Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за колко време загрява grand 2.7CRD през зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: за колко време загрява grand 2.7CRD през зимата?

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
    Колеги като чета това се радвам че си купих бензинов гранд. 10 минути на място е цяла вечност. И 10 минути в движение. Бая път се изминава за тези 10 минути.
    Бензиновия го подгрявам 4-5 минути на място и след това на втората пресечка вече е на 98 градуса.
    Имам един въпрос относно климатроника. Защо като въртя копчето за обдухване на различни позиции (предно стъкло, крака и другите комбинации) и климатроника изключва. Нормално ли е???
    Да, аз пък си монтирах мокра печка с таймерче - пали се 20 мин преди да се кача и като отида вътре е баня, стъклата са размразени, мотора е на 80 гардуса - вече има топъл старт и т.н. Печката гори 1 литър за час т.е. с левче съм готов за деня ;-)
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002'
    Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

За мократа печка, ще споделиш ли как я монтира. Някакви особености при подвързването, захващане и тн. Идеята е супер. Моите преходи са все на кратки разстояния и все се налага да изтърпям подгряването сврян в джипа.
      Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
      O8867З7I78

Коментар

Да, аз пък си монтирах мокра печка с таймерче - пали се 20 мин преди да се кача и като отида вътре е баня, стъклата са размразени, мотора е на 80 гардуса - вече има топъл старт и т.н. Печката гори 1 литър за час т.е. с левче съм готов за деня ;-)
        Колега дай малко повече инфо за печката.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Печката е Ебершпехер, купих си я втора употреба, тъй като нова е над 2 бона. Намират се с управления до към 500 лева втора ръка. Ако няма управление към нея малко трудно се подкарва, тъй като зависи от каква кола е свалена. На по новите коли е вързана към компютъра и той директно я управлява и задова нямат отделно управление. Монтирах си я сам. Успях да я събера под фара в десния калник. Има си упралвение, което съм монтирал вътре в купето. Таймера и може да се наглася 3 пъти за 24 часа, като се задава точния час на палене и спиране на пачката ( за сутрин, обед и вечер евентуално). Работи автономно - черпи ток само от акумулатора, както и при запален двигател и в движение. При достигане на определени градуси ( мисля че бяха 80 - не съм сигурен в момента ) се гаси сама. Взима си гориво от резервоара посредством помпичка, която е вградена в нея. В нея има бградена и водна помпа, която върти антифриза в цялата система. Когато колата е изгасена и печката се включи, се включва и обдухването в купето на най лека степен ( духа там както е оставено ръчно ). Консумацията и е около 50-60 вата за час - не е много но акумулатора ви трябва да е добър.
          Моята е като тая: http://www.eberspacher.com/products/...ydronic-4.html
          Последно редактирано от pininfarina; 23-12-12, 10:15.
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002'
          Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

това с климатика е нормално - не се притеснявайте, няма да ви стане студено. За сметка на това, изпотените стъкла се изчистват за секунди (А/С суши въздуха)
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

духа там както е оставено ръчно
              На твоя Гранд нямаш ръчно. Всичко е електроника.Ляво, дясно, клапи и температура се управляват електронно.

Относно климатроника и на мен ми направи впечатление, че зимата се включва, но щом са го проектирали така, значи така трябва да бъде.
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Мина ми притеснението, че на климатроника му има нещо. Върнах предпазителя за АС-то и щом така са го проектирали нека така да е. Благодаря Ви за отговорите.

Коментар

Не се притеснявай, не само при Grand-а е така. При последните модели на Cherokee XJ с климатик, при Jeep Liberty, /а и не само/ е същото положение. При насочване на въздуха дори и за частично обдухване на предното стъкло AC, се включва с цел по- бързото му изсушаване. Понякога ме дразни, но за сега е така. Независимо, че си има отделни позиции, при които климатикът е включен и такива, при които не е, в последните две в дясно /обдухване на стъклото/ AC пак се включва.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X