Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парно - Cherokee XJ, '88, 2.1td

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с парно - Cherokee XJ, '88, 2.1td

Здравейте колеги,
    Откакто имам черокито, вече две години, имам нерешим проблем с парното, а именно по принцип не работи, но по някой път тръгва за кратко и пак изчезва. Мислех че е радиаторчето на парното, но и входящият и изходящият маркуч са топли, което значи, че антифриза циркулира в него. Освен това съм го продухвал със водоструйка. Сменихме термостата - няма ефект. Колата не загрява и в най-големите жеги дори и в задръствания, а парно няма дори и лятото Друго странно, което не знам дали има нещо общо, но все пак - в долната си част водния радиатор и далния маркуч от него са винаги чисто студени, въпреки че колата е загряла и горната част на радиатора пари. Знам, че на тези черокита масово им се запушват радиаторчетата на праното, но аз имам някакви съмнение и не ми се разглабя таблото без да съм сигурен.

Някакви идеи???

От: Проблем с парно - Cherokee XJ, '88, 2.1td

Няма парно, водния радиатор студен, каква може да бъде причината, освен липса на циркулация в системата?
    А за да няма циркулация нещо стои на пътя на водата. Запушване, термостат, въздух, или най лошото - изгорели газове. Обаче, учудващо е, че двигателя не загрява и не хвърля водата!
    Това сигурно ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от gubaku Преглед на мнение
      Друго странно, което не знам дали има нещо общо, но все пак - в долната си част водния радиатор и далния маркуч от него са винаги чисто студени, въпреки че колата е загряла и горната част на радиатора пари.

Някакви идеи???
      странното е, че още не се е окотил двигателя при тоя температурен режим

Коментар

Ами точно там е работата, че циркулация в системата има. Когато колата загрее и термостата отвори в разширителния съд почва да циркулира вода. Освен това, както казах, когато включа парното и входящият и изходящият маркуч на радиаторчето на парното се нагряват, което според мен значи минава топла вода през него.
        Абе всичко е много странно и противоречиво. Не надува, не загрява, не губи масло, не губи антифриз, пълни радиаторчето с вода, а парно няма. Колата я карам така 10,000км

П.С. Мислех си утре да отидя да я проверя за изгорели газове във водата

Коментар

Смени капачката, която пуска към разширителния съд и може да станат ясни нещата.
          Теста за изгорели газове е доста несигурен метод за диагностика.

Коментар

УмрелО от старост радиаторче.Вероятно счупена преграда м/у входящия и изходящия маркуч.Водата влиза и излиза без да "обиколи" цялата пита.Така и двата маркуча са ти топли и колата не прегрява..
            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Каква е тази капачка... Отгоре на разширителния съд? Но май не говориш за нея...

Коментар

Може, ама това не обяснява защо маркуча на радиатора към блока е студен.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Може, ама това не обяснява защо маркуча на радиатора към блока е студен.
                  Кой маркуч е студен?

Първоначално публикуван от gubaku
                  когато включа парното и входящият и изходящият маркуч на радиаторчето на парното се нагрява
                  "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                  Mark Twain
                  СтоЕнчA

Коментар

Долния маркуч на водния радиатор

Коментар

Здравей колега,проблема с парното не е само от питата а може и да е от клапите ,коите се командват с вакум (мисля,че при теб е с вакум).Можеш да си провериш и маркучите за вакумите,дали не са прокьсани.

Коментар

Здрасти, не са прекъснати маркучите, а клапана който "отваря" и "затваря" топлата вода е сменен с нов. Стария беше месингов и вътре самата клапа зе беше разяла. Та не е в това проблема, но така или иначе системата работи така, че когато вакуума освободи, тоест спре да смуче, тогава клапата се отваря и топлата вода тръгва, тоест ако беше от вакуумите щеше да има проблем да спра парното, а не да го пусна.

Коментар

Ми ела да го прегледаме.......
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

по принцип с удоволствие бих се запознал с теб, гледам че масово ги спасяваш колегите от форума, но съм от Пловдив, което значи че трябва да си отделя кажи речи един ден време, а пък точно сега съм зарит от работа. ще го мъча още малко сам. Почвам все повече да си мисля че е от радиаторчето на парното, ще пробвам утре да сложа една отвара, която ми казаха - 1кг ленено семе се вари в 10л вода, прецежда се и получената смес се налива вместо антифриз, кара се няколко дена и се точи. Едни специалисти ми казаха че почиствало идеално системата без риск да спука нещо....

Коментар

Вчера се видях с един приятел със същото чероки, със същия двигател - оказа се, че и при него при загрята кола долния маркуч, както и самия воден радиатор в долната си част са студени. Неговата кола има парно и също не прегрява. Може ли да се заключи, че за този двигател е нормално това радиатора долу да е студен или просто и двамата имаме някакъв проблем...

Вчера направих сместа с лененото семе, но се получи доста гъста консистенция... примерно нещо като боза и малко ме е шубе да го налея това. Някой друг чувал ли я е тази рецепта да ми даде малко смелост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X