Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
    .........А се замислих, казвате че на водача не се изключва въобще - ами при офроуд каране ( да спомена че не разбирам) - някой по силен тласък на автомобила при екстремен преход, който да наподобява удар, не би ли могло да го задейства, ако водача е с колан...................
    Ако си го докарал до там има и по-просто, макар и временно решение. Просто при изключен контакт /желателно и при откачен минус на акумулатора/ махаш съответния предпазител за AirBag системата и няма да се задейства нищо.
    F33 10 Amp Red Ignition Run / Only - Airbag
    Вече знаеш от къде е взет горния цитат.
    Още по-препоръчително е поставянето на предпазителя да става отново при откачен минус на акумулатора.
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

[QUOTE=Алекс Маринов;2062353]Ако си го докарал до там има и по-просто, макар и временно решение.
      Напротив колега, благодаря ти за съветите но ако си ме разбрал погрешно, да поясня - искам да проверя ако е изключен да го включа, все пак от това понякога зависи дали ще живееш... показателен е случая с моя син...затова питам и наистина ще разглобя таблото когато имам време да проверя за шунтирани лампи.
      Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
      O8867З7I78

Коментар

[QUOTE=Savador;2062783]
        Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
        Ако си го докарал до там има и по-просто, макар и временно решение.
        Напротив колега, благодаря ти за съветите но ако си ме разбрал погрешно, да поясня - искам да проверя ако е изключен да го включа, все пак от това понякога зависи дали ще живееш... показателен е случая с моя син...затова питам и наистина ще разглобя таблото когато имам време да проверя за шунтирани лампи.
        По лесно и сигурно е да се направи диагностика, ако нещо е пипано ще си проличи
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Питането беше:
          ........казвате че на водача не се изключва въобще - ами при офроуд каране ........... - някой по силен тласък на автомобила при екстремен преход, който да наподобява удар, не би ли могло да го задейства
          Затова и давам тази възможност с изключване от предпазителя за ABS, която е крайна и е силно непрепоръчителна за движение по пътя.
          Това с диагностиката го минахме вече на предишната страница:
          ...Разчиташ че имаш работеща система, а при нужда реално я няма и няма какво да те предпази. Някои такива недобросъвестни намеси могат да се хванат при диагностика с OBD II - DRB ScanTool. Дори и да са изключили сигналната лампа, в системата на Airbag ще има записана грешка.

Коментар

диагностика с OBD II - DRB ScanTool

Тази диагностика предполагам се извършва в БС, като за мен и други като мен от Великотърновско, това май означава в Русе!
            O8867З7I78

Коментар

Не, не само в БС. Всеки що годе кадърен техник, който се занимава с диагностика може да прочете грешките, които са записани в системата на OBD II. Най-простия метод да прочетеш грешките е този с контактния ключ, който и сам можеш да си направиш. Това вече сме го писали многократно. Разгледай линка. Има даже видео как се прави и какво излиза на дисплея. Ето и на руски подобно описание за чек. Да не говорим колко неща излизат, когато напишеш в Google: OBD2 jeep grand cherokee. И видео, и линкове и снимки.
              Успех!

Коментар

Благодаря Ви много за полезните съвети. При проверка с контактния ключ, на третото превключване ми изписа "done" след което ми върна показанията на километроброяча.
                А за паралелно свързани лампи по таблото, се сетих и направавих един експеримент, без да разглобявам таблото. Заснех с високоскоростна камера светването и изгасването им, защото с просто око, три от тях ми се стори че изгасват по едно и също време. Но камерата ми показа, че има разлика от милисекунди при изгасянето на всяка една от тях. Колкото и непрофесионално да е, мисля че е показателно!!!
                Последно редактирано от Savador; 15-01-13, 07:30.
                O8867З7I78

Коментар

Щом е изписало само DONE, значи нямаш записани или присъстващи грешки в OBD II. Това се изписва на дисплея за край на теста. А за проверката на лампите - добре си се сетил. Ако са включени на едно място би трябвало да си личи на записа с такава камера, ако изгасват едновременно. Щом гаснат с някаква разлика във времето се предполага, че компютърът ги управлява и ги гаси след съответния тест. А и това не са лампи с нажежаема жичка а светодиоди, които имат достатъчно бързодействие, за да се различава момента на светване и угасване. Нямат ефект на послесветене, докато изстива нажежената жичка вътре.
                  Поздрави!

Коментар

Ами Вие споменахте, че всяка една система се тества сама за себе си и нали като накараш мързела да работи - той ще те научи на акъл. Да сетих се че лампите трябва да изключват по различно време и си спестих разглобяването с високоскоростната камера...
                    O8867З7I78

Коментар

Здравейте, днес разглобих задната чистачка. Оказа се че моторчето е изправно и работи, но платката му мирише на изгоряло и се вижда едно тъмно петно около четирите транзистора. Нямам идея откъде да намеря такава платка. Има номер 73370617-D и надпис VALED F0010. Чичко Гуугъл не открива нищо подобно. Прилича ми на френска или английска фирма за производство на електронни елементи. Ето и снимка на платката...
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Platka_zadna_chistachka.jpg
Прегледи:1
Размер:201.4 КБ
ID:5445282
                      Платката се сваля лесно - на крачета е и предполагам че може да се продава самостоятелно...ако някой знае къде да търся, да пише, или пък да търся целия апарат!
                      O8867З7I78

Коментар

А вариант да потърсиш някой, който се занимава с ремонт на електроника, за да я погледне? Може да се окаже, че повредата не е кой знае колко сложна за отстраняване. Иначе - търсене по автоморгите /онлайн и GSM/ за някой, който продава части за Grand Cherokee.
                        Успех!

Коментар

Да ще я дам на специалист за преглед, като я гледам е в добро състояние, само около 4те транзистора има разтопен материал, отзад на платката има процесор който е изправен. Иначе цялото устройство в Рокауто или други американски сайтове струва към $130 ново или след възстановяване.

http://www.cardone.com/Products/Prod...d=40450&p=rock

Препраща ме към сайт на CARDONE. Ако някой има за продан целия възел или само платката, телефона ми е 0886737178. Ще търся и по сайтовете.
                          O8867З7I78

Коментар

Да се похваля като малко дете на майка си - платката на задната ми чистачка я изградиха с нови транзистори и подобрено охлаждане на транзисторите и процесора, срещу скромно заплащане. Най вероятна причина за повредата е замръзване на чистачката и оставен ключ във включено положение. Установихме, че не гори предпазител №29 а платката....
                            O8867З7I78

Коментар

Здравейте, днес си поиграх с крика. Свалих всички гуми и прегледах спирачните апарати, всичко е наред. Не можах да открия само как да натегна малко ръчната - някъде бях чел тук в темите но сега не мога да го открия. Има слаб задържащ ефект в надолнища и при крайно вирнато положение на лоста. Под натягане разбирайте, да скъся жилото към ръкохватката - ако е възможно разбира се но бях на асфалт и не видях възможно ли е. Иначе двата барабана са настроени както трябва.
                              Забелязах и проблем за който ще попитам - забелязах теч на масло от раздатката - от изхода към задния кардан - предполагам че там има семерина. Всъщност незнам, ще търся майстор, защото забелязах и друг проблем, който ще опиша така:
                              Двигателя е запален, поставям скоростния лост на N, слагам лоста на раздатката на N и започва едно хърхорене, връщам скоростния лост на Р и хърхоренето спира. Или с две думи - когато двата лоста са на N, се чува ромолене, като от недобре зацепени зъбни колела, но не мога да разбера от скоростната ли е или от раздатката.
                              При вирната гума на крика, като я въртя на ръка се чува ромолене от раздатката която стои на N. Какъв е проблема??? В скоростната кутия маслото е добре в нормалните си нива - студен или запален двигател! Колата върви добре тихо без шумове от долу! За маслото в раздатката не мога да кажа нищо засега...!
                              Последно редактирано от Savador; 03-02-13, 18:42.
                              O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
                                ......започва едно хърхорене, връщам скоростния лост на Р и хърхоренето спира. .....
                                Ако в движение го няма, свиркай си. Нещо си неотделил докрай в раздатката........
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X