Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не сработва алармата при отваряне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не сработва алармата при отваряне

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    А пробва ли със затворени врати и отворени прозорци да отвориш вратата, като бръкнеш през прозореца? Защото се съмнявам, че ключалката при отворена врата не превърта и всъщност алармата не е активирана.
    Не се съмнявай, точно така се оказа! Благодаря за насоката. Кабелите в ключалката при завъртане на ключа на шоф. врата деактивират алармата. Обаче с отворен прозорец не можело при застраховката, трябвало при затворена . Понеже не ми се разглобяваше вратата само заради тая тъпотия, извиках на помощ пословичната българска изобретателност, и минах с помощта на 2 дистанционни .

Първоначално публикуван от danimaniakov Преглед на мнение
    А как мога да анулирам алармата,че моята ми варти едни номера,та ме поберква,отваря и затваря,когато иска,смених батериите на дистанционното,същата работа,с малко подобрение.После установих,че когато не отвори,разглобявам дистанционното,с цел прекасване на вразката,след като го сглобя отново,заработва,но неизвестно за колко време.Разкачих кабела на ключалката на шофьорската врата,никакъв ефект,та ако можете да помогнете с някакав съвет или каде се намира оригиналната аларма и как да я анулирам тотално,че ми скаса нервите.Jeep-a e 5.2 ZJ 97-a
    Според мен първо разбери къде е проблема. Като отвориш, палиш с ключа, а дистанционното го хвърляш у вас, далече от колата. Ако пак го прави, проблема е в алармата и я сменяш/поправяш (някоя лоша връзка може да е). Ако не го прави, търсиш ново дистанционно или минаваш с поялник всички връзки на наличното.
    Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Първоначално публикуван от danimaniakov Преглед на мнение
      А как мога да анулирам алармата...
      Бих те посъветвал да не ровиш алармата сам, за да не станеш пешеходец в неочакван момент. Поръчай първо едно ново дистанционно (или пък да ремонтират старото, ако предлагат такава услуга) при представителя на Jeep в твоя край.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги, виждам че темата е подходяща и аз да попитам нещо, защо като заключвам и отключвам със заводската аларма нищо не издава звук. Аз също пробвах да отключа шофьорската врата с ключа и никакви проблеми - нито мига, нито свири. С другата врата не съм опитвал.
        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002'
        Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

От менюто над огледалото се настройва мигането на мигачите при отключване и заключване, а за звук май няма опция
          GRAND 3.1 за кеф
          А 3 1.8 5v за адреналин
          VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Напротив, има! Ако в стандартните менюта за настройки на EVIC /информационния дисплей над огледалото/липсва менюто SOUND HORN WITH LOCK?

то трябва с DRBIII scan tool /OBD II/ да се променят едни настройки в Body Control Module (BCM). В менюто за регионалните настройки - Country Options, /Local Options/ от - USA/Canada да се смени на Europe. Тогава на дисплея се появява меню с опция за избиране дали да има звуков сигнал при заключване и отключване:

Ако опцията е в позиция YES, то ще има и свиркането при заключване/отключване.
            Успех!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Влез в колата,заключи от вътре с дистанционното,изчакай 10-15секунди и отвори вратата с ръчката.Тогава че чуеш силата на алармата.

Коментар

Крайно време е да приключа темата. Направих го вече по културния начин. С помощта на малко четене намерих кабела, който е вързан към ключалката - един лилав с жълта линия. Клъцнах го там, където излизат от вратата. Реших след прегледа при застрахователите да си го свържа пак, но се забавих. Тия дни обаче някой ръчкал ключалката и счупил ключ вътре, та мисля да си оставя кабела прекъснат и винаги да вие при отваряне на вратата.
                Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X