Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не сработва алармата при отваряне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не сработва алармата при отваряне

Здравейте, не искаха да ме застраховат по Каско защото не работела алармата Джипа е със заводската аларма. При включена аларма и отваряне на пасажерската врата с ключ алармата свири. При отваряне на шофьорската врата с ключ алармата се изключва и не свири. Предполагам, не трябва да е така, иначе каква полза от тая аларма? В една тема тук пишеше за някакви жички в ключалката, освен тях, какво друго да проверя? Не ми се слага допълнителна аларма да ми разбутват джипа...
    Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

От: Не сработва алармата при отваряне

Има ли и други застрахователи около теб?
    Аз застраховах моя миналата седмица в Алианц, но никой не ми гледа къде сработва аларма и къде - не. Дори не стана дума за аларма.

В интерес на истината по това време още не знаех, че джипа е със заводска аларма.
    Усетих един тънък момент, когато ми казаха, че понеже е с десен волан ще имам 30% само участие, но реших да преглътна.
    Застрахователчето така и не можа да ми обясни, каква е разликата за краДеца дали ще разбие дясна врата или лява...

Та по темата, пожелай му късмет и отиди при друг

Коментар

То да им пожелая, ама... жената отишла да застрахова колата, дала парите, после отишла да снимат колата и там ония се заяли. Та сега въпроса е как да я оправя алармата, че все пак си трябва да работи.

LZ1POP

Коментар

Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнение
        То да им пожелая, ама... жената отишла да застрахова колата, дала парите, после отишла да снимат колата и там ония се заяли. Та сега въпроса е как да я оправя алармата, че все пак си трябва да работи.
        Махни кората на шофьорската врата.
        От ключалката излизат два кабела. В централната част на вратата е буксата.
        Откачи буксата.
        Вече имаш аларма която се активира дори след отключване с ключ.

Коментар

Застрахователите неуважават заводските аларми !
          Лудак

Коментар

Интересно ми е кои са тези застрахователи.
            Моята аларма също се деактивира при отключване с ключа на шофьорската врата, колата (киа спортидж) така си излезе от магазина
            пък никога не са ми правили проблем за това...
            Да ти връщат парите и иди при друг застраховател
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Аз съм правил следната демонстрация:

1. Сваляш прозореца до долу;
              2. Заключващ с алармата;
              3. Протягаш се и отключваш вратата отвътре, след което отваряш вратата с дръжката отвън и алармата писва (действието е аналогично на счупване на ключалката)

Другият вариант е да им предложиш да си разбиеш ключалката за да покажеш, че алармата работи и те да покрият разходите.

Трети вариант е да използваш аларма "под наем" за пред "пишман застрахователите" от хора които поставят аларми (ако са свестни имат такива оборотни, знаят как се монтира и после си я взимат)
              YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
              XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
              WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
              KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                .

Добре дошъл!
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Махни кората на шофьорската врата.
                  От ключалката излизат два кабела. В централната част на вратата е буксата.
                  Откачи буксата.
                  Вече имаш аларма която се активира дори след отключване с ключ.
                  Ахаа... Виж, не се сетих да пробвам да натисна копчето на датчика за затворена врата и така да заключа, и после да го пусна. Ще пробвам да им покажа и номера със затворения прозорец. Все пак, след като заводски е така, би трябвало да го признаят. Застрахователя е Армеец, по-точно тюфлеците в Люлин 9. От застрахователя съм доволен, ама не и от конкретните тюфлеци. Нямат подход към клиента както в другите им представителства.

Благодаря за отговорите, сега почвам да търся тема как да махна корите на вратата с минимални поражения.

LZ1POP

Коментар

Най-добре е да си купиш предварително щипки. Колкото и да внимаваш, пак ще се счупи някоя. Кората на шофьорската врата я махах два пъти, и двата пъти по една счупена. И изненадващо, си стои много добре без две щипки. После си купих, ама не ми се разглобява специално да ги слагам...та си карам така. Виж това http://www.youtube.com/watch?v=yTSJAWwp_Qw и това http://www.wjjeeps.com/doors/doorpanel.htm
                    Успех...
                    Последно редактирано от Radosl81; 13-12-11, 17:46. Причина: с
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                    0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Благодаря, ама май няма да махам кората. Натиснах копчето на датчика за вратата, и така заключих. Лампите загаснаха, червеното замига, все едно всичко е затворено и заключено. Като пуснах копчето обаче, алармата се дезактивира и лампите светнаха, без въобще да пипам ключалката. Другия вариант е да вържа копчето от пасажерската врата и това за шофьорската заедно, та като се отвори някоя от тях, да пищи. Или да си сложа допълнителна аларма?

LZ1POP

Коментар

Колкото по- малко аларми - толкова по- добре
                        Обясни им, че това е заводска аларма и така си работи, а не е дефект в твоята специално.
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Направих опит и с другите врати - натискам датчика, пускам алармата, пускам датчика - никой! Дори и при пасажерската, която пищи като се отвори с ключ, но не пищи ако се отвори без ключ!! В ръководството на колата тези особености не са споменати, та не съм сигурен дали заводски е така, все пак много тъпо би било!

LZ1POP

Коментар

А пробва ли със затворени врати и отворени прозорци да отвориш вратата, като бръкнеш през прозореца? Защото се съмнявам, че ключалката при отворена врата не превърта и всъщност алармата не е активирана.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

А как мога да анулирам алармата,че моята ми варти едни номера,та ме поберква,отваря и затваря,когато иска,смених батериите на дистанционното,същата работа,с малко подобрение.После установих,че когато не отвори,разглобявам дистанционното,с цел прекасване на вразката,след като го сглобя отново,заработва,но неизвестно за колко време.Разкачих кабела на ключалката на шофьорската врата,никакъв ефект,та ако можете да помогнете с някакав съвет или каде се намира оригиналната аларма и как да я анулирам тотално,че ми скаса нервите.Jeep-a e 5.2 ZJ 97-a

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X