Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умря изведнъж - WJ 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Умря изведнъж - WJ 4.7

До днес сутринта включително (при минус 24 градуса) никакви проблеми с паленето. След работа (на топло - само -16) завъртам ключа и нищо. Само се чува как някакво реле цъка, стартера не върти изобщо. Понеже си знам ЕГН-то на акумулатора, първата реакция беше да сложа нов. Същата работа - релето цъка, стартер не върти. Номера с трикратното даване на контакт не показва никакви грешки, "check engine" си гасне нормално. Има ли какво още да проверя, или да търся стартер?
    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
    Walter Rohrl
    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

От: Умря изведнъж - WJ 4.7

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
    Има ли какво още да проверя, ......
    Лоста на автомата....
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Разклати джипа напред назад с бутане, докато се чуе едно "Щтрак" от лоста на автомата както си е на P.
      Върти и пали.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Разклати джипа напред назад с бутане, докато се чуе едно "Щтрак" от лоста на автомата както си е на P.
        Върти и пали.
        Имам се за интелигентен човек, но не мога да направя връзката ...
        Утре ще мисля как да го пробвам. Отзад е метър и половина сняг, наринат от снегорин, отдолу са 20 сантиметра утъпкан сняг и лед...
        “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
        Walter Rohrl

Коментар

Имам се за интелигентен човек, но не мога да направя връзката ...
          Утре ще мисля как да го пробвам. Отзад е метър и половина сняг, наринат от снегорин, отдолу са 20 сантиметра утъпкан сняг и лед...
          Това щракалце казва на електрониката,че джипа е на Р.Предполага се ,че във връзка със студа може да е заяло.Поздрави!
          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
          Враца

Коментар

... Само се чува как някакво реле цъка, стартера не върти изобщо. ...
            Що не пробваш с помощник да се чукне по стартера, докато въртиш ключа?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Имах подобен проблем - на бензиностанцията след като заредих - цък... и нищо. Лоста на автомата ми дойде наум и на мен, но ядец. Направи ми впечатление, че като завъртя ключа, светваше лампичката за спирачките. Размърдах лоста на ръчната, но нищо. Имобилайзера - изключвам с дистанционното - пак нищо. Оправи се като заключих с дистанционното, след това отключих и бръм-запали. Не знам от какво беше, не се е повтаряло.
              JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Опита показва, че такова "цък" не е инцидентно и се повтаря. Ръчкането тогава може и да не помогне, и за кола с автоматични скорости спасението е само пътна помощ.
                Стартера и връзките към него трябва да се ревизират.

Коментар

Пробвай да запалиш с лост на N и кажи какво става
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Яворе това с автомата е вазможно и на мен ми се е случвало, но най вероятно е стартер ако си свободен утре дранкаи да те дарпам да палим звера

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                      Имах подобен проблем - на бензиностанцията след като заредих - цък... и нищо. Лоста на автомата ми дойде наум и на мен, но ядец. Направи ми впечатление, че като завъртя ключа, светваше лампичката за спирачките. Размърдах лоста на ръчната, но нищо. Имобилайзера - изключвам с дистанционното - пак нищо. Оправи се като заключих с дистанционното, след това отключих и бръм-запали. Не знам от какво беше, не се е повтаряло.
                      Абсолютно същото ми се случи 3 пъти и на мен. Всичко бе в рамките на седмица и след това не съм имал проблеми.
                      Отказваше да върти, дори след като е току що изгасен и топъл още (точно след зареждане на бензиностанцията). Поиграх си с дистанционното и взе та запали. Другия път си играх с дистанционното но не се получи, просто пробвах пак след 2 минути и си запали.
                      Вероятно е този датчик, който казвате.
                      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                      0888/00-55-37

Коментар

Имах подобен проблем,или поточно зачатък.Палеше понякога на второ завъртане на ключа.С приятел пуснахме един кабел директно от стартера до акум. за такива случаи.Оттогава не го направи нито веднъж,но ако посмее имам решение.Мисля,че не пречи да опиташ и ти,не иска много време и ресурси.
                        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

При мен 1 път го направи сега в снега, просто размърдах лоста на скоростите в всички положения и запали.

Коментар

Може да са свършили четките на стартера. Свършват изведнъж, от раз без да предпологаш. Както си е въртял нормално и следващия път стартера просто го няма.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Преди малко пробвах да го лашкам и да размърдам лоста на автомата - не мърда от Парк. Даже копчето отпред на лоста не може да се натисне. Малко по-късно ще организирам отбор юнаци да го лашкаме и да видим какво ще стане.
                              Walter Rohrl

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X