Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замяна на раздатка NV249OD с NV242 на Grand Cherokee 5,2 Laredo..?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Замяна на раздатка NV249OD с NV242 на Grand Cherokee 5,2 Laredo..?!

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    В общия случай когато "надджипваш" (ъпшифт) има смисъл, когато "подджипваш" (дауншифт) .....ъъъъъъ нещо не е ясно. Ако кажеш какво се гони като краен резултат
    П.П. Б@фкви' нови думи измислих за да си говорим, .....звънни утре след 10.00ч.
    Хванъх тъ от първия път (разбрах те, един вид). "Първа фаза" по мулето скоро ще стартира - 2" лифт (като сравнително финансово безболезнен) и едни 31-ци - да отлепя още малко праситата от земята. С оглед на нрава ми и лимките в главата въпреки, че джипа ще е пригоден само за софт от типа "друсни полянка", е много вероятно нещата да загрубеят неусетно (виждал си как става на живо) и безвъзвратно, а с тази раздатка вероятността от On Deman да вляза в клас Part Time е много голяма (казано на прост език да имам 4х4 само на бавни, което през зимата ще си е веселба с този мотор)... В случая не става дума за класически "ъпшифт" - т.е. да заменям оригинални агрегати с такива, с по-висока издръжливост и експлоатационни характеристики (с NV242HD AMG - 3172 Nm, примерно), а да съм сигурен, че ще имам раздатка Full Time, издържаща въртящия момент на мотора (за сега не смятам да го пипам)... В случая това явно ще е NV242HD, а не NV242, което си е "дауншифт" както си отбелязал! Объркването ми идва от факта, че когато умножа 406 Nm (максималния въртящ момент на двигателя) по 2,71 (предавателното число на раздатката) получавам 1100 Nm, a NV242 издържа безпроблемно до 2015 Nm. Или подобна сметка е безпредметна и невярна като целесъобразност в случая (изчисляват се съвсем други неща), или е вярна, но пропускам нещо.?!! Ако може някой да обясни за какво иде реч, ще съм му много благодарен...
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 20-03-12, 08:21.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      В случая това явно ще е NV242HD, а не NV242, което си е "дауншифт" както си отбелязал!
      Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Ако обикновената NV242 няма да върши работа (намерил съм такава на добра цена) има опция да търся NV242HD ...
      Я, вземи ми продай въпросната NV242 да взема аз да се ЪПшифтна ? Колко е "добра" цената ? И там със шлиците на входящия вал как стои въпросът ?
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Марто, 2.8CRD двигателите при всички LIberty-та са с 360 Nm /150к.с/ и 400Nm /160к.с. след 2005г./ и масово са с обикновената NV242. За сега не съм чул това да им е проблем и да е често срещана повреда при тях. Явно издържат подобен въртящ момент без проблеми, като често предават целия този въртящ момент само към задния мост /режим 2Hi/. Ако е само за това, за което пишеш, че ще "ползваш" Jeep-а
        джипа ще е пригоден само за софт от типа "друсни полянка",
        , вероятно няма да има проблеми. Виж, ако решиш да "задълбаваш" из offroud-а, то тогава може би наистина ще ти трябва NV242HD. Освен това вероятно и самия лост за превключване с надписите, както и фиксаторите на режимите също ще ти трябват. Също така трябва да се свържат и индикаторите в таблото за различните режими Part Time - оранжев, Full Time - зелен.
        Успех!
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Я, вземи ми продай въпросната NV242 да взема аз да се ЪПшифтна ? Колко е "добра" цената ? И там със шлиците на входящия вал как стои въпросът ?
          За шлиците и замяната разгледай ето тази тема. Има линкове към руския и към още един сайт за подобна замяна.
          P.S. Сега видях, че си добавил мнението си.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Re: Замяна на раздатка NV249OD с NV242 на Grand Cherokee 5,2 Laredo..?!

Колега, а можеш ли да ми кажеш колко горе-долу струват раздатките NV242 и NV242HD(втора ръка разбира се), нали след замяната ще има същите функции като на 4.0, без смяна на дифовете ? Диференциалите са едни и същи на 4.0 и 5.2 нали ?
            Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
            0886/872-646

Коментар

От: Re: Замяна на раздатка NV249OD с NV242 на Grand Cherokee 5,2 Laredo..?!

Първоначално публикуван от Svetlozar Stankov Преглед на мнение
              Колега, а можеш ли да ми кажеш колко горе-долу струват раздатките NV242 и NV242HD(втора ръка разбира се), нали след замяната ще има същите функции като на 4.0, без смяна на дифовете ? Диференциалите са едни и същи на 4.0 и 5.2 нали ?
              Режимите на задвижване и при двете раздатки са едни и същи. Какви са дифовете е без значение в случая.. За цена - не мога да ти кажа! Всичко е пазарлък..

Коментар

Re: Замяна на раздатка NV249OD с NV242 на Grand Cherokee 5,2 Laredo..?!

Марто, а ти защо си се отказал от смяната на раздатката ?
                Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                0886/872-646

Коментар

Не съм се отказал! Просто намерих NV242 която предава 2015 Nm, a ми трябва NV242 HD, която предава колкото оригиналната NV249 OD...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X