Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един нов проект JEEP XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Един нов проект JEEP XJ

Така от скоро се сдобих и аз с джип 2.5 тд. Изчетох много негативни мнения за двг. , но в последствие ще се види ? Да преминем по същество:
    Реших да го лифтвам, не с готови китове а с опити. Взех два нови листа от магазин на ботевградско шосе /не са за определен модел, без централен отвор и точна дължина/ и започна труда. Сваляне на двата пакета, разглобявенто им. След тези операции измерих разтоянието на основния лист от средата на ушите на тампоните /1.40м/ изрязах ги, мерене на централен отвор и пробиване / за целта използвах някаква бургия за закалена стамана с обикновенна не стана/ след което сглобяване по обратен ред , новият лист го поставих под основния без да сваляне на някои от другите / използвах два нови по дълги централни болта, старите скоби /. Забравих да кажа листата са 65мм широки и 0.8мм дебели.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00086.jpg
Прегледи:1
Размер:100.9 КБ
ID:5969815
    Ето какво се получи . Гумите са 245/70/16. Ако съм прав и разтоянието отпред /от земята до веждата/ и отзад са били равни /отзад за мен беше увиснал/, то лифта е 5см /1.95... инча/ което и целя като резултат.
    Първи впечатления : малко се подобри возията , не се люлю като преди, но амовете дадоха фира /като се има в предвид че бяха доста старички мисля че е нормално/. Тук вече ще се допитам до някои по запознат дали наистина съм постигнал 2 инча за да знам какви амове да търся /за по-малко , за 2 или повече инча лифт/.
    Малко снимки на ходовете отзад преди и след

Име:DSC00070.jpg
Прегледи:2
Размер:203.2 КБ
ID:5969841Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00071.jpg
Размер:168.9 КБ
ID:5969842Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00076.jpg
Размер:212.7 КБ
ID:5969843
    това преди /голямо копане падна но все от някаде трябва да почне да се учи /

Име:DSC00082.jpg
Размер:194.4 КБ
ID:5969844Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00083.jpg
Размер:171.0 КБ
ID:5969845
    След. Предполагам, че като сложа др амове ще има още малко надолу / на първата снимка е разпънат до макс/. Мисля че добре се е получило. Чакам и експертна отценка Да вмъкна на втората снимка гумата опря отвътре в калника , чудяа се ако сложа 3см флаци дали ще минава нагоре без да изкърти веждата?
    Мало инфо за цената на проекта :
    Листове 2 бр. х 67лв.
    Централните болтове 0лв / намерих ги в мазето не знам от какво са ми останали/.
    След мненията на по запознатите от мен колеги /дали има за изкусоряване/ се захващам с предницата.
    Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
    NV 231 - COMMAND-TRAC
    3" lift

От: Един нов проект JEEP XJ

Колега ако е здрав в момента двигателя и прочетеш всичко как да се стопанисва няма да страдаш. Ти лифт само отзад ли правиш? Според мен като ще го вдигаш го дигни 3" с малко повече труд за да влизат 31ци. Амортисиори поръчай като всичко си приключил и си доволен от свършеното за да са точни. Иначе доста сме обсъждали лифта, най-лесно отпред подложки с резане на носача отзад с лист, ако си от СФ мини да видиш как е правено на моя.

Коментар

При мен резултата е почти същия. Темата ми е още на 1ва страница. Мисля, че и на теб амовет вече са ти къси.
      Поздрави!
      Любомир Бончев 0889216605
      Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
        Колега ако е здрав в момента двигателя и прочетеш всичко как да се стопанисва няма да страдаш. Ти лифт само отзад ли правиш? Според мен като ще го вдигаш го дигни 3" с малко повече труд за да влизат 31ци. Амортисиори поръчай като всичко си приключил и си доволен от свършеното за да са точни. Иначе доста сме обсъждали лифта, най-лесно отпред подложки с резане на носача отзад с лист, ако си от СФ мини да видиш как е правено на моя.
        Той вече е с 31ци!
        Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Е 31ци с малък лифт опират дори и с фланци. Е 245/70/16 са по-малки от 31/10,5/15 поне са по-тънки си мисля.

Коментар

Първоначално публикуван от vancho85 Преглед на мнение
            . Ако съм прав......отзад за мен беше увиснал.....
            Заводски си виси отзад. Тавана е хоризонтален или леко вирнат към задницата, а предната вежда е по-високо от задната.....
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Относно двигателя изчетох почти всичко за подръжката му и тн. не ми стана ясно само при гасене ли се пукат главите или и в движение ? защото на всякаде пише, че катого загасят вдига много темп. и пука, но не прочетох някои да е пукнал в движение. Лифтвам го само да 2 или колкото се е получило защото го използвам ежедневно и при повече става трудно качването и слизането / аз съм високичък ама жената е 1.60 /. По думите на дядо владо разбирам че съм постигнал малко повече от 2 инча ? С гумите не съм имал проблеми това беше първото което смених само ограничих малко радиуса на завоя, че грайферите удряха по носачите . Сега след като свалих задната стабилизираща щанга почнаха да опират от вътрешната страна на калника от към купето за това мисля за фланци /опират само при максимално почекване/.
              Ради1ст от Сф съм с удоволствие ще намина да обменим малко инфо само кажи кога и къде. Иначе лифта и отпред , още не съм го решил с подложки ли или с други пружини.

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
              При мен резултата е почти същия. Темата ми е още на 1ва страница. Мисля, че и на теб амовет вече са ти къси.
              Поздрави!

Име:Untitled.jpg
Размер:73.3 КБ
ID:5369645
              Колега незнам с какъв размер гуми си но ми изглежда че при теб е повечко. Аз не съм шпегвал ресорите само съм добавял.
              NV 231 - COMMAND-TRAC
              3" lift

Коментар

Поздрави!
                забравих да добавя не само са къси ами и протекоха
                NV 231 - COMMAND-TRAC
                3" lift

Коментар

Звънни ми 0879 277 276 0899 95 95 97. Днес следобяда може да се видим и после след празниците. Моя лифт е първоначално самодеен после смених някой нещица, и дедоВладо и ДИмата със сложни алгебрични изчисления му догодихме носачите и сега освен твърдата возия отзад всичко мисля е наред. Та съм добър пример за самодеен лифт Принципно за всички Турбо двигатели важи правилото винаги да се гаси на отдъхнал двигател или при натоварване винаги 1мин почивка преди гасенето или най-добре последната 1 мин каране да е разтоварваща ако може.

Коментар

Колега незнам с какъв размер гуми си но ми изглежда че при теб е повечко. Аз не съм шпегвал ресорите само съм добавял.
                    Да така е. Мойте са и шпрегвани, а размера на гумите ми е 215/80/15. Искам да мина на 235/75/15 АТ.
                    Поздрави!
                    Любомир Бончев 0889216605
                    Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Колега днес се завърнах, че карах малко багаж към вилата, след празниците ще ти чъкна да се видим
                      NV 231 - COMMAND-TRAC
                      3" lift

Коментар

Да така е. Мойте са и шпрегвани, а размера на гумите ми е 215/80/15. Искам да мина на 235/75/15 АТ.
                        Поздрави!
                        мисля че и по големи ще ти трябват доста място имаш
                        NV 231 - COMMAND-TRAC
                        3" lift

Коментар

И така минах и отпред със стандартните подложки за пружините от 26 лв. бр. дебелината им е 2 см.Използвам ги защото са гумирани и ще обират част от вибрацийте/по идея на Rady1st за употреба на по мек материал/. Подложих ги върху старите

Име:DSC00104.jpg
Размер:76.5 КБ
ID:5376436Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00105.jpg
Размер:77.6 КБ
ID:5376457Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00106.jpg
Размер:58.2 КБ
ID:5376488Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00108.jpg
Размер:72.2 КБ
ID:5376489Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00109.jpg
Размер:75.7 КБ
ID:5376490
                          Резултатът е 1.5 см нагоре не е кой знае колко , но да видиа как се държи жипа и може да сложа по още 1-2 бройки
                          NV 231 - COMMAND-TRAC
                          3" lift

Коментар

Достатъчно ти е това, оня ден никъде не задра и с по-голямите гуми си колкото аз с лифт, мисля че не е нужно повече за сега.

Коментар

бях си правил лифт на моето камионче, доста се вдигна, после махнах "кобрите" и сложих "купър кобра" 275/75/15...така че има още място...о по друг начин върви
                              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                              Honda Shadow VLX 600 - 1999
                              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                              Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X