Обява

Свий
Няма добавени обяви.

смяна на масло на автомата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: смяна на масло на автомата

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    оспамихме темата....... 20-25лв. е смяната, а си има и чалъм при наливането и достигането на оптималното ниво.......... аз бих му препоръчал да отиде в сервиз, дето знаят как се сменя на тази кутия маслото
    Шибаното е че не всички знаят как да източат повече стар АТФ
    А това е важно
    Само с махане на картера не става повечето остава в хидротрансформатора и къде ли не.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Шибаното е че не всички знаят как да източат повече стар АТФ
      А това е важно
      Само с махане на картера не става повечето остава в хидротрансформатора и къде ли не.
      Човека иска сам да си го сменя ,та затова така писах.Иначе -в сервиз.

Коментар

Така няма да го смени. просто ще свали и качи картера, сменяйки минимално количество течност.

Коментар

Някои с това се занимаваме.Ако трябва да обясним как става смяната, ще e много дълго и за различните кутии е различно.Не си играйте с Автоматите ,защото после е много неприятно и боли .
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Това е мануал за Паджеро. Сменям го всеки път така. Автоматът работи отлично. Колата беше придобита на символична цена, защото бяха я "обслужили"с трансмисионно масло в автомата и искрено се чудеха защо не тръгва. Няма да казвам в кой близък град
            Оправих си я сам и две години няма никаква грижа.

Коментар

Хора разни.Ако е у Перник е нормално.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                ...Ако е у Перник е нормално.
                Как позна? Докарали я от Немачко и решиуи да я обслужат хорат...

Коментар

колеги знаете ли защо искам да го сменям сам ами защото не съм в българия .в испания съм и като ми се развали автомата трябваше да платя 2000евро за ремонт и не в сервиз на джип .и там майстора слага дексрон вместо това което трябва .затова искам да ми помогнете

Коментар

ако имаш документи за смяната, взимай ги, заедно с книжката в която пише какво трябва да е маслото и отивай при майстора да ти сложи правилното - рекламация !!!

имаш ли поне представа тоя майстор колко декстрон ти е налял?

с развиване на картера ще изтече половината масло (около 4 л), може би трябва да смениш......... да покараш малко да се омеша и така няколко пъти, докато стане червено и бистро на цвят

освен масло, ще ти трябват и гарнитура и филтър......... и фунийка.

това, с развиването на тръбичка, дето е показано в упътването за пажеро, не знам дали работи за твоята кутия........... имам смътни спомени, че някъде беше обсъждано в подфорума Jeep, но не го намирам......... Кинекса май беше пробвал, но и него не съм го мяркал скоро тук

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                      Не е задължително да е Мопар, трябва да ATF+4. (ако си с автомат де)
                      Не е задължително да е с такова. Може и да е с това : MOBIL ATF 3309 кутия за Аисин

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                        Не е задължително да е с такова. Може и да е с това : MOBIL ATF 3309 кутия за Аисин
                        Готов ли си да му платиш ремонта, ако ти тръгне по акъла? Скоростната му кутия не е Aisin-Warner.

За скоростна кутия 42RE производителят изрично предписва да се използва ATF+4 и нищо друго.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Готов ли си да му платиш ремонта, ако ти тръгне по акъла? Скоростната му кутия не е Aisin-Warner.

За скоростна кутия 42RE производителят изрично предписва да се използва ATF+4 и нищо друго.
                          Беше ми отговора заради това, че в началото голямо гадаене настана за вида ......, а че не е Аисин е от ясно по ясно. Аисин и на такъв клас кола .......

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                            ..., а че не е Аисин е от ясно по ясно. Аисин и на такъв клас кола .......
                            Може и да ти е много ясно, но първо си напиши домашното! AW4 e използвана на Чероки.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Може и да ти е много ясно, но първо си напиши домашното! AW4 e използвана на Чероки.
                              Хич не обичам домашните
                              Утре може би ще сменям и аз масло та ......, ще пиша и аз

Коментар

Абе да попитам лекичко в тази тема
                                Ще ми сменят и моето масло, но мастора не знае как да източи останалите 4-тири литра от помпата.
                                Като свали картера ще се източат около 4 литра, а останалото ......................., няма си и идея как да го източи.
                                Та се наложи да търси специална помпа за изсмукване на останалото. Кутията ми е Aisin с масло MOBIL ATF 3309

Едит:
                                И със сигурност домашното не си зная, но ще съм благодарен да ми подскажат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X