Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Секцио :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Секцио

Е като гледам реервни части ще имам и занапред Остава само да започна, пък всичко ще става едно след друго - дойде ли двигателя ще почнат главоболията и въпросите, пък ако е дал господ акъл в моята кратуна може и всичко да стане

Коментар

Първоначално публикуван от Piperkow Преглед на мнение
      А относно тази раздатка със 6-те сателита, т.е кита за раздатката - ще потърся, но ще се радвам на малко повече информация, относно намирането му предварителни благодарности
      http://www.drivetrain.com/parts_cata...rts/np231.html

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
        Колега Марто ти винаги ме изумяваш с теориите си (незнам колко и какви двигатели си сменял и преправял , аз до момента в 3 такива филма с двигатели съм се вкарвал) Какво общо имат карданите и ЛСД със саденето на мотора от друга марка автомобил ? В случая го чака големият филм с пасването както вече каза Чавдар . Черокито с 2,5 ВМ и 4 литров двигател е с 300 Нм въртящ момент (не знам колко е на ровъра , но не мисля че е толкова ) . Аз лично смятам , че нещото което няма да издържи това е скоростната кутия защото 1во при правенето на фланеца за захвата трябва добре да се спази съосието и да се нагоди съединителя 2ро както вече казах АХ5 е слабата скоростна кутия , за садене на джиповата раздатка на ровърска кутия мисля , че ще е прекалено голяма заигравка която не си заслужава . Няма невъзможни неща , но заслужава ли си цялото усложнение е въпроса . Аз лично предпочитам да ползвам автомобил донор комплект когато правя такива заигравки и обикновено донорът ми е от същата марка .

На колегата ще пожелая успех и ще следя процеса ако го споделя ще ми е интересно .
        Не ми се влиза в спорове и мерене на "кардани" независимо кой колко смисъл вижда в постовете ми! Само обяснете на колегата, що е то "Heavy Dutyе" кардан (с двойно каре отпред) и що е то "усилени фланци", и кога и защо се слагат (освен ако колегата не смята да си търкаля джипа със заводския размер гуми и си слага "осмак" само защото го кефи звука от двигателя)и как съответно се "натъмънява" задното каре към оригиналния мост Dana 35 в случая, а аз ще си трайкам и няма да се обаждам повече (това за общото между карданите, ЛСД-тата и дифовете, и заменянето на един двигател с почти двойно по-мощен от щатния. Кой и къде каза, че са важни марката и модела на автомобила - донор?). Добре е преди да се учудвате на мнението на някой, да го прочетете внимателно (не говоря за непригодността на преправени или пригодени части и агрегати, а за издръжливостта на оригиналните такива), пък после пак казвайте, че всичко е "цветя и рози"... Слагам каса бира зад приказките си, без да съм сменял и преправял двигатели, и прочее филми в които да се вкарвам защото ми е скучно!

Поздрави
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 05-09-11, 01:39.

Коментар

Първоначално публикуван от Piperkow Преглед на мнение
          Ами момчета това е двигателчето - 3.5 арбуратр А Черокито е 2.5 - ако беше 4 литра можеше и да оставя нещата само за ремонт, но прекалено много ми се искаше да чуя V8 под капака А за скоростната кутия - още не е проблем да взема от дефендера, но там играта за мен ще е по-голяма сякаш - дефендера е постоянно 4Х4, а черокито не незнам да дойде двигателя, че още е в англия и ще почва "съвкуплението"
          Надявам се снимките да излязат
          Това дали автомобила е фул тайм (постоянно 4х4 както си се изразил ти) и парт тайм, няма нищо общо със скоростната кутия, а с раздатката и предния диф - в твоя случай (не приплъзва пущината)!

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            "... Слагам каса бира зад приказките си, ....

Поздрави
            Добре, след две седмици пак има няколко почивни дни, носи касата тук "на отговорно пазене с право на ползване" и ще можете с Ради да обсъдите на живо " Чероците " ......той тези дни освен дизеловата VМ-ска гняс се сдоби и с 4л. автоматичен, т.е. богато поле за биропиене.....
            По-горе "Щайгата" е писал 8-мак влиза, още поече на купето има заводски предни и задни отвори за захващане на тампони (малък и голям мотор) ......а защо "сади" поангличанчен GМ ( ровърския осмак) на Краислерска база не ми е ясноКрайслер си имат 5.2 и 5.9 осмаци и трябва нищо с нищо да не пасне......
            На скоростната опашка ще сложи феродов диск от "Черок" за да съвпадат шлиците, него ще го притиска "слънцето" от "ровърския" мотор към маховика на "ровъра", аксиалния лагер заради вилката пак от "черока" Стартер по-вроятно "ровърския" (заради маховика) Фланец между кутията и двигателя неизвестна кройка т.е. най-лесно е мотора и кутията да се съберат извън колата, да се отстранят всички малформации възникнали в резултат на това съвокупление, после кутията да се захване на колата да се сложи вече напаснатия мотор, и тогава да се започне секса с тампоните на мотора, после генерация, горивопроводи, охлаждане, ток.
            П.П. Марто помислете и за дедо той бира не пие, че му горчи, няма ли нещо на по-твърд алкохол да се обзаложите, че и аз да облажа старата си душа
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Mарто къде отиде ти бре човек.Човека (Пиперков) си каза в началото,че си е купил ровърски осмак и ще го слага на черок.Никъде не пише,че ще строи роккроулер ,траял или трофи дзвер.А това с неприплъзващия преден диф....()
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

Мерси за сайта - цените са хубави А за останалото - със сигурност сглобката ще става не в джипа, защото това ще е рядка форма на секс със извращения Между другото днес бях на първия офроуд в Добрич. Беше весело - лошото беше, че едно чероки умря - извади му се гумата и се обърна (момчетата са що-годе добре, така че нищо страшно), едно патролче глътна маслото и една Г-класа се обърна в единия завой (или върна гас или натисна спирачка - незнам)

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                  Mарто къде отиде ти бре човек.Човека (Пиперков) си каза в началото,че си е купил ровърски осмак и ще го слага на черок.Никъде не пише,че ще строи роккроулер ,траял или трофи дзвер.А това с неприплъзващия преден диф....()
                  Черок 96-та 2,1 дизелче - астматик с 4,5 инча "лонг арм" лифт кит на "Роуч Кънтри" (с тунингови удължени кардани - част от кита) и 31-ци с тракторна шарка, миналата година за две седмици смля първо задно каре, а след смяната му с подсилено такова скъса задния кардан през средата - факт случил се пред очите ми над Велинград! Като пиша нещо изхождам не от това колко джипа съм направил (правя си само моя - с помощта на майстори), а колко съм счупил... Има доста разминаване с това какво пише в таблиците и това което се случва в гората! За предния диф на 2,5 TD с парт-тайм раздатка какво ще ми кажеш..?!!

П.П. Ей за това червеното става дума.

Поздрави
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 12-09-11, 13:20.

Коментар

Изобщо няма да ти коментирам....изказванията,но силно ти препоръчвам да се пообразоваш какво е това диф,как се готви и с какво се яде.И вземи прочети темата от начало.Никъде не се говори за
                    4,5 инча "лонг арм" лифт кит
                    "Роуч Кънтри" ()
                    , а за смяна на двигател!
                    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                    Mark Twain
                    СтоЕнчA

Коментар

Както и да е! Не ми се спори. Да е жив и здрав колегата, като смени двигателя - то ще си покаже...

Поздрави

Коментар

Здравей колега,
                        сега видях снимките на двигателя. Според мен това не е подходящия модел за теб. Попаднал си на един от най-първите модели на V8 за Дефендър.
                        Много лесно се познава по наличието на механична бензинова помпа- на снимката долу до водната помпа. По принцип има голяма вероятност конкретния екземпяр да е и 90 конски сили. Нарочно са го спъвали за да не гръмне трансмисията на Дефендъра- все пак е военна машина и се е целяла здравина.
                        С тази база е най-добре да се направи цялостен ребилд със смяна на разпределителен вал, повдигачи и ревизия на всички елементи. Тогава може да извадиш около 200 коня но разбира се ще трябва и нов карбуртор Weber или Еделброк. Като гледам даже и делкото е от стрария тип ОПУС, но само на снимка е бая трудно и не съм сигурен... Моя съвет е ако ще правиш такова садене е или да ползваш конкретния екземпляр за модел, за да го насадиш в коша с трансмисията и после да си вземеш 3.9 инжекция- болтовите са еднакви при камбаната и петите на двигателя. Според мен това ще ти излезе най евтино. Ако се интересуваш мога да изброя нещата с които ще се сблъскаш при монтажа на конретния мотор.
                        Ако имаш нужда от помощ пиши
                        Поздрави
                        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X