Обява

Свий
Няма добавени обяви.

някакъв проблем с двигателя...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: някакъв проблем с двигателя...

И аз от опит да споделя - ако има износени пръти - звука не е само като "пуфтене" ами си дрънчи на метал - на харабия! Просто няма как да не го чуеш. Ако има проблем водещ до некоректна работа на клапаните, не би ли трябвало да се наблюдава и загуба на мощност..?!! Ако има изпускателен клапан, който "да не е в час" и затваря по-рано би трябвало като извадиш маркуча от смукателните колектори и запалиш - да духа от отвора на колекторите (установява се с лист хартия, който държиш на около 1 см. от отвора и го гледаш на къде се гъне)

Коментар

Измъкне ли резбата на шпилката на кобилицата от главата не спира да пуфка или както аз му казвам да тупа. Това тупане ми е до болка познато на 2.5 и на 4-те глави съм правил шпилките, а на 3.1 за сега 4-те.
      Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
      Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
      Audi Q7 3.0 TDi 08
      Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
        да и аз така повярвах на майстора ми тогава... да ама не...
        Не знам какво е било при теб. Единственно казваш, че си се прибрал на въже.
        Ако поради някаква причина смукателен клапан остава отворен, компресията на съответния цилиндър става нула и цилиндъра не работи. Колкото клапана, толкова цилиндри. На тоя двигател и един цилиндър му стига да не работи. В смисъл, веднага умира.
        Изпускателния трудно може да остане отворен от засичане във водачите. Буталото ще го затвори принудително.
        Тук за такива работи не се говори. Каза се че, горе-долу "колата върви нормално"

Коментар

да. колата си върви абсолютно нормално, вчера ходих насам натам. и когато се раздумка пак си вървеше нормално. много странно.въздушният филтър е сменян скоро, маслото също , и както казах -леко препълниха според мене. лошото е че изключително рядко спирам колата на равно място и трудно проверявам "реалното ниво" на маслото в двигателя.
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Не знам какво е било при теб. Единственно казваш, че си се прибрал на въже.
            Ако поради някаква причина смукателен клапан остава отворен, компресията на съответния цилиндър става нула и цилиндъра не работи. Колкото клапана, толкова цилиндри. На тоя двигател и един цилиндър му стига да не работи. В смисъл, веднага умира.
            Изпускателния трудно може да остане отворен от засичане във водачите. Буталото ще го затвори принудително.
            Тук за такива работи не се говори. Каза се че, горе-долу "колата върви нормално"
            не на въже, а на твърда връзка.
            Да при мен нямаше никаква мощност.
            И за мен е загадка как при упоменатия проблем от Глински, колата му върви, без да има осезаема разлика в мощността...

Коментар

Между другото аз вече карам с 15В40 масло Тотал. От както съм с 15 проблеми с шпилки не съм имал, но ако му идва тънко маслото 10В40 като се загрее много, може да не работи правилно някой по- олуфтавял повдигач
              Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
              Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
              Audi Q7 3.0 TDi 08
              Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X