Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се похваля , че вече съм горд собственик на Grand Cherokee 4.7 V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз да се похваля , че вече съм горд собственик на Grand Cherokee 4.7 V8

Вече съм с газов инжекцион Романо , с бутилка на мястото на резервната гума.

Коментар

Честито и от мен!
      Много безаварийни километри и само хубави моменти!
      А малко по-натам може да споделиш как ти е разхода.
      Поздрави,
      Koрмилира "колица убавица" а.к.а. GV J20A

Коментар

По книжка разхода е:
        22 л/ 100 км градско каране
        12,8 л/100 км - извънградско
        15 л/100км смесено

Реалният разход зависи от крака ти - при по лек крак може до 10 на дълъг път да го докараш, особено ако имаш 5-та скорост. При тежък крак и яко натискане си отиваш на 20 а може и 25 ако много се постараеш с газ-спирачка. Аз редовно пътувам по северната дъга на околмръсаното Самоковско шосе - Костинброд, на автопилот си и до 9 е стигал. Ако има обаче няколко изпреварвания с кикдоун и сме на 15 веднага.
        Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
        Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

А можеш ли да споделиш при теб как е градско разхода?
          Питам щот инжинера по технически характеристика, сметнал едно, а в реалния живот е съвесм друго.
          Поздрави,
          Koрмилира "колица убавица" а.к.а. GV J20A

Коментар

Романото е самообучаващ се компютър, тоест при него не можеш ти да му зададеш колко да харчи, той се връзва към диагностичната букса на автомобила и компа на джипа му казва колко гориво му е небходимо, за да е перфектна горивната смес. Дори да се опитате да му промените настройките , да намалите разхода на газ, той автоматично ще ги изтрие и ще си въведе тези които му задава като информация за гориво компа на джипа.
            Та разхода ми е градско, ама само градско като се има на предвид, че го паля минавам 2-3 километра и го гася е 25-26 литра на 100.
            Извънградско при скорост не повече от 100 разход 14-15 литра на 100.
            Романото е едно поколение над всички други газови инжекционни компютри, с него никога не може да светни лампата за бедна или богата горивна смес.

Коментар

Честито и от мен!
              Много безаварийни километри.

Коментар

Първоначално публикуван от croko Преглед на мнение
                А можеш ли да споделиш при теб как е градско разхода?
                Питам щото инженера по технически характеристика, сметнал едно, а в реалния живот е съвсем друго.
                Поздрави,
                По мои наблюдения на повечето коли е така.
                Конкретно моя гранд харчи около 15 на градско, но трябва да имаш предвид че живея извън града и това градско клони към смесено - дълги отсечки без светофари, няма много ситуации за тръгни-спри и прочие.
                Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Колеги, помагайте, дойде и първият проблем с гранда. Спря да работи вентилаторът на климатроника, като доближа ръка до духалките и се усеща топлина, но вентилаторът спря и не я вади навън към купето. Откачих буксата на вентилатора и се оказа, че до нея не идва ток. Някои знае ли, дали има бушон за вентилатора на климатроника и кои по ред е?

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                    Колеги, помагайте, дойде и първият проблем с гранда. Спря да работи вентилаторът на климатроника, като доближа ръка до духалките и се усеща топлина, но вентилаторът спря и не я вади навън към купето. Откачих буксата на вентилатора и се оказа, че до нея не идва ток. Някои знае ли, дали има бушон за вентилатора на климатроника и кои по ред е?

За вентилатора виж и това
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      http://wjjeeps.com/fuses.htm

За вентилатора виж и това
                      Чавдар, нямаш си и представа колко имам да те черпя. Оказа се точно тази нагоряла букса на блока, която регулира степените на вентилатора. Външно и нямаше никакъв проблем и я пропуснах като вариант, но като я разглобих (+) си беше стопена. В сервиза искаха да я оставя за няколко дена да я прегледали къде бил проблема . Сега варианта е да тарся нова букса (която видях, че се разглобява и се сменя) или да правя варианта с кабелите и клемичките като на мопар, вие какво ще кажете?

Коментар

Проблема вече е отстранен по приложения по горе начин от Чавдар.

Коментар

Здравейте колеги, днес като си карах установих, че при завой нещо щрака отдолу, първо си мислех, че щрака само при ляв завой, но после го чух и при десен, после спря да щрака, после пак го чух. Общо взето се чува от време на време. Съмнявам се във веригата на раздатката, да ви кажа аз незнам с какво масло е сега, като си взех джипа поръчах масло за раздатката при Жоро ЦСКА,а то ще пристигне към края на декември. И се чудя сега да я отварям ли или може да изкара още така без да я напъвам много докато дойде новото масло и после направо да я отворя да видя веригата и ако е разтеглена да я сменя. А ако и сложа правилното масло ,дали ще спре да щрака без да я сменям?

Коментар

Здравейте колеги, днес като си карах установих, че при завой нещо щрака отдолу, първо си мислех, че щрака само при ляв завой, но после го чух и при десен, после спря да щрака, после пак го чух. Общо взето се чува от време на време. Съмнявам се във веригата на раздатката, да ви кажа аз незнам с какво масло е сега, като си взех джипа поръчах масло за раздатката при Жоро ЦСКА,а то ще пристигне към края на декември. И се чудя сега да я отварям ли или може да изкара още така без да я напъвам много докато дойде новото масло и после направо да я отворя да видя веригата и ако е разтеглена да я сменя. А ако и сложа правилното масло ,дали ще спре да щрака без да я сменям?
                            Махни предния кардан, докато и сложиш правилното масло.

Коментар

........при завой нещо щрака отдолу, .......
                              А добавка в маслото на дифовете сложи ли?
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Днес реших да пробвам раздатката и я вкарах в калта в черния път, на 4х4 бързи си щрака и при завои на ляво, и дясно и направо, все си щрака. На 4х4 бавни си върви без проблем и пак си щрака по същия начин и на ляво, и на дясно и на право, нито по-силно, нито по-слабо по същия начин. Послушах съвета на kinex и реших да сваля предния кардан и о ужас, що да видя, на задното каре скъсан маншон, няма грес, а само някакав черен боклук вътре и си трие метал в метал . Карето като го хванах има луфт 0.5 сантиметра и си играе навсякаде. Ето снимки :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:75.7 КБ
ID:5434072Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:73.7 КБ
ID:5434073Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:78.9 КБ
ID:5434074
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:84.8 КБ
ID:5434075

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X