Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздатка за сняг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Раздатка за сняг?

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    На сняг 247 се кара както автомобил със задно. С всички плюсове и минуси от това. Затова като дадеш газ тръгва задницата.
    При 242 като дадеш газ се изнася целия джип.
    Карал съм ги и двата, както и 249. Не мога да преценя кое е по-добре.
    Просто искат различен начин на управление.
    Гумите разбира се са най-важното нещо.
    Кудра Трак първо поколение се слага само на първото Гранд Чероки (ZJ) и е в две разновидности.
    До 95г раздатката е 249 и в нея има освободен диференциал които разпределя въртящия момент между предния и задния мост, също както при 242 48/52%. Огромната разлика обаче е че в паралел на дифа(на едната планета) има поставена виско муфа, която предотвратява изплъзването на повече сила към единия мост и се грижи оборотите на двата моста да са относително еднакви.
    В комплектация с пасивното ЛСД в задния мост, системата е изключително добре зацепена на сняг. Трудно ми е да посоча по-добра
    ..........
    Щото и аз много спорих с Димата че 242 е по-добра на сняг, ама като я покарах разбрах че хич не съм бил прав.
    На заснежен път, WJ-я със Селект-Трак се държи много по адекватно от Куадра-Трак и Куадра-Драйв.
    Тва NV247 си е чисто задно.
    Та в крайна сметка коя е по-по-най ако сравним 242 на (XJ - 4.0) или 249 на (ZJ - 5.2) и двата до '95-та,специално за сняг говорим?

От: Раздатка за сняг?

да не ви е затрупало сняг в Атина?

и двете са добри и ще ти свършат работа, но и джипките XJ и ZJ са различни по между си, та гледай коя е по читава като цяло

Коментар

От посочените имам впечатления единствено от 249 (макар, че моята е 249 OD) и мога да кажа, че се държи перфектно, вземайки предвид и големия въртящ момент на мотора! При правилна работа с педала на газта, буквално липсва пребуксуване и поднасяне (дори и с по-висока скорост) и джипа е като "тухла" на пътя!

За справка:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=139844

Коментар

И на мен ми струва,че поне теоретично 249 би трябвало да е по-добре ,при еднакви други условия. Нали уж по-интелигентна. Като чета такива истории като от линка по-горе и ме хваща яд ,че в Атина не вали сняг,още една причина(освен кризата),да се прибираме при родните преспи.

Коментар

Много се чудих какъв WJ да взема, всичко това го бях изчел......само че всички разбирачи ми казват "вземи си куадра драйв", и затова си взех 4.7 2003 г. с куадра драйв и раздатрка 247, засега се държи отлично на мокро и пясък, чакам зимата да видим как ще бъде, изобщо не ме притеснява повече тяга в задния мост, напротив предпочитам, имам навици от задно предаване и това само ще ме радва.
          TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
            Много се чудих какъв WJ да взема, всичко това го бях изчел......само че всички разбирачи ми казват "вземи си куадра драйв", и затова си взех 4.7 2003 г. с куадра драйв и раздатрка 247, засега се държи отлично на мокро и пясък, чакам зимата да видим как ще бъде, изобщо не ме притеснява повече тяга в задния мост, напротив предпочитам, имам навици от задно предаване и това само ще ме радва.
            Такъв е и моя джип, на дебел сняг има много добра проходимост, но при висока скорост на хлъзгав /заснежен, заледен / път е много по-зле от всякакви магистрални 4х4 като кайен, ауди куатро, туарег, ХЦ 90, с които съм го сравнявал. Старо 80 куатро без никакви електроники е по-стабилно при висока скорост. Особенно като карам по завои /редовно ходя до Пампорово зимата/ взема завоите със вратите напред. Определено се кара по-трудно от автомобил само със задно. Това е за куадра драйв и раздатрка 247, за другите не-знам, нямам опит.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X