Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да излъжа катализаторите на 4.7 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да излъжа катализаторите на 4.7 WJ

Да, първо пробвай тази схема като най-проста и безболезнена, из мрежата отзивите за нея са 50/50. Дано тръгне при теб.

Коментар

Ок, ще го пробвам, схемичката е супер лесна, напълних резервоара до горе с бензин и минах към 200 км, пак го допълних на същата колонка и даде 24л. на 100 само градско в София, като го кара основно жената, тя не е от бавните водачи и тръгва доста рязко, така че разхода е повече от нормален, ще бориме настройките на газовата че там дава над 30, малко се моткаша във високите обороти на газ, оказа се че имаше запушен филтър който смених, възможно е той да бърка нещата, сега пак засичам.
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Голям майтап, чека сам си загасна, без нищо да съм правил, вече над 300 км. не свети, обяснявам си го с това че скоро запалих свещичка в една много стара църква в центъра на София, ако всичко е ОК ще ви кажа коя е църквата.
        TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Такааа, оказа се много упорит този чек, в градско движение изгасва или светвам ного рядко, но излезеш ли извънградско веднага се запалва, пробвах с разни кондензатори, втулки и т.н., решението получих от приятел инжинер по електроника, два броя елементарни генератори на сигнал, специално направени по руски схеми, режат се двата кабела с командния сигнал на сондите и генераторчетата дават сигнал към бензиновото ЕКУ без никаква връзка със сондите.

Схемата е пробвана успешно от руснаците, предимно на нови коли, инфинити, мурано, патфиндер и т.н., много съм доволен, всички ядове изчезнаха, устройството е голямо колкото маслина, връзва се към минус, плюс, и към управляващия кабел на сондата, разглеждах сигнала на осцилоскоп, много е странен, но явно доста ефикасен.
          Последно редактирано от TOYO; 12-02-13, 20:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Една от целите на вторите ламбди е да сравняват нивото на кислорода с първите. Той трябва да е по-малко, за да отсъди компа, че катовете работят (окисляват).....................................................................................
            Обаче компът на тази кола също не е прост (Ягуар - Форд 2002г.) и си прави нарочни тестови цикли с обогатяване/обедняване на сместа, като мери време на закъснение до вторите ламбди, като по този начин хваща прави тръби, кухи катове и резонатори Та затова вмъкнах /покрих/ с тръбички сондите на вторите ламбди, за да забавя тези пикове да стигат до тях.
            Засега не свети джеки чан, пък да видим...
            А тази нова схема /сигнал-генератор/ как ще се справи с тези нарочни тестове, които ECU-то си прави? Там евентуално сигналът, който е генериран от схемата няма да е адекватен на тези цикли с обогатяване/обедняване и ...?
            Успех!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Вярваш ли че моята баба Тонка има такива тестове, по скоро не ?

Коментар

Е, все пак е 2003 година. Нали става въпрос за това в подписа ти - "Jeep Grand Cherocee limited 4.7 V8 Quadra drive 2003г."? Не вярвам да е елементарно неговото ECU, щом е от тази година. Все пак е Power Tech 287 V8, със система Drive by wire / електронно подаване на газ - няма жило/, COP (coil on plug) - всяка лула е и високоволтова бобина и т.н. Значи, че все пак е съвременен мотор.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Те тия тестове нямат толкова общо с колата, колкото със стандарта OBDII. И аз си си мисля, че вторите ламбди трябва да следват все пак сместа и да го подават на ECU -тo, само сигналът им трябва да се модне тук-там, за да мълчи джеки чан. Освен това и за разхода е по-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                    Е, все пак е 2003 година. Нали става въпрос за това в подписа ти - "Jeep Grand Cherocee limited 4.7 V8 Quadra drive 2003г."? Не вярвам да е елементарно неговото ECU, щом е от тази година. Все пак е Power Tech 287 V8, със система Drive by wire / електронно подаване на газ - няма жило/, COP (coil on plug) - всяка лула е и високоволтова бобина и т.н. Значи, че все пак е съвременен мотор.
                    4.7 v8 Power tech e със жило, дори и автопилота е с второ жило. 287 е ако е High Output, иначе е 235 .
                    Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                    Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Имам си жило на газта, и като цяло не е нещо кой знае колко сложно като електроника, пак казвам че без никакви намеси в градски условия джеки чан не ми свети, толкова е "съвременна" че неможеше да се ориентира какво става, подкарам ли обаче някъде на почивка извънградско......веднага започваше да ми лази по нервите, много е досадно признавам.

Коментар

Здравей колега,ако може да снимай тези генераторчета който си монтирал и щом вършат работа от каде да си набавим(изработим).Благодаря предварително.Аз имам същият проблем с 2 ламда сонда само,че наToyota,не мога да и угася чека на тая пущина какво не пробвах,дистанциони втулки и т.н.

Коментар

Заляти са с епоксидна смола и нищо не се вижда, излизат само три жички, две са захранване и една е изходен сигнал, ще питам за схемата, иначе мога да ти пусна едно л.с. с телефона на моя човек.

Коментар

Ок,благодаря ти колега.Кажи повече ако може вършили работа и пиши едно Л.С. и цена на машинката.

Коментар

Колега TOYO, записа ли формата на сигнала?
                              Мисля, че на много от нас ще ни е интересно да го видим.

Поздрави
                              WJ 4.7 Limited
                              0889 70 70 42

Коментар

Сигнала го гледам с ОБД скенер, има една функция да показва графично живите данни които разглеждам, ще мисля как мога да докарам графиката до тук, за цена наистина нямам идея, на мен са ми подарък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X