от Англия за 35 паунда (около 80 лв.) , помпа втора употреба за 150 лева, половин час сваляне и поставяне и сега няма и сълза от масло ! Моят съвет - копувайте дори и втора употреба части - но оригинални ! Успех на всички и благодаря за отзивите !

Коментар

Благодаря колеги за мненията, аз реших проблема по трудния начин, но с по малко нерви. От многото сваляния и слагания на маркуча (защото калпазанина дето ми прави накраиниците нещо не можа да ги докара след 5 преправяния) и 130лв. за масла и 50 лв. за побългарен маркуч ,прецаках щуцера на помпата и резбата на самата помпа- решението , маркуч втора употреба от Англия за 35 паунда (около 80 лв.) , помпа втора употреба за 150 лева, половин час сваляне и поставяне и сега няма и сълза от масло ! Моят съвет - копувайте дори и втора употреба части - но оригинални ! Успех на всички и благодаря за отзивите !
            Аз съм пуснал тема и съм обяснил подробно какво направих, но явно колегата не я е намерил. След като ми текна помпата, понеже ремонта е малко сложен, си купих втора употреба помпа, долу-горе да прилича на оригиналната по външен вид. Взех една много евтина с логото на ВАГ. Шайбата бе различна, а моята бе с малко по-малък диаметър от вала на ВАГ-а и отворите не съвпадаха. разширих отвора (централния) на шайбата и пробих 3 отвора през 120 градуса за закрепване. Монтирах помпата, направих си нов маркуч за около 20 лева, налях филтрирано отработено масло и за под 100 лева проблема е решен и проблем съм нямал с хидравликата. Ако някой се интересува как се разглобява пластино роторна хиидравлична помпа да пита.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

От известо време след като колата позагрее (>70C), и хидравликата леко зачезва. Да кажем, че работи на 60%. Лятото може да станат и 30, незнам ;-)
              В задачата се пита - имал ли е някой такъв проблем и ако да, как го е решил? Смяна на течността, ясно. Но друго по-конкретно решение някой?
              WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                Смяна на течността, ясно. Но друго по-конкретно решение някой?
                Смяна на помпата Неизбежно е.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

От известо време след като колата позагрее (>70C), и хидравликата леко зачезва. Да кажем, че работи на 60%. Лятото може да станат и 30, незнам ;-)
                  В задачата се пита - имал ли е някой такъв проблем и ако да, как го е решил? Смяна на течността, ясно. Но друго по-конкретно решение някой?
                  Ами на моята има монтиран охладител на маслото,при теб как е ???
                  Поздрави!
                  Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Билдшита каза, че имам. Ама аз имах и преди месец, когато хидравликата не беше отслабнала.

WG 2.7 CRD

Коментар

А кога за последно си сменявал течността на хидравликата ?
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        А кога за последно си сменявал течността на хидравликата ?
                        Никогиш за последните 5 год. Преди това незнам, ама едва ли.
                        Доливано е с АТФ+4 при смяната на маркуча за високо налягане преди ~3.5 год. Предполагам 10-20% съдейки по цвета - розе.
                        WG 2.7 CRD

Коментар

Ами смени го, и ако не се оправи, тогава ше го мислиш.

Всичко като MB 236.14, ATF +4, Dexron III и други подобни ти върши работа.

Коментар

Така и ще направя. Това е най-лесната работа.
                            Въпросът ми по-скоро беше ако е имало някой със сходен симптом/проблем. На какво се е дължал при него и как го е решил.
                            WG 2.7 CRD

Коментар

...
                              Въпросът ми по-скоро беше ако е имало някой със сходен симптом/проблем. На какво се е дължал при него и как го е решил.
                              Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                              Ами смени го, и ако не се оправи, тогава ше го мислиш.
                              ...
                              ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X