Обява

Свий
Няма добавени обяви.

One more Grand, 4.7 quadra drive

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: One more Grand, 4.7 quadra drive

Твоя комплект с буталцата ли беше?
    Засега мисля ремонтен комплект без буталца да поръчам само (гумени сегменти и маншони) - в рок аутото е смешни пари. Не знам дали трябва да сменям накладки след рециклирането, при положение, че сегашните са около 1/2 износени.
    Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
    Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Минали сме по този път и проблемът се оказа доста прозаичен - натрупана утайка зад буталото в спирачния апарат.
      Алекс Маринов:
      След смяна на накладките на всички колела с нови такива .......ме зачовърка мисълта, че само с прибирането на буталата навътре, нещата няма да са перфектни.

И наистина, за съжаление се оказах прав. Буталата бяха работили дълго време в доста извадено навън положение, а зад тях се е събрала мръсотия и при прибирането им максимално навътре, не се движеха съвсем свободно, от което спирачките започнаха понякога леко да задържат. От това средния разход по трип-компютъра се увеличи с повече от литър и половина. На градско каране задържането не се усещаше кой знае колко, а и нямаше време спирачките да загреят много, но след по-дълго каране се случи да усетя мирис на нагрято феродо, като спрях. Затова днес направих профилактика с разглобяване на всички спирачни апарати, почистване и промиване на леглата в апаратите, буталата и тръбопроводите на системата. Който е писал, че на определено време /или пробег/ системата трябва да се почисти и промие, а спирачната течност да се смени с нова, е бил много прав! Макар че колата е на по-малко от 5 години, зад всяко бутало се беше събрала по малко мътилка и мръсотия.

Бях приятно изненадан, че самите бутала не са метални а от някаква пластмаса, или по-скоро нещо приличащо на текстолит или гетинакс. Самите бутала не бяха, а и нямаше как да са ръждясали. А вероятно като са пластмасови, са и слаби проводници на топлина от накладките към вътрешността на спирачните апарати.

След измиване и почистване, после намазване с тънък филм с някаква специална термоустойчива грес за спирачни системи, всеки апарат беше монтиран на място и обезвъздушен. Водачите на апарата също бяха почистени и смазани макар, че те и преди се движеха леко и не задържаха. Последва проба за това, как спира колата и най-вече - дали задържа някое колело. За сега с радост мога да споделя, че вече има осезателна разлика и колата ускорява по-добре и най-важното - има инерция при лек наклон на пътя, нещо което преди това май почти нямаше. Поздрави!
      Успех!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Насо ми каза един дядо в Княжево, който рециклира спирачни апарати. Чистене и всички такива неща. Каза че го е ползвал и е доволен. Ако ти трябва помощ или на мен или на Pinmaster звъни смело.
        Дидко, ти за шнорхели писа ли на Ради бре или ще пускаш пак тема, че той поръчва от китайците вече?

Коментар

Спирачките са оправени - сега да видим какво ще е следващото
          Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
          Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X