Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лифт на XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лифт на XJ

Аз съм много доволен от чисто новия пакет задни ресьори. Возят екстра и задницата си стои щръкнала перфектно.
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

Коментар

Влади,ти пакет за лифт ли взе или заводска височина?
      Cherokee WJ 4.0L- NP242
      Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Пакет лифт 4,5 инча.

Като купих джипа, отзад към заводския пакет ресьори беше подлаган дълъг дебел лист (по дебел от оригиналните) от друг автобил . Беше се получил лифт 1,5 инча, но тъй като всичко останало по черокито беше заводско предполагам не е било с цел лифтване, а защото задницата е била клекнала в следствие на уморените заводски листи.
        Визуално стоеше добре и даже го приех за някакъв плюс. Скоро след това осъзнах каква глупост бе това. Отзад возеше като каруца и нямаше никакви ходове. На офроуд редовно оставах с една гума във въздуха при опит за лек шпагат - нито се разтягаха, нито се прибираха и джипът не се представяше добре.

Сигурен съм, че ако се подбере по прецизно листът за подлагане може да е по-сполучливо да се получи, но винаги е по-добре да си вземеш нов пакет свежа железария. Естествено на своята цена, но така получаваш нещо наистина добро като лифт, ходове и возия.

Ето една снимка на стария и новия ми пакет - 1,5 инча (заводски + подлагане) отгоре и 4,5 инча отдолу. На ръждясалия пакет се вижда дебелият лист отляво и отдясно при ушите.

Последно редактирано от verter; 21-06-12, 09:14.
        0888/00-55-37

Коментар

Е точно това беше причината да избера да купя нов пакет.
          Като се замислих,колко струва пакета и колко би ми струвало да правя тук старите ресори и "теглих чертата"
          прецених,че е по-добре да поръчам нови ресори.
          Сравнявам само финансовата страна-разликата в качеството е ясна......
          Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Аз не бях смятал предварително кое колко излиза. Първоначално бях с идеята за 3 инча лифт и естсетвено почнах с подпитване за самоделен такъв.
            Ходих при майстори и ги попитах могат ли да ми направят конкретна височина лифт и получих отговор - взимаме листи, подлагаме, слагаме, гледаме и ако ти харесва ги оставяме, ако не пак наново докато ти хареса. За пружините отпред същата работа - правят се по поръчка и после колкото лифт покаже или с подложки.
            Останах с впечатлението, че всичко е на принципа каквото се получи и без ясна финална височина, без ясна цена, защото не е ясно колко труд, време и пари ще отнеме.
            0888/00-55-37

Коментар

Ами прави се и както са ти казали майсторите, но наистина е хамалогия - сваляш, качваш, сваляш, качваш - докато се получи! Така правихме моя XJ с Андро (той Андро го прави де)... Добре, че Кинекса тогава ми даде пружини за от пред, че и там щеше да е филм (в Крън тогава нямаха подходящ материал, а в Европа не можах да намеря нищо на склад).. Определено с поръчан кит е много по-добре!

Коментар

Сега се сетих, че като взимах кита имах избор на задни листи: пакет 4,5 инча или пакет 3 инча + 1,5 инча от удължител за ушите.
                И двата комплекта ги даваха за 4,5 инча краен резултат, като даже пакетът с удължителите беше незначително по-скъп.

Според вас каква е идеята на тези предложения? Явно има някаква разлика.
                0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                  Сега се сетих, че като взимах кита имах избор на задни листи: пакет 4,5 инча или пакет 3 инча + 1,5 инча от удължител за ушите.
                  И двата комплекта ги даваха за 4,5 инча краен резултат, като даже пакетът с удължителите беше незначително по-скъп.

Според вас каква е идеята на тези предложения? Явно има някаква разлика.
                  Ми така на първо четене - има връзка с возията според мен, но би трябвало да го пише в спецификациите на кита. Лично аз съм виждал да се предлагат лифт китове които имат различни опции като комфорт и товароносимост в зависимост от основното предназначение на джипа - тръгват от нормално, минават през Heavy Duty и стигат до Extreme Duty. Да при един и същи физически размер на пакета, логично е този за 4,5" да по одървен от този за 3", но може да има и друго обяснение...

Коментар

Е,вчера нещата са поръчани 3"лифт кит на RC + нови ресори
                    С нетърпение,чакам да дойде средата на август
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Хайде успех!
                      0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X