Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виско на JEEP CHEROKEE 2.5TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

А може ли да се смени само лагера ,който би трябвало да е вътре .Някой ако е разглобявал виско да даде съвет, че Вестауто искат 280 лева .

Проблема не е ,че загрява а ,че издава звук на скапан лагер.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-10-10, 10:12.
    Jeep Grand Cherokee 2000 3.1 WJ
    Starcraft 21f 235 HP

Коментар

От: Виско на JEEP CHEROKEE 2.5TD

И аз съм с такъв мотор.
      не съм забелязал да имам подобен звук от виското. Странно как да забележа, като той мотора си е доста шумен...

Коментар

Абе махайте това шантаво виско и си монтирайте един як електрически карлсон - откакто сложих на Вожда, вече нямам никакви проблеми. температурата стои закована на 90 гр., независимо дали навън е 35 и се катеря по баир с включен климатик, или е студ и се спускам по нанадолнище.

Освен това мотора стана осезаемо по-пъргав (щото не му се налага да развърта оная огромна желязна перка), доста по-тих, и сякаш и една идея по-икономичен.

Ето тук съм описал кво се прави

http://www.offroad-bulgaria.com/show...66#post1223966
        ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
        Volvo XC90 D5 Executive '12
        Volvo XC60 D5 Summum '11
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
          Абе махайте това шантаво виско и си монтирайте един як електрически карлсон - откакто сложих на Вожда, вече нямам никакви проблеми. температурата стои закована на 90 гр., независимо дали навън е 35 и се катеря по баир с включен климатик, или е студ и се спускам по нанадолнище. ...
          За да се осигури дебит като на задвижван от виско вентилатор трябват наистина яки електрически карлсони. Те обаче имат лошия навик да пият много ток, като този им навик може да бъде засилен от възрастта (при варианта с използване на употребявани вентилатори от морга). Поради което, при неблагоприятни условия, може да се стигне до следната ситуация: за да осигури охлаждане, вентилаторът работи по-дълго време, алтернаторът започва да не смогва да зарежда и акумулаторът започва да се изтощава. По-слабият ток води до по-ниска ефективност на вентилаторите, което пък става причина времето, през което работят, да се удължава. Което на свой ред води до още по-сериозно изтощаване на акумулатора и т.н. по спиралата, водеща надолу ... Много е неприятно, вЕрвай ми!

П.П. Интересен факт е, че WJ-ите с 4-литровия бензинов двигател отначало са били само с електрически вентилатор, а перката с виско се е добавяла като heavy-duty вариант при използване на джипа за теглене ...
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-10-10, 02:02.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Повече от половината проблеми свьрзани с виското обаче са били породени от проблем с радиатора или по-точно задьнването му било то вьншно или вьтрешно.Това сочи моя скромен опит.
            Инсталирането на маслен радиатор,перка пред него,по-голям воден радиатор,дупченето на капачката на термостата,смяната на вископерката с по-широка,замяната и с електрическа,смяната на по-студен термостат от оригинала и почистването на оригинален радиатор вьн са решения били те в комбинация или не.
            Електрическите перки са трикови от кьм тока както се каза.Някои модели имат 2 или 3 скорости на перките,на пьрва степен не гьлта толкова много ток,но за пьрва степен се иска изрядна охладиттелна система или пьрвата работи 10 секунди и включва втора степен на перките.

Лагера на самото виско дали се сменя не ми е ясно.Аз сменях лагер на оста на която се набива виското.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              ...дупченето на капачката на термостата...
              Това пък защо. Няма ли да загрява по бавно, зимата няма ли да има проблем с парното?
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                Това пък защо. Няма ли да загрява по бавно, зимата няма ли да има проблем с парното?
                Лятото при теглене сьс стар дизел го ползват тоя номер,зимата сменят термостата така или иначе.С оригинала грее.

Пример с бензонов мотор - термостата е на 96 градуса,перки включва на 100 и мотора е 220 коня.Като малко му подам газ и включва перки за няма нищо.Смяна термостат с 82 градуса решава проблема,но зима няма.Ако го карам зимата ще си вьрна пак стария термостат.

Ако нямя термостат на по-ниски градуси за моя модел кола / примерно М120 на МБ / може и да се дупчи,то и без това 2.5 тона задно предаване 400 коня зимата не се кара.Проблем сьс загряването няма,под капака е фурна и без това.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X