Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GrandCherokee 4.7 V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GrandCherokee 4.7 V8

Здравейте,
    доста по прочетох в този форум и реших да задам и аз няколко въпроса:
    1. При Гранд Лимитед Едишън 4,7 V8 има ли особенна разлика в тягата ако раздатката е QDriveII, а не QTracII? Просто ме интерсува, за да преценя дали да търся екземпляр с QD или да взема стандартно изпълнение;
    2. Къде мога да вкарам Гранда за тотално преглеждане и диагностика преди да го взема?, тоест да си направя сметката колко още трябва да инвестирам в бъдеще.

Благодаря Ви предварително.

До: GrandCherokee 4.7 V8

Поне да беше написал от кой град си ти ........За да ти помогнат хора на места Иначе стандартния отговор - в сервиза на Крайслер Джип . Има в София доколкото знам.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от LDD Преглед на мнение
      Здравейте,
      доста по прочетох в този форум и реших да задам и аз няколко въпроса:
      1. При Гранд Лимитед Едишън 4,7 V8 има ли особенна разлика в тягата ако раздатката е QDriveII, а не QTracII? Просто ме интерсува, за да преценя дали да търся екземпляр с QD или да взема стандартно изпълнение;
      2. Къде мога да вкарам Гранда за тотално преглеждане и диагностика преди да го взема?, тоест да си направя сметката колко още трябва да инвестирам в бъдеще.

Благодаря Ви предварително.
      Вземи си такъв QdriveII.
      RB Patrol Team

Коментар

Раздатките на КуадраТрак2 и КуадраДраив са еднакви. КуадраДраив е по добре защото има самоблокиращи дифиренцияли. Механични. В предния и зандия диф. На КуадраТрак са освободени.
        КуадраДраив2 е след 2005. И блокажите се управляват електрически.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Раздатките на КуадраТрак2 и КуадраДраив са еднакви. КуадраДраив е по добре защото има самоблокиращи дифиренцияли. Механични. В предния и зандия диф. На КуадраТрак са освободени.
          КуадраДраив2 е след 2005. И блокажите се управляват електрически.
          От казаното разбирам че разлика в тягата няма, въпреги че QD върти и 4-те колелета едновременно. Тогава може ли да ми кажеш как се държи Гранда на сняг и лед с QT, защото търся сигурното каране по магистрала при зимни условия?

За сервиза на Крайслер 10x, но той не е ли този на Балкан Стар?

Коментар

Върти едно предно и едно задно... Сигурно се държи, но с куарда дарайв по-сигурно.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от LDD Преглед на мнение
              От казаното разбирам че разлика в тягата няма, въпреги че QD върти и 4-те колелета едновременно. Тогава може ли да ми кажеш как се държи Гранда на сняг и лед с QT, защото търся сигурното каране по магистрала при зимни условия?

За сервиза на Крайслер 10x, но той не е ли този на Балкан Стар?
              И в двата случя по голямата част от въртящия момент отива към задния мост. Не съм много сигурен но съм чел че е някъде към 30/70. За да сработи блокажа в раздатката трябва задните гуми леко да пробоксуват. Горе доло полвин оборот. Тогава раздатката плавно прехвърля въртящ момент към предния мост и става 50/50.
              По същия начин работят и самоблокиращите касети ВариЛок в предния и заден диф при КуадраДраив. Когато няма голяма разлика в оборотите на лява и дясна гума са като обикновенно ЛСД (диференциал с ограничено преплъзване). Колкото повече боксува едната гума толкова повече се сабират геродисковете и така докато не започнат двете гуми да се въртят с еднакви обороти.
              КуадраДраив е по добрата система от КуадраТрак2 при всички положения.
              КуадраТрак2 на сняг е по зле от КуадраТрак1(на първото ГЧ). За други сравнения нямам база. А и не съм карал КТ2 на сняг с зимни гуми. Карал съм с МТ. Възможно най-лошата гума за лед. Всички мантинели бяха мои. Освен това 4.7 раздава кикдауни като луд. Трябва по-внимателно с педала на газта.

БалканСтар е фирмения сервиз.

Коментар

Това с мантинелите е стряскащо понеже не съм карал животно с толкова коне (а съм се навит да купувам) почетох доста и просто остава да почерпя опит от експерти на Грандове.
                Това предполагам сте го виждали всички:
                http://www.jeep.com/4x4/ (секцията Get Ready) дава добри визуални представи на базово ниво за потребители как фунционира всяка раздатка.
                Ок Благодаря май ще продължа да търся екземпляр с QD, но преди 2005.

Коментар

Не се шашкай за мантинелите, тук малко преувиличава Пламен, и ние сме карали с кални гуми зимата и то на парттайм и не сме събирали мантинели... А за кикдауна - да вземе да си регулира жилцето на скоростите, може и да му поспадне разхода
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Нищо стряскащо няма. Ауди Куатро има една от най-добрите системи 4х4 за сняг а с Bridgestone Potenza на лед не може да тръгне.

Коментар

Офтопик Точно затова Пламене ти писах преди че аз с кални гуми спокойно потеглях зимата по утъпкан сняг с 249 раздатка, а фейслифтирания ZJ с 249-OD не можеше да потегли хем с зимни гуми. Какво ли щеше да му е на Аудито ако беше със същите гуми и само с предно?

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                        Не се шашкай за мантинелите, тук малко преувиличава Пламен, и ние сме карали с кални гуми зимата и то на парттайм и не сме събирали мантинели... А за кикдауна - да вземе да си регулира жилцето на скоростите, може и да му поспадне разхода
                        WJя няма проблем с кикдауна и с разхода. Нали за 4.7 е темата.
                        Другия го оправих но не с жилцето. И разхода вече слиза под 10.
                        Последно редактирано от kinex; 20-07-07, 20:57.

Коментар

ОК Благодаря Ви отново за инфото, искам само последно да Ви питам може ли да ме насочите към някой който се занимава с продажба на Грандове, тоест внася ги и т.н., защото знаем че Грандовете си имат сериозна специфика относно съпорта и за това е хубаво да ги препродава грамотен търговец.

Ще съм Ви благодарен за координати, ако е удобно!

Коментар

Ти хубаво си се ориентирал към грамотен търговец, ама аз за такъв в този сегмент не съм чувал. На пазара в момента се предлагат няколко WJ-я с 4.7 двигател, но нито един от тях не е нов внос май... Определено се плашат търговците да внасят акцизни коли. Единствените които го правят и вършат разни врътки с акциза са Вашингтон моторс, виж при тях можеш и да го поръчаш, но какъв ще дойде от САЩ е спорен въпрос...

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Ти хубаво си се ориентирал към грамотен търговец, ама аз за такъв в този сегмент не съм чувал. На пазара в момента се предлагат няколко WJ-я с 4.7 двигател, но нито един от тях не е нов внос май... Определено се плашат търговците да внасят акцизни коли. Единствените които го правят и вършат разни врътки с акциза са Вашингтон моторс, виж при тях можеш и да го поръчаш, но какъв ще дойде от САЩ е спорен въпрос...
                              Това е странно не може да няма някой търговец специализирал с Грандове?!? Между другото знам, че колите над 160 кс се облагат с акциз, но въпроса е кога се плаща акциза? ... при прехвърлянето ли, тоест при смяната на номерата ли? и също какъв е акциза на 4,7 знаеш ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X