Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На колко гази WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На колко гази WJ

Има ли някой някакви по подробни характеристики за този модел. Интересува ме на колко може да гази стандартно без да е лифтван и без да са му правени някакви подобрения. Интересувам се за да не направя някоя беля при преминаване през по дълбочки "водоеми"
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002'
    Jeep Wrangler 2.5i 1996'

От: На колко гази WJ

Първоначално публикуван от pininfarina Преглед на мнение
    Има ли някой някакви по подробни характеристики за този модел. Интересува ме на колко може да гази стандартно без да е лифтван и без да са му правени някакви подобрения. Интересувам се за да не направя някоя беля при преминаване през по дълбочки "водоеми"
    И сега ако някой ти каже , че гази 35см ще нагазиш реката с рулетка в ръка ли?Айде по-сериозно,мисли преди да пишеш
    Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Ам имисля и затова пиша. Лендкруизера на един приятел - мисля че 120-ца беше гази на 70 см. Ивеко Масив, който уж е пригоден за доста по екстремни условия гази с 10 см. по малко и катери по малки наклони от горепосочената Тойота. Естествено че няма да сляза с ролетката, но като знам колко гази и като знам колко ми е висока гумата само с един поглед през стъклото ще мога да преценя дали ще мина безпроблемно или след това има риск да му правя "изкуствено дишане" защото пораженията от воден стълб са много неприятни ;-)
      Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

50 санта.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          50 санта.

Благодаря колега, смятам че тази информация ще е от полза и на други.
          Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

Благодаря колега, смятам че тази информация ще е от полза и на други.
            Едва ли. В България са малко реките с плоско дъно.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

... защото пораженията от воден стълб са много неприятни ;-)
              Пораженията от воден удар на двигателя не са единствената опасност при WJ.
              За съжаление, на този модел Крайслер са икономисали малко маркуч и тръбичка и не са извели на по-безопасно място отдушника на скоростната кутия. Въпросният е трудно достъпен и, доколкото ми е известно, няма начин този пропуск да се поправи без да се сваля кутията.

От което следва, че трябва да избягваш вода с такава дълбочина, която да потопи отдушника. Не мисля, че водичка в маслото ще се отрази добре на скоростната кутия, а ремонтът на последната не ще да е евтино занимание ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Пораженията от воден удар на двигателя не са единствената опасност при WJ.
                За съжаление, на този модел Крайслер са икономисали малко маркуч и тръбичка и не са извели на по-безопасно място отдушника на скоростната кутия. Въпросният е трудно достъпен и, доколкото ми е известно, няма начин този пропуск да се поправи без да се сваля кутията.

От което следва, че трябва да избягваш вода с такава дълбочина, която да потопи отдушника. Не мисля, че водичка в маслото ще се отрази добре на скоростната кутия, а ремонтът на последната не ще да е евтино занимание ...
                Ето че научих и нещо ново за което не се бях замислял освен за двигателя
                Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

Ето ти Паджеро пийнало вода на 20 санта поради лоши: шофьор, поддръжка и доработки. За радост само до филтъра. 160 пост от тази тема.
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=60626&page=8
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Може доста, но не му е полезно да се застоява във водата.

Но това е за бензиновия, неговия смукател на въздушния филтър е високо, не знам как е при дизела.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Може доста, но не му е полезно да се застоява във водата. Но това е за бензиновия, неговия смукател на въздушния филтър е високо, не знам как е при дизела.
                      WJ не е кола за газене в дълбоки води. Незащитена скоростна кутия, доста електрики ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Доста полезна тема! Браво!
                        V10

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          ...................Но това е за бензиновия, неговия смукател на въздушния филтър е високо, не знам как е при дизела.
                          И на Паджерото е високо. И малките локвички ги минава с 200.
                          Изненадааа.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Изненадааа.

Голяма изненада
                            Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                            :D

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Изненадааа.
                              Хахахах! Това е джипа на Дългия от Велинград! Бях на тази разходка около язовир Батак с Евгени (с бялата Фронтера) пак от Велинград. Преди да се случи това на снимката, Роки от Пловдив се обърна с Тойотата си (тогава още стокова на външен вид) в едно дере. После прибирахме това Паджеро с платформата на шурея ми до Велинград (имаше вода дори и във фаровете). Веднага му отвориха двигателя, почистиха го само и му смениха маслото. После само му врътнаха ключа, запали си като "сух барут" и собственика му си го прибра! Този ден и тази разходка ме запалиха по оффроуда (беше ми първата). След месец и нещо вече имах джип! Благодаря за снимката! Навя ми прекрасни спомени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X