Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продухване на ауспух ;

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Продухване на ауспух ;

Инфрачервени термометри има за под 100 лв. Преди ден-два гледах някъде по магазините.
    Може наистина да има запушено гърне, но ако има и спечени маслоподобни остатъчци вътре, няма да стане с продухване. Направо режа гърнето в такива случаи и после го сглобявам наново.
    По-вероятно е да има проблем с управлението на двигателя - момент на впръскване, гориво, датчици и подобни.

Коментар

Пуши ли колата? Ако пуши какво е?

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        Ам... най-добре ще е да разкачам малко след турбото някъде преди първото (малкото гърне) птк да видим какво ще стане, най-много да изгубя ден под джипа вместо да се излежавам, тъй че нищо не губя . Главният ми въпрос беше къде е най-подходящо да разкача тръбите ?

Поздрави !
        Веднага след турбото,за да видиш дали ще изчезне проблема,дано не е то!/стискам палци/Успех!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ами пуши само сутрин минута след като запаля на студен мотор - димът е синкав не много гъст !

Коментар

Синкавият дим е сурова нафта или масълце,предполагам ,че е първото,различават се по миризмата!Малко повече гориво пускат ГНПто и дюзите на студен мотор,но това не е проблем!Иначе тия мотори са си капризни на температурен режим.На такъв мотор бях сложил , ел.вентилатор/върши работа/,всичко по него си беше в ред и пак беше склонен към изненади,оттам много лесно сдухват гарнитури и кривят глави!Пробва ли без термостат как ще е!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Без термостат не съм пробвал, но сегашния е 80 градусов, за двигателя - знам, че е склонен към такива неща, но преди не ми правеше такива номера. Ще слагам ел перка и то голяма, друго не виждам като решение, а и ауспуха ще проверя. Сега се връщам от близко до Банско населено място (6км), страшно много бързах и го поизпънах, за това разстояние и скорост от 100-110км/ч почти стигна стоте и ако бях продължил щеше да ги мине.

Пределно ми е ясно, че този (2.1) черок не е за такива изпълнения, но все пак дори и да не се натиска по голям баир (Белово-Юндола) спирам за почивка - това със стария термостат .

Поздрави !

Коментар

Ако преди не е греел, а сега грее значи проблема не е че 2,1 е слаб двигател, иначе имах една сиера 2,3д тя си грееше винаги при малко повече натоварване. Щом не пуши като е загрял, значи аванса е наред, но според мен при натискане този двигател трябва да вади черно, та да не би да му е малко аванса и от това да няма мощност и да грее?

Коментар

аКО знаех щех да ти кажа - дали е аванса. Ще сваля ауспуха па след това ще го видим, той да земе да се отпуши нанякаде пък после ще го мислим греенето - ел. перка от някой Рейс и дано стане.

Aa.. и забравих да добавя,че сутрин (когато е студен) и го запаля едвам потеглям - смисъл подавам гориво, но всеедно прекъсва, има някакво тресене и едвам достига 2к оборта, след едно две изфорсирвания и се пооправя, но едвам потегля - след това се сичко в точно.
                  * Без газ не може да запали (когато не е загрял)

Поздрави !
                  Последно редактирано от I.Stoyanov; 04-10-12, 16:20. Причина: кривопиС

Коментар

Малки промени в момента на впръскване не могат да се хванат по пушека, а все пак влияят на загряването. Или помагат за повече отлагания и по ауспуха и той може да се позапуши като следствие от другия по-скрит проблем. Пушенето черно или бяло не са признаци, които еднозначно казват какво става с момента на впръскване. Популярно е мнението, че черен пушек има като е голямо предварението и форсиране - което е вярно - но малко хора се сещат, че черен пушек има и при леко закъснение на впръскването. В единия случай има голяма порция и влошено изгаряне, в другия влошено изгаряне заради намаленото време/налягане.

Сещам се за една възможност - сваляш лъскавите неръждаеми тръби и си купуваш една желязна тръба за 20 лв и я слагаш вместо ауспуха. Ако колата се оправи - прави операция на гърнетата или помисли дали не сте гиобъркали нещо при правенето от неръждавейка. Само да не ти хареса звука на тих авиационен двигател и да решиш да оставиш пробната тръба

п.п.: Писали сме едновременно и затова добавям това - смятам, че има нещо по горивната апаратура за откриване. Може да е дреболия, като разместено О пръстенче на филтъра. В пряка връзка е с горните ми умувания.
                    Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Aa.. и забравих да добавя,че сутрин (когато е студен) и го запаля едвам потеглям - смисъл подавам гориво, но всеедно прекъсва, има някакво тресене и едвам достига 2к оборта, след едно две изфорсирвания и се пооправя, но едвам потегля - след това се сичко в точно.
                    * Без газ не може да запали (когато не е загрял)

Коментар

За пробата няма да слагам нищо. Ако нещата не се променят ще му мислим !
                      А! И още нещо -каква гарнитура да сложа след обратния монтаж ?

Благодаря !

Коментар

Това дето притриса на студено и придърпва е дюза според мен, но може да не ляга някой клапан, не знам тоя двигател как е но 1,9 д на пежо е с пулове и го прави тоя номер.

Коментар

Дюзите са проверени, леглата на клапаните са шлайфани.

Други идеии ?
                          * между другото някои да е слагал допълнително ел.вентилатор и да знае какви размери влизат и от какво, че да не се лутам ?
                          Благодаря !

Коментар

Не говоря за леглата, даже точно ако са шлайфани после трябва да е оставен луфт м/у пуловете и вала. При мен нямаше никакъв луфт и просто клапана не затваряше. Ходих по бая майстори тогава и най-накрая един знаеше за какво иде реч и го оправи, другите искаха ремонт. Симптомите бяха, на студено тресе и леко пушеше сиво бяло, после ставаше все по зле. Този двигател не знам как е, ама след като дюзите са добре, може да е реглаж на клапани. Друго обаче за дюзите, приятел ходи да му ги проверяват, май в Перник и му казаха ок са, кво ли не прави друго и накрая се оказаха баш дюзи. Но дюзите трябва да са бая зле за да ти прегрява двигателя, но може да са виновни за тресенето. Да няма запушване по въздуховодите?

Коментар

Малко събития от днес.
                              Остана ми малко време и решик да почовъркам черока. Исках да го попрудухам и да го накрам да върви повче. След като направих обстоен поглед за една бира време, погледа ми прикова помпата .Няколко теми от форума, взех една отверка и няколко ключета и зачовърках помпата ии Оо. чудо - черокито тръгна, нямаше зор при потегляне, набираше доволно и за същата отсечка която минях вчера с пълна газ днез пак я минах и не достигна 100 градуса. За сега ауспуха го оставям, утре ще пробвам като е студен как ще запали.
                              - за греенето - ами ще се мери голЯм вентилатор и дано всичко да се пооправи, сега остава да засека разхода !
                              * врътнах винчето за порцията на горивото - очебиино някой го беше човъркал, звно за постигнае не икономия.

Поздрави !

Коментар

ако не се лъжа перката на моя е от алфа 155 2.0 т.спарк, но не съм 100% сигурен
                                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X