Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене при темепратури под 0 градуса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трудно палене при темепратури под 0 градуса.

Здравейте, млад собственик съм на Grand Cherokee 3.1 TD в последния месец при температури под 0 градуса джипката пали много трудно. Запали ли, вдига бавно оборотите и двигателя притриса (все едно има изгоряла свещ и не пали някой от цилиндрите) с подаване на гас и притрисането изчезва плюс това излиза доста сиво-бял пушек. При температури под 10 градуса обаче паленето става доста трудно. Джипа пали само ако му се даде рязко газ и пали... но днес и така запали доста трудно. Като е на стартер вдигаше 500 оборота и до там падна голямо мачкане на газта докато запали. Благодаря ви предварително за съветите които ще ми дадете, защото вече взех да не издържам на тия мъки!

От: Трудно палене при темепратури под 0 градуса.

Сам си написал "изгоряла свещ". Провери свещите и подгрявай по-дълго, като начало.
    Любомир Бончев 0889216605
    Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Първо- голяма грешка че я пипаш тая газ!!! В никакъв случай и на топъл и на студен двигател не пипай педала на газта, още повече когато запалиш и не са разпалени тия цилиндри, заради които притриса! Очевидно трябва да отидеш да ти видят кои са изгорели и да ги смениш и да ти проверят маркучите за нафтата покрай помпата, пък и евентуално една центровка на помпата! Защото ако не се оправи само от смяната на свещите, значи от някъде дърпа въздух и трябва да се отстрани. Това е основноте, няма какво да го мислиш, ако ти трябва майстор, тук във форума има достатъчно, ако си около младост, пиши да те насоча.
      R 727cc BB KIT
      ZJ V8
      WK2 V6

Коментар

Греене му м...та.Поне при мен е така.Само с едно подгряване на -18 от първият път неще.Подгрявам три пъти за по 15-20 сек. и си е пич.Но си зависи и от нафта.

Коментар

Свещите са здрави затова казвам все едно има изгоряла свещ. Проверил съм ги, от Стара Загора съм и до сега не съм случил на майстор на Джипката.

Няма изгорели свещи, проверил съм ги. Белия пушек ме притеснява да не би да има вода в цилиндрите и от къде може да е тя?
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-02-12, 03:00.

Коментар

Както ти е написал колегата по-нагоре, при тези температури подгрявай два-три пъти преди да запалиш. Аз също мисля, че трябва да си провериш свещите.

Коментар

Те ако не работят 2 свещи, колкото и да подгрява, пак ще си тресе докато ги разпали тия 2 цилиндъра...
              R 727cc BB KIT
              ZJ V8
              WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                Първо- голяма грешка че я пипаш тая газ!!! В никакъв случай и на топъл и на студен двигател не пипай педала на газта, още повече когато запалиш и не са разпалени тия цилиндри, заради които притриса!
                Защо? При палене компютъра прави точно същото - подава всичката газ, докато засече че двигателя е запалил. Това на двигателите без жило на газта де.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първо- сам си отговаряш... съответно не е нужно (и не подава всичката газ). А второ точно защото компютъра се бърка като се засече със сигнала от педала на газта. На моя веднъж съм му подавал газ да запали и ефекта беше че докато не оставих педала на мира, не щя да запали. В момента в който пуснах газта запали на 1 оборот.
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Проверка на двата бушона на свещите.Проверка на кабели-лули и букса.
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

Днес като го запалих съвсем случайно го обиколих и видях, че е пръска от ауспуха нещо като масло. Възможно ли е да е антифриз и от изгорелите газове да става черен на цвят, защото преди 1 седмица доливах вода в разширителното казанче и днес видях, че е намалила отново. Ако е пукната глава или гарнитура и да примесва антифриза и водата в цилиндрите?

Коментар

Ако е антифриз обикновено пуши бяло (да не се заблудиш от изпаренията сега в тоя студ). А за доливането и аз доливам на 3- 4 месеца антифриз, не знам къде отива, ама за тоя период си доливам между 0.5 и 1 литър, а нямам признаци за теч или по- сериозен проблем. Другите с 3.1 да споделят им ли го това доливане при тях на няколко месеца.
                        R 727cc BB KIT
                        ZJ V8
                        WK2 V6

Коментар

Всичкото това претрисане на мотора по мое наблюдение е от разпръсквачите.Имам едно Пежо 1.9Д кво ли не му правих и като смених разпръсквачите на дюзите и ги регулираха сега е оса!!!Ако е от свещи и две да има изгорели още като припали и вдинге над 500 оборота и трябва да се самозапали нафтата макар и не загряла .Има и нещо друго:ако няма достатачна компресия и не може да нагнети до необходимото за нафтата да се самозапали.
                          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от Velin Hristov Преглед на мнение
                            изчезва плюс това излиза доста сиво-бял пушек
                            Направо на вода отиват неща...

Коментар

Колега не искам да те плаша ама при мен така губеше антифриза на месец един два литра диагнози хиляди и като свалих главата спукана между всички цилиндри но изпускала само на първи цилиндър преди това не загряваше държеше си нормална тепература джипа е витара 2.0 тди.Сутрин като я запалех имаше някакво редене на цилиндрите от антифриза във първи цилиндър.А това твойто не е ли със няколко глави или бъркам със 2.5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X