Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки Лимитед 5.2 не пали след дълъг престой, защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки Лимитед 5.2 не пали след дълъг престой, защо?

Привет на всички!Моля за съвет и помощ.Ето и историята:
    Станах собственик на Джип Гранд Чероки лимитед 5,2,осмак.-подари ми го мой приятел,който не го е карал повече от година-хем да не му пречи в двора,хем на мен ми трябва.Джипа не е в перфектна форма,но далеч не е някой"таралясник".Предвид това,че е "за мерси"-си заслужава малко инвестиция в него.А относно избора ми на Гранд-знаете как е-засърби ли те,няма спирка.............
    Та:
    Днес разринахме снега от него,наляхме му гориво А-95Н.Понеже както споделих -нее пален от много време,акумулатора беше заминал.Бяхме се подсигурили с едно "биче".Подадохме напрежение,както си е по книгите и.........нищо! Никакъв признак на ток.Нищо по таблото не светна,нито мотора мръдна.Опитахме пак-нищо.Свалих акумулатора от моята кола и го сложих-същото.Няма ток до таблото ли,друго ли-нямам идея!Първоначално имах намерение да го закарам до някой сервиз,ама нали е автомат-няма как да го кача на репатрак.
    Молбата ми е,ако някой знае какъв би могъл да е проблема да сподели,или ако има телефона на някой майстор-авто електричар,да го погледне на място.Автомобила се намира във Владая-София. Който съдейства-печели бира и скара от мен!
    Поздрави!

От: НЕМОГА ДА ЗАПАЛЯ ДЖИПА СИ - ГРАНД ЧЕРОКИ ЛИМИТЕД V8 5,2

Първоначално публикуван от krum.rangelov Преглед на мнение
    ама нали е автомат-няма как да го кача на репатрак.
    Раздатката на N, не можете ли да я включите без да е запален ? Трябва ви акумулатор с голям стартов ток - над 800 А, сигурни ли сте, че сте пробвали с правилен ?
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Димата и дядо владо са хората.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Раздатката на N, не можете ли да я включите без да е запален ? Трябва ви акумулатор с голям стартов ток - над 800 А, сигурни ли сте, че сте пробвали с правилен ?
        Чак пък 800 ,това компресията му е 9:1 и с на половината ток му е достатъчен.Не са направили добър контакт щом при добавяне на стартерното у–во нищо не е светнало по таблото.

Коментар

Голям не голям, колкото и да е стартовия ток, все ще светне нещо из купето. Най-вероятно има проблем с някой кабел, вижте 1-во масата как е, дали изобщо има такава и ако не е от това, много вероятно плюсовият кабел да е окислил или някаква подобна магария и да не прави контакт от което. За друго смислено не се сещам честно казано, но аз все пак никак не си падам капацитет по тоците в кой да е лек автомобил. Ще ви трябва мултимер или контролна лампа за целта.

Коментар

Изгнила маса или нещо такова. Мерете дали има връзка между клемата на минуса и корпуса.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Записвам се да следя темата.
              Може да звучи смешно, но огледайте дали мишки не са прегризали някой кабел - без майтап, на мен ми бяха подарили преди време един Опел - като отворихме капака след повече от година не-палене - от вътре изскочи един огромен плъх, изкара ми акъла

Коментар

За всеки случай размърдайте и лоста на скоростите.

Коментар

Ако е лоста ще му светва поне таблото и само стартера няма да върти.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако машината не е карана и е седяла маса време, много е вероятно да и липсва маса, както вече писахме, ако не е +. Това дали върти или не е отделно и след като се подаде ток към кой да е консуматор, ще се разисква също. Вероятно обаче ще си запали, просто няма контакт. Колегата Джамбазов писа, мерите - на акомулатора с клемата закачена към блока на двигателя.

Коментар

Не пречи да се качи на репатрак,ако разбира се нищо друго не помогне-просто лоста на неутрал и сте готови,но съм сигурен , че с дадените по-горе съвети ще се справите и без!!!
                      Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        Ако машината не е карана и е седяла маса време, много е вероятно да и липсва маса, както вече писахме, ако не е +. Това дали върти или не е отделно и след като се подаде ток към кой да е консуматор, ще се разисква също. Вероятно обаче ще си запали, просто няма контакт. Колегата Джамбазов писа, мерите - на акомулатора с клемата закачена към блока на двигателя.
                        +1 няма маса щом нищо не свети след като завъртите конт.кл
                        я закачете един кабел от минуса към корпуса и вижте дали нещо ще светне.
                        ПАВКО
                        0888802068

Коментар

Съгласен за масата или за някой от двата дебели кабела от акумулатора. Купете си един мултицет за 8лв от Метро, включвате го на 20V право напрежение и мерите:
                          а) червена сонда на + на акумулатора, а другата на масата на двигателя.
                          б) червена сонда на - на акумулатора, а другата на масата на двигателя
                          в) червена сонда на + на акумулатора, а другата на "+" терминала на кутията с предпазителите в двигателното
                          г) червена сонда на - на акумулатора, а другата на "+" терминала на кутията с предпазителите в двигателното
                          * - докато мерите, трябва да сте на контакт, без значение има ли нещо на таблото или не

Като ми кажеш 4-те отчетени стойности, ще ти кажа какъв е проблема

Коментар

Замря леко темата от към автора, сигурно се е оправил вече, след като му писахме 10 пъти едно и също, с вариации.

Коментар

Последна активност: Днес 10:02

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X