Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем в скоростите на Гранд 5,9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем в скоростите на Гранд 5,9

Какво точно е маслото? Марка / вискозитет / клас ... ?

Коментар

E, какво толкова - щом масло на Приста е одобрено от Мерцедес!!! за някои техни кутии,

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:034.jpg
Прегледи:1
Размер:85.3 КБ
ID:5341103

защо трябва да има проблеми твоя приятел с масло на Плама. Дай малко повече инфо за маслото, това ли е: http://www.glubricants.com/product.php?product=18

Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от vladi314283 Преглед на мнение
        Колеги имам приятел който от 10 години кара гранд чероки и то само с масло на плама плевен в скоростите.Кажете за какво говорим?!Преди караше 5,2 ,а сега 5,9.Евтино българско масло без да има проблем със скоростите!
        И аз имам една насипна скоростна кутия в работилницата. От масло Мерцедес. Утре ще ти я снимам да видиш за какво става дума .
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Нямам джипка, но последно време чета активно раздела за JEEP и май повечето аварии със скоростите са се получили след употреба точно на такъв Декстрон, нека по-запознатите да кажат...

Коментар

Първоначално публикуван от batececo Преглед на мнение
            Нямам джипка, но последно време чета активно раздела за JEEP и май повечето аварии със скоростите са се получили след употреба точно на такъв Декстрон, нека по-запознатите да кажат...
            По запознатите нямат приятели, които си карат безаварийно с масло от Плама. Даже напротив.
            Просто колегата трябва да прочете линковете, които колеги най-добросъвестно му изпращат.
            Но може и по трудния начин. За съжаление, той е по-скъп.

Коментар

Нищо не казвам просто споделям с вас...нали за това са тия теми.Факт е че Гранда се движи с българско масло повече от 150 000 и кутията му работи перфектно,говоря зя 5.9, а преди това 5.2 - то може и повече.

Коментар

Когато фактите говорят, трябва да замълчим и да наведем виновно глава.
                Някакси от самото начало предчувствах, че темата ще се развие в тази посока.
                Какви глупаци сме били тука 200 и повече човека от форума, да харчим луди пари за Мопар.

Коментар

Никой не съм нарекъл глупак!Написах го вече....просто споделям с Вас!Аз също ще налея Мопар в скоростите които довечера ще бъдат готови предполагам.Никого не съм искал да обидя!Просто това е факт,което споделих с Вас.

Коментар

Стане ли дума за масло и веднага: Мопар... А тези които не караме с Мопар и изминаваме доста километри какво...? Колегата иска помощ със съвет или контакт с механик, тука летят мнения за масло.
                    Пробвай на тел. 0889 795 984, може да ти каже нещо дистанционо, той е в Сф. Казва се Боби
                    GRAND 3.1 за кеф
                    А 3 1.8 5v за адреналин
                    VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

bakobako
                      ....Вие, които не караTе с Мопар и изминаваTе доста километри...?
                      поне проверявате ли използваното от Вас масло /ATF/ дали отговаря на изискванията на производителя и дали е сертифицирано от него? Защото инженерите от Chrysler са предвидили на какви спецификации трябва да отговаря използваното масло. Има доста производители на ATF и тези от тях, които имат такъв продукт отговарящ на изискванията, са включени в съответния списък на лицензирани от Chrysler /Licensed ATF+4® Brand Names/ Ако маслото /ATF/, което смятате да налеете в кутията присъства в този списък, значи няма никакъв проблем да ползвате продукт от такъв производител. А тези от MOPAR и без това са фирма, която опакова а не произвежда конкретните продукти. С името си обаче, тя дава гаранция , че продуктът в опаковката е със съответното качество и отговаря на изискванията.
                      И когато смело даваме съвети, може би трябва да предвидим и какви могат да бъдат последствията от тях, както и евентуално за чия сметка ще са те!
                      Поздрави!
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Момчета, този спор се води вече за 4ти път в нашия раздел.
                        Винаги ще има хора които държат да са с Мопар, и които не държат на това.
                        Няма смисъл да продължаваме, има достатъчно инфо всеки сам си преценява!
                        Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Бях обещал снимки на повредена автоматична скоростна кутия .

Коментар

Може ли да се познае каква е евентуалната причина за повредата - дали е от лошо масло, несмяна на масо, много тормоз или много километри или просто автоматите са си така?

Коментар

Като гледам снимките не виждам никаква повреда.
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Кутията е повредена от неправилно масло.
                                Темата се разви в посока "чудесии", та не ми се коментира.
                                Успех в ремонта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X