Върти ми се една идея в главата, а именно да си сменя оригиналната раздатка NV249OD с NV242. Въпроса ми е дали Selec-Trac-a ще издържи (предава 2015 Nm), защото Quadra-Trac-a има повече даян (предава 2754 Nm)..?! Иначе и двете са с еднакво предавателно число - 2,72 към 1, но така бих имал истинско Full Time задвижване, вместо On Demand. Смяната не се налага от техническа повреда.. Напротив - виско муфата си работи перфектно за момента. При многократни тестове през зимата си зацепваше предния мост и при най-малкия намек за превъртане на задния, дори и със съвсем нежна работа с педала на газта. Ако обикновената NV242 няма да върши работа (намерил съм такава на добра цена) има опция да търся NV242HD от Гранд 99-2005 г. с 4 литров или 4,7 литров мотор, която предава 2749 Nm (не вярвам 5 Nm да са проблем). Ще съм много благодарен, ако някой сподели и какво друго освен раздатката (и в двата варианта NV242 или NV242HD) като части ще е нужно за размяната..?! Благодаря предварително!
П.П. Моля модератор да ми оправи заглавието, че бързата кучка (копи/пейста) пак слепи ги е родила! Раздатка NV424 няма! Има NV242... Пак благодаря предварително!
П.П. Моля модератор да ми оправи заглавието, че бързата кучка (копи/пейста) пак слепи ги е родила! Раздатка NV424 няма! Има NV242... Пак благодаря предварително!
Коментар