Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един V8 5,2 MPI в бойните редици!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Още един V8 5,2 MPI в бойните редици!

Предния го мерих с рулетката-там си е! На задният,като сложа рулетката-близо 3см.в дясно! А и на стенда си го показва толкова.Разлика между предния и задния 28мм.
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Марто, как коригирахте кастора при този лифт ?
      Може би се е увеличило натоварването върху кормилната щанга и това е довело до разбити накрайници ?
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Нека и Хънтъра да каже - как е, след като го "поразтъпка" на Лазарово.

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Марто, как коригирахте кастора при този лифт ?
          Може би се е увеличило натоварването върху кормилната щанга и това е довело до разбити накрайници ?
          Днес или утре ще видим как стои момента с накрайниците. Кастора е в норма.

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
            Нека и Хънтъра да каже - как е, след като го "поразтъпка" на Лазарово.

Като изключим Шими-то на асфалта, колата се държи перфектно извън пътя по моя преценка, на Хънтъра и Иван Керчев също им хареса как работи окачването. Като цяло автомобила е в отлична форма (изкачва баира където е ситуирано спускането в Лазарово на 2-ра бързи без да се замисли даже)...
            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 14-05-12, 07:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Като изключим Шими-то на асфалта, колата се държи перфектно извън пътя по моя преценка, на Хънтъра и Иван Керчев също им хареса как работи окачването. Като цяло автомобила е в отлична форма (изкачва баира където е ситуирано спускането в Лазарово на бързи без да се замисли даже)...
              Нютони Марто ,нютони.....

П.ПТ ази седмица щи звънна да пиеме по нещо
              Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                Нютони Марто ,нютони.....

П.ПТ ази седмица щи звънна да пиеме по нещо
                В случая визирам работата на автоматичната скоростна кутия и виско муфата на раздатката. Нютоните са си нютони - вярно е, ама трябва и да има нещо работещо, за да ги предава на гумите...

Коментар

В случая визирам работата на автоматичната скоростна кутия и виско муфата на раздатката. Нютоните са си нютони - вярно е, ама трябва и да има нещо работещо, за да ги предава на гумите...
                  Як мотор + як автомат = Мнооого фън
                  Як мотор + як автомат + ненормалник (като на снимката по горе) = Много екшън

Квото и да прайш по джипара не сменяй автомата !
                  Лудак

Коментар

За отпред до 4" лифт не ви трябва дълга щанга а само планка за смъкването на щангата. ето като тази https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...t/_MG_6203.jpg
                    А от зад сложихте ли планка на задната напречна щанга ?
                    LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                      Як мотор + як автомат + ненормалник (като на снимката по горе) = Много екшън
                      Ей сега ти се изчерпаха наличностите Ще бъдеш злобно глобен Нека Марто да каже че съм го карал кротко, даже и гледах боята да не одраскам!
                      Иначе на пробите- аз бавно по хълма, Керчев със "всичката гасссс". И при двата случая мулето се катери като на шега. Единствено към гумите имам нещо "напреки" но това си е мое лично мнение. За предназначението на джипа са си добре. Имаше и още един изпробващ но той надали ще даде мнение тук За шимито: На отиване към Лазарово се явяваше сравнително рядко м/у 30 и 60 км/ч. На връщане почна при всяка неравност и качи и до към 70 км. да го има. На магистралата се появи вече и над 110 та ми станаха топките на сливици в един момент Бях като бито куче от нерв и напрежение като се прибрахме. Мисля че Пламен Кинекс ще даде вярна насока за решаване на проблема че той го е ял тоя в едни по-стари времена.
                      Последно редактирано от derhunter; 14-05-12, 09:36.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

За сега нещата вървят към неправилно монтиран панхард за което вината е изцяло моя - не събрах достатъчно инфорамция относно "кое и как"! Взеха да се появяват допълнителни планки, че и концепции за пълно обръщане на монтажа. Оказа се, че щангите не са пипани в България - взел съм ги във вида в който са пристигнали от САЩ - свалени са от ZJ с лифт 4"... Относно "шими-то" - предполагам, че неправилния монтаж е причината да се разбие нещо по предницата и от там да идва целия кючек, както и по-късната му поява и прогресия във времето! Ще има консултации този път и всички грешки ще бъдат поправени.

Коментар

И така - върнахме оригиналния панхард на мястото му - шимито изчезна! Има едно хлопане по предния мост но обстоен преглед не можа да открие нещо разбито и за смяна! Имам съмнения за "тръгнали" тампони на носачите, но времето ще си покаже... За сега толкоз! Няма да го барам повече за момента...

Коментар

... Всичко е в процес на поръчка от САЩ и трябва да е тука месец април. Мисля да махна и катализатора и да опъна една хубава права тръба на неговото място. След тази интервенция вече ще съм напълно спокоен за състоянието на колата и ще мога да я вкарвам в гората, макар и не така както ми се иска. След това следва проектиране на носеща конструкция (рама) и четирилинково окачване с койловър-и. Според цената и наличния кеш ще се огледам, и за два моста Dana 60, но тях мога да ги отложа и за по-късен етап, а да подсиля оригиналните Dana 30 и Dana 44. Силовите брони, лебедката и клетка (без да си развалям интериора и комфорта) също са част от идеята. Идеалния вариант е да ги направя заедно с окачването, но пак всичко опира до парите (сигурно ще го вкарам в бокса когато имам възможност да направя всичко наведнъж)... Та така стоят нещата при мен.
                            Пристигна ли поръчката от САЩ и до къде я докарахте с този прекрасен проект?

Коментар

Ами проекта си е до там - до където съм писал последно (кинтите са кът за разлика от мерака...)! В началото на лятото смених тампоните на предната стабилизираща щанга, и биалетките (предните), както и тампоните на задните горни и долни носачи - с което доревизирах окачването на 100% и това е! Върви като презокенаски лайнер - няма хлопане, тропане, люлеене (извън допустимите норми). В гората също се държи много добре и возията му е повече от приятна - жената чак взе да се отпуска и да пуши цигари (при предния джип основно бе заета да крещи и да се опитва да слиза в движение) ...

Коментар

Да поизтупам темата от прахта... Повода е десният ми фар и по-точно счупения механизъм за регулирането му, благодарение на което фара вече тотално свети където си иска (те и толкова светят тези фарове де), и благодарение на което пък тотално ми писна и реших да сменям фаровете...

Спрях се на тези:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_5333.jpg
Прегледи:1
Размер:59.1 КБ
ID:5541591

В моя случай и късите, и дългите ще са ксенони, а габаритите и мигачите ще са LED. LED ринговете си остават! Всичко е чудесно, но тези фарове нямат собствен механизъм за регулиране и използват оригиналните такива, и се оказа, че имам проблем! Звъня на Димата да го питам къде и как да търся въпросния механизъм. Отговора беше "Забрави да намериш нов такъв! Търси по моргите!". Звъннах и на Жорката (ЦСКА) да го питам, като човек който се е ровил доста по сайтовете за части и пак същия отговор - "?!!!!!". Започнах да звъня по обяви за продажба на ZJ на части - на десетата се отказах! И от десетте места ми казаха едно и също - Колега! Първо заминават фаровете... Започнах да осъзнавам, че намирането на въпросните механизми е проблем! Същото ми казаха и от Вест Ауто и Скорпион 13. Амбицирах се и се зарових в нета! След два часа ровене като прасе в тикви успях! Механизмите на всеки фар са два - единия извършва корекции по вертикала и на английски му се вика Headlamp Adjuster Vertical Gear, а на хоризонталния Horizontal Adjusting Headlamp Gear. Има значение дали си говорим за ляв или десен фар (да се има предвид при евентуална поръчка)! Успях да намеря дори и мопарски такива:
                                http://www.jeep4x4center.com/headlam...-55055122.html
                                http://www.jeep4x4center.com/headlam...-55055121.html

На въпросния сайт се продават и само "въртоците" ако някой има нужда да замени само този елемент! С оглед на стареенето на материала от който са направени (пластмаса някаква) и лесното им чупене и без удар, както и трудното им намиране (по моргите искат да ти набутат целия фар, ако имаш късмет и намериш здрави) мисля, че тези линкове ще са полезни за доста колеги! Дано съм бил от полза.
                                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-11-13, 17:30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X