Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене при темепратури под 0 градуса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трудно палене при темепратури под 0 градуса.

Тук ме хвърли в тъча... идея си нямам с колко глави е?!

Коментар

Нали си сменял свещи.Мисля 2.5 да беше със 4 глави който се слага на алфа и войджер ако не греша тоя 3.1 не го знам но няма значение мисълта ми беше че симптомите си приличат със мойте премеждия аз така се чудех както казва един приятел тя сама ще си покаже каква и е болката

Коментар

Първоначално публикуван от Velin Hristov Преглед на мнение
        Тук ме хвърли в тъча... идея си нямам с колко глави е?!
        Преди да се тормозиш с колко глави е, трябва да се проверят тия работи, които ти казаха по горе колегите, а именно подгревателната система и горивната система - за нехерметичност.
        Като се проверят и всичко е ОК, тогава се правят следващи стъпки.

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
          Всичкото това претрисане на мотора по мое наблюдение е от разпръсквачите.Имам едно Пежо 1.9Д кво ли не му правих и като смених разпръсквачите на дюзите и ги регулираха сега е оса!!!Ако е от свещи и две да има изгорели още като припали и вдинге над 500 оборота и трябва да се самозапали нафтата макар и не загряла .Има и нещо друго:ако няма достатачна компресия и не може да нагнети до необходимото за нафтата да се самозапали.
          Не съм запознат с тия разпръсквачи, но при повечето 3.1 на VM причината в повечето случаи е или подгряване или въздух по горивната система. А и нафтата ако няма температура на 2 цилиндъра и с най- перфектната компресия ще и трябват няколко оборота докато я разпали, за това и притриса и си личи че не се запалва първите 5- 10 секунди. При CR дизелите май температурата няма особено значение ако компресията е добра, но тука с тая помпа и разпръсквачи това е основно.
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Преди да се тормозиш с колко глави е, трябва да се проверят тия работи, които ти казаха по горе колегите, а именно подгревателната система и горивната система - за нехерметичност.
            Като се проверят и всичко е ОК, тогава се правят следващи стъпки.
            Миналата зима моя палеше само като е топъл, студен 2 пъти му правих стартера. Накрая Андро реши проблема - пикаеща дюза.
            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

В моя случай обаче са 2 пикаещи дюзи(последните 2 от към купето). Едната сълзи леко, а другата доста си капе ако го настъпя и ми е доста интересно къде отива тая нафта като в гаража ми нямаше нито 1 капчица от каквото и да е било освен от към ауспуха. Оставил съм го сутринта при един майстор и утре ще видим, може и друго да излезне.

Коментар

Първоначално публикуван от Velin Hristov Преглед на мнение
                В моя случай обаче са 2 пикаещи дюзи(последните 2 от към купето). Едната сълзи леко, а другата доста си капе ако го настъпя и ми е доста интересно къде отива тая нафта като в гаража ми нямаше нито 1 капчица от каквото и да е било освен от към ауспуха. Оставил съм го сутринта при един майстор и утре ще видим, може и друго да излезне.
                При мен това беше. Топъл си палеше перфектно, ама престои ли и няма палене и после като запали едни яки пушаци ...

Голям боклук са тия джипове, още си бия главата за какво го купих
                Моя вече 1 години седи изоставен, счупиха ми се скоростите и няма задна. Тъкмо реших да го правя и някой тъпак ... да му изсъхнат ръцете ... ми спукал 2 гуми и съм го изоставил. Мисля направо на вторични суровини, такъв боклук просто няма ...
                Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                  При мен това беше. Топъл си палеше перфектно, ама престои ли и няма палене и после като запали едни яки пушаци ...

Голям боклук са тия джипове, още си бия главата за какво го купих
                  Моя вече 1 години седи изоставен, счупиха ми се скоростите и няма задна. Тъкмо реших да го правя и някой тъпак ... да му изсъхнат ръцете ... ми спукал 2 гуми и съм го изоставил. Мисля направо на вторични суровини, такъв боклук просто няма ...
                  Аз си ги събирам .Плащам го на килограм по курса за деня.
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Това е много крайно.Мисля,че на части ще заинтересуваш много хора.
                    Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Мисля направо на вторични суровини, такъв боклук просто няма ...
                      Джипа може да се направи. Проблема е, че ще струва пари. Предвид амортизацията на цялата конструкция и последващото каскадно разрушаване на основни агрегати и възли, никой не може да ти каже цената, която ще задържа тая машинария на пътя.
                      Ако те кефи и намираш някакви достойнства на джипа плащаш цената, ако не, продаваш/подаряваш.
                      Нищо необичайно за настоящата действителност.
                      Поздрави!

Коментар

Наскоро ме ухапа едно дърво и с големи пазарлъци свалих един стоп от 120 на 70 лева, така че по-добре си изкарай пари от него защото боклука за един е злато за друг. Моята джипка вече е супер дюзите са направени(нямам си на идея как ги е кърпил тоя ама уж ми даде гаранция 1 година че ако стане нещо ще ми ги направи без пари). Плюс това 1вата ми свещ е околко 1-2 сантимерта по-къса от останалите, но както и да е сега джипа пали и с малко подгряване!

Коментар

Аз щом съм го купил значи ми харесва, даже днес си гледах едни снимки от зимата при дядо Владо и ми дожаля и ми се прикара. Най-вероятно ще го направя, но сигурно ще е на есен
                          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Аз щом съм го купил значи ми харесва, даже днес си гледах едни снимки от зимата при дядо Владо и ми дожаля и ми се прикара. Най-вероятно ще го направя, но сигурно ще е на есен
                            A така! Щом ти харесва може да се направят много работи за тоя джип и да стане вярно да ти харесва. Базата я имаш и е здрава, а това е основното. Имаш достатъчно време да градиш концепции и да мислиш по въпроса.

Коментар

Според мен основната причина да не пали при >-10-15гр.е качеството на бъл.дизел. Ако има и др.причини,те ще се появят и при -5,0,или 2 градуса.Особено ако е разхерметизирана системата няма да запали и при +20гр.

Коментар

Аз залагам 90% на износени повдигателни пръти!
                                ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X