Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep - а не пали!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep - а не пали!

Здравейте,
    Днес закъсах в Еленския Балкан с Grand CHerokee 2,7 crd. Загуби мощност и вървеше на 1,2 по 200 м. и двигателя работеше на празен ход. Изключвах го и след почивка отново същото до 200 м. Рестартирах от акумулатора - същото. Извадих, горивния филтър изчистих го с бензин и въобще не запали след това. В София заредих от OMV alpin diesel.Колата сега е в Твърдица и тук няма къде да отремонтирам. В Сливен знаете ли къде да го направя или какво да направя въобще? <br><br>Предварително благодаря, Светла празнична нощ и Честита Коледа.

От: Jeep - а не пали!

много неприятно, едва ли ще намериш читав майстор на място, и понеже аз съм го ял едно време така с една мазда, бих препоръчал платформа и при доверен майстор в родния ти град. иначе за Сливен не знам, в Ямбол е колегата Румен Cartest.

Коментар

2.7 ли даваха ядове при слаб акумулатор?
      При мен имаше същите симптоми есента и се оказа Crankshaft position sensor.
      Диагностика с ключа става ли?
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Re: От: Jeep - а не пали!

Колега здравей,много неприятна случка ти се е случила .давам ти телефона на добър майстор и диагностик ,който има отличен гараж в Твърдица.звънни му и виж какво ще ти каже и къде се намира, защото той по принцип прави диагностиките в Бургас и след това кара колите в Твърдица за по-сериозни ремонти.
        0878 539263 Добромир
        Дано съм ти бил полезен.Поздрави и късмет.Весела коледа

Коментар

В Сливен мога да помогна с инструмент и помощ от моя страна. Стига да е нещо дребно като обезвъздушаване, филтър, смяна на маркучи. Ако си с ОБД 2 и ако буксата ти е женска 16 пинова може да се пробвам да я прочета. След 14:00 днес съм на лице в Сливен , звънни ако имаш нужда от помощ или закъсаш. Тел ми е 0894856279 - Димитър Ненчев. Ако си още в Твърдица има там едно кадърно и находчиво момче което има сервиз и може да реши дребни проблеми, казва се Петко, за съжаления нямам повече инфо за него.
          Последно редактирано от The Back Bone; 25-12-12, 10:36.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Благодаря на всички, които писаха, а най вече на Калин

Коментар

Калин ми помогна много с всичките съвети, но си дойдох от Калофер до София с пътна помощ. Двигателчето на таблото свети и Jeepa работи само на 1,2 и само 200 м. на авариен режим. Утре сутринта ще светне отново и ще изчезне и така докато загрее колата или 100 километра преход и отново авариен режим.
              Случвало ли се е на някого нещо такова?

Коментар

Да вземеш да му направиш една диагностика ли? Поне с ключа.
                Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                Grand 3.1TD
                0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от pbojinov Преглед на мнение
                  дойдох от Калофер до София с пътна помощ.
                  Днес бях около Калофер и можеше да те дръпна до някъде.....!Тъкмо се чудех как да издухам резервоара ,че да заредя чиста нафта !
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Хм в 2.7не съм запознат, но казваш държи 1200 оборота и после гасне? Педала на газта реагира ли? Да не е датчик за маслото на турбото да мисли че няма смазване и за това да не ти дава високи обороти? Диагностика трябва със сигурност.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      Днес бях около Калофер и можеше да те дръпна до някъде.....!Тъкмо се чудех как да издухам резервоара ,че да заредя чиста нафта !
                      Автомат не се тегли - става голям проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от pbojinov Преглед на мнение
                        Калин ми помогна много с всичките съвети, но си дойдох от Калофер до София с пътна помощ. Двигателчето на таблото свети и Jeepa работи само на 1,2 и само 200 м. на авариен режим. Утре сутринта ще светне отново и ще изчезне и така докато загрее колата или 100 километра преход и отново авариен режим.
                        Случвало ли се е на някого нещо такова?
                        Много ми наподобява на датчик на Хол.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                          Автомат не се тегли - става голям проблем.
                          Раздатка на неутрална- няма проблем.
                          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                            Хм в 2.7не съм запознат, но казваш държи 1200 оборота и после гасне? Педала на газта реагира ли? Да не е датчик за маслото на турбото да мисли че няма смазване и за това да не ти дава високи обороти? Диагностика трябва със сигурност.
                            Няма такъв датчик.
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Мен са ме дърпали с Гранд-а, раздатката на N, АСК на N и газ ...по магистралата. Както и да е, някой има ли идея кое кара компютъра да вкара двигателя в авариен режим? Щом държи 1200 оборота значи си брои оборотите и компа знае какво прави двигателя/АСК. Интересува ме кои са условията при които компютъра му казва "взел в авариен режим и не излизай докато не ти кажа"?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X