Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продухване на ауспух ;

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Продухване на ауспух ;

Здравейте, напоследък XJ-я започна да се тормози и да подминава стоте градуса. Та ето какво направих и реших, че може да е в това причината - задръстен ауспух (гърне или каквтото и да е ):
    - промих охладителната система и смених антифриза - без резултат;
    - смених термостата с 80 градусов - без промяна;
    - виското е постоянно зацепено;
    - промиване на радятора на климатика и двигателя - без резултат;

Ами това е, всичите тези действия не доведоха да осезаема промяна. Та след като на едно приятелче рендето не вървеше и се тормозеше заради запушено гърне си помослих дали и аз не съм с този проблем.
    XJ-я - 2.1тд като цяло е предразположен към загряване, но досега не е имал тези проблеми, винаги е държал малко под 100 градуса. Аа и цялата изпускателна система преди 7-8 години е сменена с неръждавейка, но тръбата е с 3мм по-тясна от оригиналната, но не е имало проблеми.Въпросът ми е от къде е най-рационално да откача тръбите :
    1. Аз мислех точно след трубината - дали няма да й навреди ?
    2. Ако разкачам от там каква гарнитура да слагам - може ли да изрежа от клингерит ?

Благодаря !

От: Продухване на ауспух ;

Идеи, че после го почвам и мисля да окачам направо след турбото - ще навреди ли ?

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      Идеи, че после го почвам и мисля да окачам направо след турбото - ще навреди ли ?
      Ще навреди, може даже да го изкара от строя.

А центровка гледали ли сте?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

99,9% съм сигурен, че не е от ауспуха загряването. Принципно кола грее като има проблем, да кажем турбината не работи добре и се налага да даваш повече газ и т.н.

Коментар

АХЪ.. ма то друго не остана , трубото го свалях миналия месец за рециклиране с идеята,че не работи, защото ми се струваше че има голям аксиален луфт, но майстора каза, че всичко си му е наред. Друго не ми идва на глава за това стигнах и до това - ауспух.

Това е последната надежда, остана само да му сложа една електрическа перка пред радиаторите и дано се получи !

Поздрави !
          Последно редактирано от I.Stoyanov; 02-10-12, 19:40.

Коментар

Смени виското с електрическа перка, хем поолеква на мотора, хем слагаш на копче и върти когато искаш.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

При мен има и ел перка и виско и пак ако види зор загрява

Коментар

Виското смятам да си стои, че иначе трябва да сложа голям вентилатор(60-80А), който ще товари алтернатора. Аз мислех да си измеря точен размер и да го мушна м/у масленото радиаторче и радиатора на климатика. Нещо от сорта на вентилатор за климатик на паджеро или какъвто пасне.

Поздрави !

Коментар

Да не те обезверявам,но надали грее от изпускателна уредба!Ако тя е запушена,най-напред ще има липса на мощност и динамика от всякакъв вид с ДВГ-то,а ако е много запушена ще има проблеми и с паленето,но все пак си направи експеримент ,проба -грешка с разкачване!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ами точно и с паленето му е малко трудничко. Пали след 2-3 оборота, а подгревните свещи са нови както и бендикса.

Поздрави !

Коментар

Най-просто и безболезнено е да си проверите с ИНЧ термометър изпускателната система, както е монтирана и след определен пробег (да може да "загрее" пълноценно).
                      Ако има проблем в нея със сигурност ще има голяма температурна разлика в проблемната зона (ако има такава разбира се)
                      YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                      XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                      WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                      KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Иии къде да го турся това животно, щото тука по наще географски ширини майсторите са сбъркани с техниката !

Коментар

ИНЧ термометър = инфрачервен термометър
                          YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                          XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                          WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                          KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Инфрачервен не знам къде ще намери, но се сещам за мултицет с термодвойка и почва да проверява тръбата през 5-10см за големи разлики в температурата.
                            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Ам... най-добре ще е да разкачам малко след турбото някъде преди първото (малкото гърне) птк да видим какво ще стане, най-много да изгубя ден под джипа вместо да се излежавам, тъй че нищо не губя . Главният ми въпрос беше къде е най-подходящо да разкача тръбите ?

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X