Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Багажник за покрива тип експедиционен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Багажник за покрива тип експедиционен

Искам да събера мнението на запозантите относно този тип багажник-първоначалната идея е на него да се закрепи резервната гума (31/10.5/15) за постоянно,пък когато има необходимост и още багаж?
    Ще се приспособи някаква планка,на която да се захване джантата и да бъде обезопасена и заключена по някакъв начин.
    Отдавна искам да изнеса резервната гума навън и първо мислех да бъде на стойка,която изисиква определен тип задна броня,но като се вземе предвид цената на такава броня,мислите ми се ориентираха към покривен багажник,който ще свърши работа и за друго...
    Първото на което попаднах е тази обаява на човек от форума
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138422
    Очаквам мненията ви
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

От: Багажник за покрива тип експедиционен

И аз имах мисли като теб - да изнеса резервната гума на покрива, но си представи... зима, студ -20 в града, ти си на центъра на средата на Родопите, кефиш се заедно с цялото семейство и бързаш да стигнеш до хижата и те чака топла скара, днес дважди си излизал да опъваш лебедки и... А трябва да се напъваш са сваляш 25-30 кила гума от двуметров покрив. И тя замръзнала...
    Може и в жегата да си го представиш - все едно - мисля, че резервната гума трябва да ти е на удобно място - така смяната става за 10 минути макс. А най-добре да си е вътре в купето
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
      Искам да събера мнението на запозантите относно този тип багажник-първоначалната идея е на него да се закрепи резервната гума (31/10.5/15) за постоянно,пък когато има необходимост и още багаж?
      Ще се приспособи някаква планка,на която да се захване джантата и да бъде обезопасена и заключена по някакъв начин.
      Отдавна искам да изнеса резервната гума навън и първо мислех да бъде на стойка,която изисиква определен тип задна броня,но като се вземе предвид цената на такава броня,мислите ми се ориентираха към покривен багажник,който ще свърши работа и за друго...
      Първото на което попаднах е тази обаява на човек от форума
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138422
      Очаквам мненията ви
      Това е здрав , лек алуминиев багажник нямащ нищо общо с някои самоделки тежащи 100+ кг.
      Относно товаримоста няма да има никакъв проблем с една гума и малко багаж .
      Трябва да прецените две неща .
      1 .Ако ходите често по мол - ове дали с багажника на покрива ще може да влизате в закритите паркинги .
      2 .Също така е хубаво да прецените дали ще можете да се качвате до покрива за да го ползвате .

поздрави
      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Ето как е при мен. Гумата на покрива е 31.
        Прикачени файлове
        Николай Георгиев 0+
        тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
          Ето как е при мен. Гумата на покрива е 31.
          Ники,твоята кола я знам,доста често се виждаме и винаги съм харесвал как изглежда с този багажник-макар,че съм наясно с неудоството резервната гума да е на багажника......
          Но все пак не пукаме гуми всеки ден-нали така
          Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Зная,че покрива не е най-удачното място за резервна гума,мислех други варианти-броня със стойка за резервна гума,която се отваря за да отвориш задната врата,но тези неща(има много хубави в щатите) струват доста,като прибавиш шипинг и т.нт става сериозна сума.Вътре,където сега е местото на резервната гума 31/10.5/15 няма да се събере.....
            За това стигнах до някакъв стабилен багажник на покрива,на който да можеш да стипиш спокойно като се налага да товариш и укрепваш багаж.
            А за МОЛ-овете-майната им,няма да паркирам там
            Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Вътре,където сега е местото на резервната гума 31/10.5/15 няма да се събере..........
              И аз съм пред същата дилема, но с 32-ка - мисля първо да се консултирам сериозно с тенекиджия за увеличаване на вдлъбнатината надолу, че да може да влезе...
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

В мола на Хемус влизам без проблем има само едни по ниски табелки дето закачат ама не е проблем , от земята до края на гумата мисля че е 2,3м. Гумата се сваля лесно просто я мятам на земята , по трудното е качването но не е кой знае какво, след това уктрпването става като се кача на багажника отгоре. Основния недостатък на багажника е шума от въздушната струя над 80- 100км. , увеличеното съпротивление (усеща се)
                Последно редактирано от Nikolai Georgiev (turbo d); 23-04-12, 08:19.
                Николай Георгиев 0+
                тел.0887357722

Коментар

Ники я обясни как си я закрепил стабилно и как си я осигурил срещу кражба?
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

При мен 200кг. се качват без проблеми , багажника тежи около 20-25кила макс . Този багажник ми излезна 120-130лв.
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

Ники я обясни как си я закрепил стабилно и как си я осигурил срещу кражба?
                      Закрепена е с 2 шпилки направени в единия край като куки а в другия с гайки през джантата . Осигурена е с заключвалка за колело.
                      Николай Георгиев 0+
                      тел.0887357722

Коментар

В сметката трябва да се сложи и повишеният разход на гориво с постоянно монтиран багажник на покрива и с гумата на него. Увеличено въздушно съпротивление, влошен комфорт от шума, който се чува непрекъснато от багажника. Ако автомобилът се ползва предимно за разходки извън пътя с ниска скорост, тогава всичко е О.К. Но ако се ползва повече за пътуване на дълги разстояния и основна кола, то тогава всеки километър с багажника на покрива ще добавя своите "20 стотинки" в цената, и в крайна сметка ще се окаже, че средствата вложени в евентуалната изработка на стойка, която да е вградена отзад в бронята, в един момент ще са по-малко от разхода на гориво с багажник. А за стойка отзад, не е необходимо да се поръчва от някъде в чужбина, може да се изработи и тук в България, а даже и тук във форума има колеги, които могат да я изработят.
                        Изработването на нещо подобно едва ли е чак такава сложна работа:

Има даже и такива, които се закрепват на теглича:

Имаме даже и теми, в които е коментирано за изработката на такава стойка. Ето една такава тема.
                        Пуснете едно търсене в нета за Spare Wheel Carriers и ще се изненадате колко много идеи ще намерите за най-различни варианти.
                        Поздрави!
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Мини тия дни да видиш моя как е, ако нещо ти трябва ще ти го дам за експедиция. Тамън да пием по бирички

Коментар

При тези високи джипки,по-скоро дилемата е дали да имаш багажник,а не къде да ти е гумата.Ако имаш багажник винаги можеш да подсигуриш лесен достъп до него да си качваш гумата.Едва ли при 10 санта разлика с гума стърчаща от багажника би се наврял в паркинга на мола,с риск да заседнеш някъде или да си изкъртиш олуците на джипа.Мойта гума до сега не ми се е налагало да я свалям от покрива,но ако се наложи ще я сваля както съм я качил.По скоро проблема е в опичането на гумата от слънцето.

Искам да видя някой с костюм как си вади гумата из под джипа и я сменя без да се оцапа.

Коментар

Мдаааа
                              Ради,какъв багажник имаш ти-аз не искам някой за временно ползване,а да си имам свой
                              Относно "печенето"на гумата от слънцето-да,така е-моят вариант е ушит калъф от дебел бризентов плат или нещо такова
                              А за гумата изнесена отзад-това е първото,на което се спрях,после размислих,и за това пуснах темата за багажника на покрива-просто събирам мнения
                              Повишаване на разхода не мисля,че е от особено голямо значени-все пак карам "ръбат" джип а не болид от Ф1
                              Само за пример: На предната джипка(Опел Фронтера къса база) слагах покривен багажник,когато пътувах за повече време
                              От тук до морето разхода с багажника си беше почти същия като и без него......
                              Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X