От: Замяна на раздатка NV249OD с NV242 на Grand Cherokee 5,2 Laredo..?!
Хванъх тъ от първия път (разбрах те, един вид). "Първа фаза" по мулето скоро ще стартира - 2" лифт (като сравнително финансово безболезнен) и едни 31-ци - да отлепя още малко праситата от земята. С оглед на нрава ми и лимките в главата въпреки, че джипа ще е пригоден само за софт от типа "друсни полянка", е много вероятно нещата да загрубеят неусетно (виждал си как става на живо) и безвъзвратно, а с тази раздатка вероятността от On Deman да вляза в клас Part Time е много голяма (казано на прост език да имам 4х4 само на бавни, което през зимата ще си е веселба с този мотор)... В случая не става дума за класически "ъпшифт" - т.е. да заменям оригинални агрегати с такива, с по-висока издръжливост и експлоатационни характеристики (с NV242HD AMG - 3172 Nm, примерно), а да съм сигурен, че ще имам раздатка Full Time, издържаща въртящия момент на мотора (за сега не смятам да го пипам)... В случая това явно ще е NV242HD, а не NV242, което си е "дауншифт" както си отбелязал! Объркването ми идва от факта, че когато умножа 406 Nm (максималния въртящ момент на двигателя) по 2,71 (предавателното число на раздатката) получавам 1100 Nm, a NV242 издържа безпроблемно до 2015 Nm. Или подобна сметка е безпредметна и невярна като целесъобразност в случая (изчисляват се съвсем други неща), или е вярна, но пропускам нещо.?!! Ако може някой да обясни за какво иде реч, ще съм му много благодарен...
Първоначално публикуван от дядо владо
Преглед на мнение
Коментар