Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2,7 crd 2004г. Проблем с антифриза.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 2,7 crd 2004г. Проблем с антифриза.

Колеги помагайте, че май си.... Появи се много странен проблем, а именно имам високо налягане в охладителната система и съответно ми изхвърля по малко антифриз през капачката /паровъздушен клапан/ Много моля да прочетете и останалото преди да кажете" Ясно-глава или гарнитура/ Значи аз като установих проблема след смяна на радиаторче на парното направих следното: Смених капачката с нова от БС. Ходих на три различни места за тест за изгорели газове в антифриза, и на 3-те не откриха такива. На празен ход или в движение на ниски обороти налягането не се повишава и маркуча към радиатора си е мек. Температурата на антифриза не надхвърля 85 градуса, според датчика на таблото. Няма антифриз в маслото и масло в антифриза. Парното работи вълшебно! Жипката пали и работи нормално и върви "като пушка" Ако някой се е сблъсквал с подобни чудо симптоми ще е супер! ПОМАГАЙТЕ МОЛЯ!!!

От: 2,7 crd 2004г. Проблем с антифриза.

Аз съм за крива глава или изпуснала гарнитура на главата.Може би пробива е все още много малък,затова още няма и други показатели.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanmehan Преглед на мнение
      Аз съм за крива глава или изпуснала гарнитура на главата.Може би пробива е все още много малък,затова още няма и други показатели.
      Може, логично е, но трябваше да има СО2 в антифриза, а няма. Грам няма! И на трите теста не показа...

Коментар

Първоначално публикуван от megalodon63 Преглед на мнение
        ... Ходих на три различни места за тест за изгорели газове в антифриза, и на 3-те не откриха такива...
        Тоя тест показва, когато и без него е очевидно за наличие на такива газове. И сигурно са го правили в режимите когато не надува маркучите.
        Термостата да се илиминира, водната помпа да се илиминира, да се натовари хубаво двигателя и тогава ако надува да се пробва за изгорели газове. Не е задължително да е с индикираща течност, даже по меродавно е с по простите методи.

Коментар

Ако е глава или гарнитура, дори и да е малък пробив за момента, то в най- близко бъдеще ще си проличи. Единственото което ми идва на ум е обезвъздушаване, но след като си ходил на толкова много места сигурно са проверили и обезвъздушили системата. Промивка правил ли си, да не са се раздвижили боклуци из системата и да са направили някоя тапа някъде. "Високо налягане" колко е високо всъщност, все някъде има инфо тая система с какво налягане работи, съответно трябва да се премери и да се види с колко е над нормата. Сменял ли си водна помпа скоро, макар че щом си държи температурата където трябва, не би трябвало да имаш проблем със охлаждането или циркулацията на антифриз. С радиаторчето смени ли си и антифриза и разредихте ли го до предписаното съотношение?
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Тоя тест показва, когато и без него е очевидно за наличие на такива газове. И сигурно са го правили в режимите когато не надува маркучите.
            В сервиза на Дунев го правиха след като наду беше надул маркучите. Не разбрах какво имате пред вид- да се елиминират термостата и водната помпа? Да е сигурно, че работят, или да се пробва без тях?

Коментар

Налягането на моменти явно става по- високо от нормално и през капачката изхвърля по малко антифриз. Капачката отваря на 1,6 атм. Антифриза го сменихме и е разреден за около -30градуса. Обезвъздушаване не е правено- Майстора, който смени радиаторчето на парното каза , че се самообезвъздушава , а и аз от тогава съм минал вече около 2000км.

Коментар

Не е от обезвъздушавене. Примерно ако клапата отваря при 1.4 нали се сещаш, че такова налягане не е съвместимо с температура 85 градуса при нормални условия. Значи някъде нещо надува. Както каза колегата скоро ще си проличи. Антифриза дали е разреден, дали е концентрат или само вода нямам никакво отношение към случая.
                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

... Не разбрах какво имате пред вид- да се елиминират термостата и водната помпа? Да е сигурно, че работят, или да се пробва без тях?
                  Без водната помпа не може да се пробва. Свалянето е трудоемко. Пробва се дали работи без да се свяля. Термостата - зависи, може да покаже, че работи и на място, може да се наложи и сваляне.
                  Пак казвам, тоя тест със индикатора не е критерий. Правил съм го многократно и показва само при голяма концентрация на изгорели газове, които се проявяват само в определени режими.

Коментар

Не знам дали има връзка, но ЗИЛа го прави същото когато е задръстен радиатора.Водната помпа дига повече вода на високи обороти отколкото радиатора може да пропусне, надува маркуча и избива през капачката, на тихи не го прави.Като промия радиатора"имам два и ги сменям"работи нормално на високи обороти без да избива от никаде, до следващото задръстване.
                    ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Преди време имах един Ситроен ХМ-дизел, та имаше идентичен проблем. Смених поне 3 гарнитури, шлайфах глава, промивах системата и радиатора,сменях помпа и термостати и какво ли още не. И си продължаваше, когато си поиска да изхвърля течността. Най накрая се оказа, че при сглобяването, някое франсе/сигурно мургаво от Африка/ си оставил част от парцала/ размер около нокът на палец/. Аз го открих в блока, ама то си е пътувало тук-там и като се заклещи някъде........
                      От тогава ми е побелялата коса и ми се удължиха ръцете от демонтажи и монтажи-6 месеца. Много трудно установим бе проблема при мен. Дано минеш по-безболезнено.
                      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                      Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                        Преди време имах един Ситроен ХМ-дизел, та имаше идентичен проблем. Смених поне 3 гарнитури, шлайфах глава, промивах системата и радиатора,сменях помпа и термостати и какво ли още не. И си продължаваше, когато си поиска да изхвърля течността. Най накрая се оказа, че при сглобяването, някое франсе/сигурно мургаво от Африка/ си оставил част от парцала/ размер около нокът на палец/. Аз го открих в блока, ама то си е пътувало тук-там и като се заклещи някъде........
                        От тогава ми е побелялата коса и ми се удължиха ръцете от демонтажи и монтажи-6 месеца. Много трудно установим бе проблема при мен. Дано минеш по-безболезнено.
                        Дано! И при мен изхвърля без никаква система /или аз не мога да я хвана/. Карам само градско и примерно 5-600км. не изхвърля грам, а после за 70-80км. изхвърля 200млл и ми светва лампата за ниско ниво, маркучите са си надути през цялото време. Не знам какво ще се случи, ако я покарам по магистралата, но засега не смея да пробвам... ще чакам да се затопли времето.
                        И да попитам колегата ,danaka69, дали ЗИЛа не започваше ли да загрява при запушен радиатор?

Коментар

При спукване на главата може да се получи това....
                          Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                          O8867З7I78

Коментар

... Капачката отваря на 1,6 атм...
                            Сигурно ли е това? Ако "да", оригинална ли е тая капачка?
                            В моята сервизна книга пише - 110 кРа, което е 1,1 bar-a.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              оригинална ли е тая капачка?.
                              Купих я от "Балкан стар" На пакетчето пише, че е доставено от USA, но е произведено в Мексико. Тази е пластмасова, а старата е метална, но и с двете жипката се държи еднакво. Щом казвате,че този тест за изгорелите газове не върши работа и аз съм склонен да мисля, че е гарнитура или глава, но не хич не ми се иска. От друга страна важното е да се постави правилната "диагноза" а не след някой дълъг и скъп ремонт да се окаже, че положението си е същото...!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X