Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удар при превключване от N на D и обратно от N на R на Гранд WG 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Удар при превключване от N на D и обратно от N на R на Гранд WG 2.7 CRD

Не знам...преди 2 години се прибрах от Мюнхен с умрял акумулатор/без да гася Джипа/без никакви проблеми,как е станало... просто някакъв късмет!!!
    Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от vladi3000 Преглед на мнение
      акумулатор за смяна,пресен пример от преди месец,от платката която уж беше за смяна се оказа акумулатор
      Не може за всички проблеми с кутията да обвиняваме акумулатора.
      Проблема който тои поражда е строго специфичен и не е свързан с датчиците в платката.
      Влади, това, че са ти направили грешна диагностика, нищо не значи.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Не съм запознат с устройството и разните платки в АСК, но фактът че от 4-5 публикации, във форума, за проблеми в кутията почти всички се решиха със смяната на акумулатора говори много. Както казах имам и личен опит от това. Мисля че една проба с доказано нов и здрав акумулатор не е проблем и би спестила доста изваждания от джоба на Любчо, ако проблемът е в него. Дори и диагностиката струва пари, а пробата с акумулатора е само 10 минути време. В крайна сметка всеки си решава сам.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          Не са за приплъзване.Баш са си за обороти.
          В тези джипове няма CAN комуникации.
          Че са за обороти, за обороти са, ама кои? На мотора? На изходящия вал?

Тази кола може да няма KAN, но мотора и скоростите са комплект от Мерцедес. Комуникацията е по 2 жичлета, а ти ги наричай както искаш.

ПП Ако успееш да накараш тази кутия да работи като самостоятелен модул, без връзка с мотора и ABS-а аз ще съм първия ти клиент за една подобна система.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Съединител - долен, ляв педал.
          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Че са за обороти, за обороти са, ама кои? На мотора? На изходящия вал?...
            Не на мотора. Не на изходящия вал. Двата датчика мерят оборотите на входящия вал на скоростната кутия.
            И в тези джипки има CAN (моя грешка), ама се пише с "С" - Controller Area Network (CAN).

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              ПП Ако успееш да накараш тази кутия да работи като самостоятелен модул, без връзка с мотора и ABS-а аз ще съм първия ти клиент за една подобна система.
              Ако се "преслуша" CAN шината, може да се направи някаква емулацийка, евентуално. Учудващото е че явно никой не го е направил до сега, та надали е толкоз просто. Въобще, има ли някакви данни поне за това какво праща и получава, и към/от къде?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преслушвана е шината. Мпже да се имитира но са много работи за имитация и все променливи. А ония кап@ти на всеки 2 години измислят по някоя нова идиотия и нема насмогване. По-лесно е да се прави нов блок за управление. За тази кутия обаче не става без допълнителни датчици.

Е ти имитатор на имобилайзер на Бенц

ПП Извинявам се за грешното изписване на CAN.

Коментар

Ясно.

Това за имобилайзера го видЕх и в другата тема. Ма там предполагаемо е значително по-лесно.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така сега. Удара при превклучване от P на R и от N на D е от немането сигнал от двата датчика вьв АСК. Едниа е за оборотите на торк конвертора а другиа за оборотите на 2-та и 3-та предавка. Днес решихме да сменим маслото и буксата на АСК и сьс пьрвото испускане от картера истече некоя жьлтеникаво-червена чорба. От четене по хубавиа ни форум сьм разбрал че маслото треба да е червено и си викам баси м...та. Источихме 4 до 5 литра.Свалихме картера и когато искарахме буксата ето какво се получи.

Буксата беше пьлна сьс масло. Си викам ето кьде е проблема. След това свалихме и мозька на кутията

номер 722.271 що нещо ме притесни зьщото очаквах да е некой номер 722.6ХХ и затова искам да Ве попитам дали кутията ми е 722.6ХХ
                    Ето и една снимка какви бяха кабелите омаслени.

Ето иснимка на двата датчика

А ето кьде стоят на мозька. Измерихме ги сьс ОМ-метар и показванята им бяха на еднио 0.765 ома а на другиа 1,720 ома.

След като измияхме мозька сьс бензин изглеждаше така

Вьрнахме сичко назад , палиме и отново няама обороти. Получава се сьщиа удар и на пьрвото тргване реди предавките до 3-та, когато намалим скороста забива вьв 2-ра и докато не изгаснам о отново запалам двигатела си стои в 2-ра. И са какво да се прави???? Тряба отново вадене на картера нова платка сьс датчиците оти в БС казаа че само датчици не се продавали , била цела платка. На края преди одене след ного мислене кво ще да е, слевна майстора в канала и разрови кабелите що жлиза вьв АСК и накай купето и.... Ето ги оборотите!
                    Развозихме се малко и сичко си беше на ред. Сега остава да се разровя низ купето да вида кьде отиват тия кабели и да си ги оправя. Ето ги шибаните кабели.

Мерси на вьсички на отговорите.
                    п.с. не исках така да се получат снимките , пускал сьм и цели а са незнам как Извинете!
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-05-11, 19:46. Причина: Снимки

Коментар

Това си е 722.661. Такава е по документация. Това дето си го снимал е номера на корпуса.
                      Имам една такава на двора за учебна. Почти пълен комплект. Мозъка с платката и датчиците го дадох на Стоян да се забавлява, кожуха с колетията ми седи. Имам и една изправна такава кутия, която извадих от Гелендията.
                      Ако опрете до някой чарк, свиркай, ако се откажете-докарай я на Стоян. Той ще ти я сгласи за 2 дена.

Маслото в куплунга не е проблем. Сменя се един чарк за 15-тина лева и теча спира.

Кабела от кутията отива директно в управляващия блок. На леките коли е под краката на навигатора. На МЛ-а не знам куде стои.

Коментар

Първоначално публикуван от ljupco Преглед на мнение
                        ...Едниа е за оборотите на торк конвертора а другиа за оборотите на 2-та и 3-та предавка. ...
                        Не е така. Торка (корпуса му) е хванат твърдо за коляновия вал. Неговите обороти вече са измерени.
                        И двата датчика служат за мерене на оборотите на входящия вал на скоростната кутия.

... сьм разбрал че маслото треба да е червено ...
                        И това не е така. Маслото е червено като е ново. В процеса на нормална работа цвета му е НОРМАЛНО да стане жълтеникаво-кафеникъв.

...Буксата беше пьлна сьс масло. Си викам ето кьде е проблема. ...
                        Това, че буксата е пълна с масло не е проблем. Проблем може да е спадане нивото на маслото, но не и нещо друго.

... разрови кабелите що жлиза вьв АСК и накай купето и.... Ето ги оборотите!
                        ...
                        Тези кабели рядко правят проблем, освен ако не са нещо насила изпокъсани. Недей да отписваш датчиците на платката с лека ръка.

Коментар

Маслото от тия кутии има лошия навик да се движи по кабелния сноп /щом вече е стигнало до него/ и обикновено се движи до достигане на края на снопа - т.е. излива се в някой електронен модул - намери на Гранда къде отива снопа от АСК и провери дали не е пълен с масло някой "компютър". Успех в битката!

Коментар

В БС ми казаха че датчиците се сменяват со се платката ... дали е така. Когато искарахме мозька не видехме някькви болтчета на датчиците. При Х5-цата са си отделно. Сега сам свалил пластмасата между двете седалки и указа се масло тук под рьчката. До после ще снимам. Кабелите не платката при навигатора и почти вьв вьсички платки-компютри що влизат тук дето се виждат са си като нови. Така да надежта да е кабел лека полека исчезава. Тия денове майстора ми е ного зает па карам си мерцедеса. По вьсички мнения платката сьс датчиците щте да е дефектирала. Има ли някой инфо колко струва вьв БС, а ако има втора употреба да си питам да правим бизнис.
                            onufriz-прав си за датчиците. Мерси на тебе и Мерси на вьсички.

Коментар

Ако взимаш втора употреба имай в предвид, че са доста модели.За твоя вседеход САМО ето тези стават:

Стар номер - 52108308AA (номеръът по Мерцедес е A1402700561)

Новия номер 68049181AA (по Мерцедес A1402701161)

Коментар

Мери onuzriz приятеле. Ето ги снимките с маслото под рьчката.

ето поголем размер

дол се вижда маслото преди соленоида
                                А ето ги и другите снимки кадето се вижда че сичко си е наред

Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-05-11, 22:57. Причина: Снимки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X