Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парно - Cherokee XJ, '88, 2.1td

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с парно - Cherokee XJ, '88, 2.1td

Как мислиш да процедираш с тая "промивка"?

Коментар

Я не се занимавай с глупости.Все съм слушал за червен пипер,оцет,цвик и тем подобни глупости,ама ленено семе не съм.Пък и какво ще промиваш като маркучите на парното са ти топли?
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от gubaku Преглед на мнение
        Вчера се видях с един приятел със същото чероки, със същия двигател - оказа се, че и при него при загрята кола долния маркуч, както и самия воден радиатор в долната си част са студени. Неговата кола има парно и също не прегрява. Може ли да се заключи, че за този двигател е нормално това радиатора долу да е студен или просто и двамата имаме някакъв проблем...
        Добавям подобно наблюдение и от личен опит.
        Парното на Черока е в ред, стрелката на температурата е в нормални граници, далеч от 100 градуса. При загрял двигател всички горни маркучи и горната част на радиатора са горещи, а долната част на радиатора е леко хладка.
        Интересното е, че когато е изгасен двигателя, при стискане с ръка на долния маркуч, се чува, че има проводимост на охладителната течност в системата.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Здравейте. gubaku, предполагам, че управлението на топло-студено, настройка на въздушния поток ти е механично. Имах същият проблем с моята Алмер-а. Но противоположния случай - духа само топло. И лятото....умирах от жега. Оказа се, че жилото за управление на топло-студено се е откачило поради скапала се скоба. Закачих го (с помощта на свинска опашка) и вече втора година не е мръднало. Отново си нагласям топло-студено според сезона.
          Поздрави.
          Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
          Nissan Almera N16 2.2 DI
          LZ1MAS

Коментар

Идеята с промивката е че има вероятност топлата вода да влиза и директно да излиза от радиаторчето, ако то е запушено. Знам че са глупости тея промивки, но съм сигурен че ако тръгна да свалям таблото за да сменя радиаторчето ще го изпочупя. Затова мисля разни мислици и премислици

Коментар

Първоначално публикуван от gubaku Преглед на мнение
              ...че има вероятност топлата вода да влиза и директно да излиза от радиаторчето, ако то е запушено...
              Ц! Няма такава вероятност,ако е запушено няма да има циркулация и единия маркуч ще е студен.Ако е малко запушено ще имаш ограничена циркулация и слабо,но някакво парно.Ще трябва да свалиш таблото.

Вариант първи-престаряла пластмаса на радиатора.Вместо да се спука и протече,се е строшила преградата м/у топлия и студения вход/изход.Водата влиза и си излиза без да "обиколи" питата.

Вариант втори(както споменаха колегите) проблем с клапата за регулация на топъл/студен въздух.Моите любимци от VAG много обичат да слагат клапи с дупки по тях и ги облепят с дунапрен.Да обаче след 15-20 години дунапрена се изронва и остават дупките и клапата вече не е клапа а много едро сито...
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

С една дума да не се надявам че без да сваля таблото ще реше проблема... Лошо

Коментар

Имам същия джип.Проблема при мен е,че без да съм пуснал парно духа топло.Когато преместя лостчето от топло към студено топлото намалява,но пак се осеща иначе парното си работи добре.Не че ми пречи,но питам дали е нормално това?Поздрави.

Коментар

При мен беше така, когато преди две години се спука старата глава на двигателя - на две места между клапаните на първи и втори цилиндър.
                    Само че, тогава при преместване на лоста към "студено", логично веднага повишаваше температурата на двигателя.
                    Т.е., ако нямаш загряване на двигателя, проблемът вероятно е в клапан, който пропуска затоплената охладителна течност през радиаторчето на "парното" дори и при затворено положение на лоста.
                    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                      При мен беше така, когато преди две години се спука старата глава на двигателя - на две места между клапаните на първи и втори цилиндър.
                      Само че, тогава при преместване на лоста към "студено", логично веднага повишаваше температурата на двигателя.
                      Т.е., ако нямаш загряване на двигателя, проблемът вероятно е в клапан, който пропуска затоплената охладителна течност през радиаторчето на "парното" дори и при затворено положение на лоста.
                      Колега благодаря за отговора.При преместване на лоста към "студено"температурата на двигателя не се повишава.Не ми пречи,че духа в купето топло особенно сега през зимата,но се притеснявам това да не е предпоставка за някакъв по сериозен проблем.Трябва ли да обърна внимание на нещо или не е проблем да карам така?Поздрави.

Коментар

честно казано не съм разглобявал парното на черок и не зная дали е на същия принцип, но ще ти кажа този проблем какво означава при аудита и фоксвагени - парното там има една метална клапа която разпределя въздушния поток дали да влиза от вън или да минава и да се топли от радиаторчето на парното, там клапата е с 2 (или 3) големи дупки и е покрита с дунапрен, само че с времето дунапрена изгаря и изчезва и съответно клапата както и да я въртиш то си духа все някакво хладко (топло).
                        Решението е разглобяване ( при което се сваля абсолютно цялото табло) - заваряване на ламаринки върху отворите на клапата и сглобяване, и всичките пасати, аудита, и голфове до към 93-5г си имат отново хубаво студено и хубаво топло...
                        Сега остава някой по- знаещ да каже дали и при черока положението е същото.
                        Или пък влез в раздела с техническата информация, свали си ръководството за XJ и провери парното на какъв принцип работи, но според мен това не може да доведе до по сериозен проблем, освен стабилно изпотяване на пътниците през лятото. Успех
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Парното на Черока е с кран който спира и пуска топлата вода от мотора през радиатора.При интерес мога да снимам едно свалено и да кача снимки (имам целия комплект табло с цялата му карантия ).Така че ако искате да видите нещо от него кажете
                          Uaz 469 2.4 D MB
                          KTM 600 ROTAX
                          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

а управлението с вакум ли е?
                            снимай го, поне на мен ми е интересно да го видя
                            колкото повече снимки толкова по добре
                            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Няма проблеми! Утре след екшана в Средна Кула ще кача снимки
                              Uaz 469 2.4 D MB
                              KTM 600 ROTAX

Коментар

Управлението е с жило и вакуми , или поне това видях
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0102.JPG
Прегледи:1
Размер:85.0 КБ
ID:5317620Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0104.JPG
Размер:56.9 КБ
ID:5317622Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0103.JPG
Размер:78.7 КБ
ID:5317621Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0089.JPG
Размер:45.9 КБ
ID:5317613Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0090.jpg
Размер:62.8 КБ
ID:5317614Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0091.JPG
Размер:37.1 КБ
ID:5317615Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0095.JPG
Размер:36.5 КБ
ID:5317616Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0096.JPG
Размер:44.9 КБ
ID:5317617Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0100.JPG
Размер:44.0 КБ
ID:5317618Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0101.JPG
Размер:33.3 КБ
ID:5317619Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0105.JPG
Размер:52.0 КБ
ID:5317623
                                Съжалявам за лошото качество но ги направих доста на бързо и то на тъмно.Ако трябва ще снимам някой от детайлите по качествено при интерес
                                Последно редактирано от Иво82; 13-11-11, 16:13. Причина: допълване
                                Uaz 469 2.4 D MB
                                KTM 600 ROTAX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X