Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 4,0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Cherokee 4,0

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
    Относно температурата е напълно нормално (двигателя буквално е натъпкан в отсека) в тези жеги да подминава с малко средата, но тогава трябва да се включи ел. (втория) вентилатор.
    Освен споменатите места от колегите е добре да се погледне и багажното отделение. отзад при захващането на ресорите, краката на водача и пътника и под задната седалка.

Може да има сълзене от задната страна на КВ или от стойката на масления филтър, но това си е нормално и не е фатално.

Позициите на раздатаката (242) се включват и изключват по-лесно, когато автомата е на неутрална и в движение.

Когато се включва някоя от позициите на автомата, при натисната спирачка не трябва да има "удар" или шум. Когато се пусне спирачката на равно и е на скорост трябва да тръгне бавно без да св подава газ

Относно счупеното стъкло (споменато от Дядо Владо) може да се дължи и на пуснат климатик върху силно затопленото предно стъкло, по сериозно скачане на препятствия и от този род.
    Ако е умора на купето то тогава ще има видими следи и на предния щит (като се отвори предния капак)

Относно газовата

Обикновена газова
    +не се дупчи колектора;
    +най-често се използва с тръба 6-мм (от бутилката до изпарителя) и може да се коригира (намали) разхода.
    -трябва качествен монтаж, качествен и правилно монтиран смесител, прецизно регулиране, може да се получи гърмеж и т.н.

Газов инжекцион
    +по-модерна и безпроблемна, няма разлика при вървенето на газ и бензин. (основно през лятото. през зимата много зависи каква е газта)
    -най-често се използва с тръба 8-мм (от бутилката до изпарителя за да може да захрани системата) и по-трудно се коригира (намалява) разхода.
    -дупчи се колектора

Моя опит е с 96XJ 4.0
    До 2007 с обикновена газова Lovato с електрически изпарител
    От 2007 с BRC Sequent 5/6

Шумът отзад може да се дължи на счупен ресор или на липсващи подложки между листовете или на износен тампон.
    Ресиорите са чисто нови, ако ще е от тях то значи че не са улегнали.
    А за гаста какъв расход ти дава.
    Jeep Cherokee XJ 4,0
    0878 97 36 19

Коментар

Напоследък не го карам много но около 18 - 20 в София и извънградско без значение дали се кара нормално или по-бързо. Това с 31" гуми.
      YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
      XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
      WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
      KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

20 си е нормален разход на газ, врели некипели от рода на 13.7-14,4 изобщо не ги слушай

Коментар

14.5 съм постигал на извънградско с летни гуми 237/75/15, климатик, нормално натоварване и каране.
          YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
          XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
          WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
          KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Да колега , може да се е случвало някога, но за мен е важен всекидневния разход . Той няма как да се доближи до тези стойности.

Коментар

Мене пък ме е страх да засека разхода,че да не припадна-5,2

Коментар

Пич, закарай джипа при дядо Владо, обясни му какво чуваш, нека ти го погледнат, а за разхода.....................хм тогава не си купувай джип, ако той ще ти е много важен
                Това е единственото място, където съм си карал колата и си застават зад думите..................даже и когато казват НЕ, което на мен не ми се случва де
                п.п.
                Дядо Владо пише в темата, лесно ще се свържеш с него и Димата.

Коментар

Като човек притежаващ такъв звер, и бая чоплил по него. АГУ става обикновено, но с 6мм тръбички и малък клапан нищо не става. Разход под 20/100 са бълнувания на хора с температура, това харчи 20+ като зимата и 30+ . Аз лично бих го завел да го види дедоВладо, м/у дизелов Черок и 4,0 литровия мисля че само купето е едно и също автомата трябва да включва много мазно и незабележимо, трябва да опъва много яко от много ниски обороти, раздатката трябва да превключва точно и коректно, като е възможно да не изключва парттайма и да трябва напред назад. Температурата стига до 100 градуса в адска жега на як байр, щом загрява значи не му бачка виското- 200+ лв. Проверява се на загрят двигател се пробва да се спре с навит вестник, спреш ли го е заминало, но има и ел перка и пак би трябвало да пада температурата под 100. За какви пари е, какви са му гумите, обслужен ли е? Никой не гледа такива неща, а сметката е следната. 4 гуми 1011лв, вчера ги купих, ремък ролки и т.н 200+лв, масло в скоростите 125лв + смяна и фултър = 200+, масло в деф 3лт по 38лв + смяна, масло в раздатката 2лт по 20тина лева + смяна. Накладки дискове, как са? Реално обслужена кола и не обслужена разликата е 2500лв та и повече.

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
                    Мене пък ме е страх да засека разхода,че да не припадна-5,2
                    Да ти кажа честно еднакво харчат, моя е средно последно засичане 23/100 с извънградско , градско и офроуд. Същото дават и 5,2ките на другите от бандата и 4,7цата на Чочо пак толкова, говорим +/- малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                      ... Разход под 20/100 са бълнувания на хора с температура, това харчи 20+ като зимата и 30+ . ...
                      След като по-тежкия Гранд Чероки с този двигател и ГИ може (при спокойно каране) да слезе на около 14.5 (газ), при нормално магистрално каране - на около 16, а до 30 не е и стигал, няма причина и Черока да не може. Ама трябва кадърен газаджия.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Виското е 128лв. от Скопрпиона. Иде от америчко. Сменя се за 20мни. Задължително промий всичко, с мнооого вода. Успех.
                        Дзвера си харчи, ама върви.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          След като по-тежкия Гранд Чероки с този двигател и ГИ може (при спокойно каране) да слезе на около 14.5 (газ), при нормално магистрално каране - на около 16, а до 30 не е и стигал, няма причина и Черока да не може. Ама трябва кадърен газаджия.
                          Говора за комбиниран разход среден, то и на Димата 5,9 дурангото даде 14/100 ама... Моя 23 му е много добре, даже се радвам, Жоро ЦСКА 22+, Чочо 23+, Ванката с дизела 12+, Тани 22-23 му дава гранда. Пожарната с ГИ и той е 22+. Моя лично под 18 не е падал никога било то само на дълго каране. Кадърен газаджия така и не намерих , всичко на моята АГУ към момента е перфектно, изхвърлих всички клапани и т.н 8мм тръбичка, голям клапан, правилен изпарител, плочката от 4 места я захранвам, всичко е както трябва и това е разхода. То и Крайслера ми дето е 2,5 градско дава 15-16 бензин, нищо че в Крайслер клуба се споменават 8-10 градско Ама това не е проблем, всеки джип харчи много, колегата да види какво има да му се прави и колко пари има да се дават. аз загубих сметката ама одаван подминах 7 бона за моя, а тепърва има какво да се прави

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                            Говора за комбиниран разход среден, то и на Димата 5,9 дурангото даде 14/100 ама... Моя 23 му е много добре, даже се радвам, Жоро ЦСКА 22+, Чочо 23+, Ванката с дизела 12+, Тани 22-23 му дава гранда. Пожарната с ГИ и той е 22+. Моя лично под 18 не е падал никога било то само на дълго каране. ...
                            Градско в София с по-спортен стил на каране - сега е стабилно 22-23 на газ. Беше и по-малко, но АТ гумите като да оказаха влияние в посока увеличение, а и на въпроса на газаджиите "Да върви или да харчи по-малко" отговорът беше "Първото".
                            Естествено, че в града няма как да слезе под 18.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

E аз сега като му сложа 31ците АТтата и няма да отчитам вобще Само да тръгне,ч е съм го разкостил и ще видя колко ще скочи разхода с по-голямите гуми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X